בת שנה וחצי מתעוררת כל לילה ורוצה להרדם רק על הידיים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת שנה וחצי מתעוררת כל לילה ורוצה להרדם רק על הידיים
10/02/2013 9:18
שלום רב.

אני אמא לפעוטה בת שנה וחצי אשר עד לפני שבוע תמיד הייתה נרדמת לבדה לאחר טקס קבוע וישנה שינה רצופה מ 8 בערב עד 7 בבוקר.

לפני שבוע החלה לקום לאחר אכילת הבקבוק במיטה בצרחות נוראיות
הרמתי אותה היא עדין צרחה ורק לאחר שהלכתי איתה לסלון שהיה חשוך מעט היא הסכימה להניח עלי ראש ולהירדם הבעיה שהיא קמה שוב בסביבות 3 בבוקר שוב עם צרחות שולחת ידיים על מנת שנרים אותה אני או בעלי מרימים אותה והיא נרדמת.

חשוב לי לציין שהיא לא מצוננת וכן היא יודעת להירדם לבדה, היא איננה רעבה או צמאה.

מה עושים??? תודה רבה לכל העונים
מאת: אורח/ת
2. בת שנה וחצי מתעוררת כל לילה ורוצה להרדם רק על הידיים
10/02/2013 12:15
היי,

אני לא ממש הבנתי איך היא נרדמת בתחילת הלילה. במידה והיא נרדמת עם בקבוק במיטה, אז ההירדמות היא לא עצמאית גם אם אתם לא נמצאים בחדר. ואם זה אכן כך זה יכול להסביר את מה שקורה עכשיו.
אם זה לא כך, אז יכול להיות שהיה לילה אחד בו היא הייתה זקוקה לקצת יותר עזרה ומשם היא למדה שיש אפשרות להירדם על הידיים.
אני אדע יותר לכוון אותך אחרי שאבין איך היא נרדמת בתחילת הלילה. ומתי היא מקבלת או לא בקבוק.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה על ההענות המהירה
10/02/2013 12:44
מאז ומתמיד היא ישנה עם סימילאק במיטה (בלילה ) לאחר מכן היא מדברת לעצמה ובכך מרגיעה את עצמה ונרדמת , ללא בכי וקריאה אלינו.

חשוב לי לציין שבשנת צהריים למשל (ימי שישי מאחר ובכל השבוע היא בגן)
היא הייתה ישנה ללא בקבוק ונרדמת לבד, לצערי בשישי האחרון היא ממש צרחה ולא הסכימה להירדם רק לאחר שהרמתי אותה והיא נרדמה לי על הידיים.

אנו די מיואשים ולא מבינים אך זה קרה מאחר שמגיל צעיר הקפדתי והייתי מאוד עקבית שהיא תצליח להירדם לבד המצב כרגע התהפך ודי קשה לנו לתפקד ביום למחרת.

אודה לעצתך,
4. אין צורך להתייאש!
10/02/2013 13:29
זה נורא מעצבן שזה קורה ולפעמים מאוד מלחיץ, אבל כמה לילות של
עבודה נכונה ואתם יכולים לחזור ללילות והרדמות טובים.
כפי שציינתי קודם, הירדמות עם בקבוק היא הירדמות עם עזרה. נכון שלא מכם אבל היא נעזרת במקור חיצוני כדי להיכנס לשינה.
מה שאתם חווים כרגע נקרא "עמידות" לאותה עזרה, בעצם הבקבוק כבר לא מספיק לה כדי להיכנס לשינה והיא זקוקה ליותר מזה.
הדבר הראשון זה לנתק את הקשר בין האוכל לשינה. במהלך טקס השינה (למשל בזמן קריאת סיפור) תנו לה לשבת עליכם ולאכול. כשהיא מסיימת את הבקבוק או את הטקס הכניסו אותה למיטה והבקבוק נשאר אתכם. במקביל, במקום להרדים על הידיים שבו לידה כמה דקות כאשר אתם מלטפים אותה ומרגיעים במגע, יכול להיות שבלילות הראשונים תצטרכו גם נגע עד הירדמות (אם היא בוכה הרימו על הידיים, הרגיעו והחזירו למיטה) גם אם זה ייקח הרבה זמן בהתחלה חשוב שבסוף היא תרדם במיטה כדי להחזיר לעצמה את הביטחון ביכולת הזו. אחרי זה תוכלו להתרחק עד שלבסוף תוכלו שוב לצאת מהחדר.
זה נשמע כמו משהו לא מאוד בעייתי וכשתקפידו על זה תוכלו די מהר לחזור לשגרה.
במקביל תבדקו גם :1. האם השתנה משהו בשנות היום והאם היא לא עייפה מדי בערב (אם כן, תקדימו את השעה, זה יכול מאוד להקל עליכם).
2. במידה ולא הייתה לה חרדת נטישה, תתחילו לשים לב האם היא בוכה בכל פעם שאתם עוזבים אותה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. תודה רבה עינת אנסה היום ומבטיחה לעדכן (ל"ת)
10/02/2013 14:24
6. בהצלחה :-) (ל"ת)
10/02/2013 14:55
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד