פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0קושי בהירדמות אצל תינוק
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הרבה מאוד פעמים אנחנו רואים שינויים בהרגלי השינה בסביבות גיל 4 חודשים.
מה שאת מתארת בתחילת הלילה נשמע לי כמו עייפות מאוד גדולה. כאילו הוא כבר נורא עייף וחסר סבלנות וזה גורר את ההרדמה המלאה בכי וצורך ביותר עזרה, לרוב זה גם גורם ליקיצות בלילה.
הדבר הראשון שאני מציעה לך לעשות זה לשים לב מחדש לסמני העייפות שלו גם בבוקר וגם בלילה ולהתחיל הרדמה לא יאוחר מחצי שעה מהרגע בו הוא מגלה סמני עייפות ראשונים.
במקביל טקס שינה קצר (ושונה ממה שאת עושה בלילה), מומלץ לעשות גם במהלך שנות היום.
הדבר האחרון הוא ההירדמות. לא ציינת איך הוא נרדם אבל אם הוא זקוק לבקבוק כדי להתחיל את השינה או לעזרה ממך (ידיים נדנוד וכו') אז זו גם סיבה אפשרית להרדמות הארוכות יותר. כרגע היית מרדימה אותו כשהוא במיטה אבל את יושבת לידו עם מגע עד שהוא נרדם (אם הוא נורא בוכה אפשר להרים להרגיע ולהחזיר ער למיטה להמשך מגע). גם בשנות היום וגם בלילה. כשזה משתפר אז להפסיק את המגע ולהתחיל להתרחק כך עד שתחזרו להירדמות עצמאית.
בהצלחה
1. קושי בהירדמות אצל תינוק
19/02/2013 13:06
שלום רב יש לי תינוק בעוד יום יהיה בן 4 חודשים שנולד היה יישן עד גיל חודשיים וחצי שינה מאוד מסודרת,הן שינת בוקר והן שינת צהריים. כמו כן לאחרונה מזה כחודש וקצת הוא התחיל להתקשות להירדם לבדו אני משתדלת לערוך לו אקס שינה מאוד מסודר בערב שכולל עיסוי אמבטיה ובקבוק אבל אז הוא מתחיל מיד לאחר כל הטקס להיכנס למעין עצבנות יתר משפשף את עיניו לא מוכן שאוריד אותו מידיי,צורח שורט את עצמו בפניו וזה מתגבר ברגע שאני מניחה אותו במיטה שלו. ניסיתי להרים להוריד אותו זה מעט עזר אבל,ברגע שלפעמים נופל לו במוצץ שוב חוזר חלילה כל הבכי ושוב הוא מתקשה לחזור לשינה רציפה,כך גם מידי פעם ביום הוא מתקשה להירדם לבד וגם בשינת הצהריים הוא צריך את עזרתי על מנת להירדם. יש לציין שהוא נולד במשקל תקין לידה תקינה ואף בריאותו תקינה מה עליי לעשות אני אובדת עצות! מאת: oshr217
2. קושי בהירדמות אצל תינוק
19/02/2013 13:36
היי,הרבה מאוד פעמים אנחנו רואים שינויים בהרגלי השינה בסביבות גיל 4 חודשים.
מה שאת מתארת בתחילת הלילה נשמע לי כמו עייפות מאוד גדולה. כאילו הוא כבר נורא עייף וחסר סבלנות וזה גורר את ההרדמה המלאה בכי וצורך ביותר עזרה, לרוב זה גם גורם ליקיצות בלילה.
הדבר הראשון שאני מציעה לך לעשות זה לשים לב מחדש לסמני העייפות שלו גם בבוקר וגם בלילה ולהתחיל הרדמה לא יאוחר מחצי שעה מהרגע בו הוא מגלה סמני עייפות ראשונים.
במקביל טקס שינה קצר (ושונה ממה שאת עושה בלילה), מומלץ לעשות גם במהלך שנות היום.
הדבר האחרון הוא ההירדמות. לא ציינת איך הוא נרדם אבל אם הוא זקוק לבקבוק כדי להתחיל את השינה או לעזרה ממך (ידיים נדנוד וכו') אז זו גם סיבה אפשרית להרדמות הארוכות יותר. כרגע היית מרדימה אותו כשהוא במיטה אבל את יושבת לידו עם מגע עד שהוא נרדם (אם הוא נורא בוכה אפשר להרים להרגיע ולהחזיר ער למיטה להמשך מגע). גם בשנות היום וגם בלילה. כשזה משתפר אז להפסיק את המגע ולהתחיל להתרחק כך עד שתחזרו להירדמות עצמאית.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה