בעיה בשנ"צ של בת שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיה בשנ"צ של בת שנה
20/02/2013 17:02
בתי בת שנה והתחילה לאחרונה (בנוסף לכך שגודלות לה שיניים) לשנות שעות שינה. אם בחודשים האחרונים היא נרדמה שלוש שעות אחרי שהקיצה משנת הלילה לשנת הבוקר וישנה בין חצי שעה לשעה וחצי ואחרי שלוש שעות שנ"צ כנ"ל בזמנים, עכשיו לא נרדמת בבוקר אלא אחרי רווח של 4 שעות ובצהריים לפעמים נרדמת בעגלה ( כי זה כבר יוצא 14:30/15:00 וקשה להרדים אותה במיטה בשעות האלה) ולפעמים לא נרדמת כלל. יתכן שמתחילה לוותר על שנת בוקר ואני מנסה לדחות לה את השינה ולאחר אותה כל פעם בחצי שעה אולם כרגע השינה בצהריים לא יציבה ואין לי מושג מה לעשות כדי שתנוח קצת בצהרים עד שתבסס שינה אחת ביום במקום שתיים.
שילשום ישנה בוקר ב10:00 לחצי שעה וצהריים ב13:30 בערך
אתמול ניסיתי להשכיב אותה ב11 לא נרדמה ורק ב 14:00 נרדמה לשעה.
היום ישנה מ10:30-11:30 ולא ישנה צהריים.
אולי הפיתרון להעיר אותה אחרי חצי שעה שינה בבוקר ולהשכיב אותה שוב לצהריים? יש לכם המלצה אחרת ?
בתודה רבה מראש ,
נטע
מאת: אורח/ת
2. שנות יום בגיל שנה
21/02/2013 8:48
היי נטע,
יכול להיות שהיא מתחילה להוריד את שנת הבוקר למרות שזה מעט מוקדם. אבל בהחלט שיכול להיות ששעות השינה משתנות כיון שהיא גדלה ויכולה למשוך הרבה יותר שעות ערות.
כרגע מה שאני ממליצה לך זה "ללכת איתה". שימי לב לסמני העייפות שלה ותשכיבי אותה לישון רק כשהיא מסמנת לך שהיא עייפה. כך תוכלי ליצור את הסדר החדש שנכון לה ואת פערי השעות החדשים שהיא זקוקה להם.
אפשר להעיר אותה אחרי שינה קצרה, אבל בדר"כ זה לא יעזור, את יכולה לנסות את זה במשך יומיים-שלושה ולראות איך זה משפיע עליה.
מה שאמור לקרות זה שהיא דוחה את שנת הבוקר ואז גם את שנת הצהריים. כששנת הבוקר מגיעה לאזור 12-13 והיא ישנה בסביבות שעה וחצי- שעתיים השינה השנייה תרד.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. בעיה בשנ"צ של בת שנה
21/02/2013 18:53
תודה על תשובתך.
לצערי אני לא מצליחה לאזן אותה וזה מאד מתסכל.
היא מראה סימני עייפות ובבוקר עד כה אם ניסיתי להרדים אותה בפער של 3 שעות מהיקיצה משנת הלילה לא נרדמה. (יתכן בגלל השיניים שצומחות?) ורק אחרי 4 שעות ערות נרדמת תוך חצי שעה בערך. אולי לנסות לחזור ל3 שעות אחרי היקיצה משנת הלילה למרות שאני חוששת ששוב לא תרדם.

היום ואתמול הראתה סימני עיפות אבל לא נרדמה בצהריים לא בעגלה ולא באוטו שזה המקומות שהיא הכי "משחררת" בהם. ונשארה ערה רצוף עד הערב.
אולי פשוט כדאי להרדים אותה פעם אחת בצהריים?
אני מודאגת שהשנ"צ "הלכה לאיבוד" וש"איבדתי את התחושה" לגביה ואת היכולת לאתר מתי עיפה. ואז הפערים ממש גדולים בין היקיצה משנת הבוקר לערב והיא מגיעה מחורפנת לערב. אין לי מושג מה לעשות. אני מנסה ללכת איתה אבל היא לא נרדמת בצהריים ואני נורא נלחצת מזה.
המון תודה על התיחסותך...
נטע
מאת: אורח/ת
4. בעיה בשנ"צ של בת שנה
22/02/2013 16:11
היי נטע,
ראשית אין סיבה להילחץ.
ואם בכל זאת, אז את תמיד מוזמנת לפנות אלינו למרכז ולהיפגש לייעוץ פרטני עם יועצת שינה.

כאבי צמיחת שיניים יכולים להשפיע יומיים שלושה לרוב לא מעבר לזה. וזה צפוי להשפיע גם על מהלך היום וגם על שינה בזמנים שונים ולא רק בבוקר. בכל מקרה, יש משחות מקלות ואפשר בקלות להבין האם מדובר בשיניים או לא.
אם את רואה שפער שעות של 4 שעות הוא זה שעובד טוב אז תמשיכ בזה. אם את רוצה לנסות פער אחר הייתי מנסה 3.5 אבל לא 3, כי אם זה לא עבד קודם יש סיכוי שהיא באמת לא עייפה שם.
בתקופות מעבר כאלה (של הורדת שינה אחת) זה בסדר שיהיו כמה ימים של חוסר יציבות וחוסר שגרה.
הייתי מנסה לבדוק מה קורה אחרי 3.5 שעות משנת הלילה, ואחרי שינה של בוקר לראות האם אפשר לפתוח פער של מעט יותר (3.4-4).
במקביל, את יכולה לעשות כמה ימים רישום ומעקב- מה קורה אחרי פער כזה או אחר. מתי היא הולכת לישון בקלות וישנה יחסית הרבה ומתי הרבה יותר קשה להרדים אותה. מתי נראית לך ערנית מדי (אולי על גבול היפראקטיבית שמעיד על עייפות יתר) ומתי היא רגועה נינוחה ומתפקדת טוב. מתוך המעקב הזה תוכלי להוציא דפוס שיעזור לך לראות זמנים טובים לה יותר ובהם להתחיל להסתכל עליה- למשל: אם את מזהה שהיא ישנה הכי טוב אחרי 4 שעות אז התחילי להתבונן בה אחרי 3.5 שעות, מתוך מטרה לזהות שוב את סמני העייפות.

בהצלחה! וחג שמח.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד