פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הקניית הרגלי שינה בריאים לבת חודשיים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני מעוניינת להקנות הרגלי שינה בריאים לביתי בת החודשים.
אני משתדלת לקיים טקס קבוע שמתחיל בערך ב 18:00-18:30 בו מקלחת עיסוי והנקה ולאחר מכן מרדימה אותה על הידיים / מנשא תוך כדי ניעות קלות ולאחר שנרדמת מונחת במיטה. הבעיות הן כאלו:
1. אני מעוניינת להסיר את העזרים כך שתלמד להרדם לבד במיטה (אגב טעות שעשיתי גם עם ביתי בת ה 3.6).
2. לפעמים אני רואה שהיא כבר מאוד עייפה עוד לפני המקלחת ולרוב שלב ההלבשה כרוך בבכי של עייפות, כך שנראה לי שאני מפספסת קצת.
ברור לי שהקשיים קשורים זה בזה ואילו היתה יכולה להרדם עצמאית לא הייתי מגיעה לשלב עצבנות מרוב עייפות. לכן אשמח לעצתך בעניין זה.
3. בעיה נוספת עם ביתי הגדולה - היא עוברת אלינו למיטה בלילה מזה מספר חודשים(לפני לידת הקטנה) בטענה כי מפחדת (למרות שזו לא נראית לי הבעיה), עד לפני מספר חודשים הייתה קוראת לי בערך פעם עד פעמיים בלילה לכמה שניות ואז הייתי חוזרת למיטה. אני מחזירה אותה למיטה בכל פעם שמגיעה והיא שוב חוזרת. אגב, היא נרדמת עם סיפור וליטוף היד שלי/של בעלי. אני די מוטשת וזקוקה לעזרתך.
תודה מראש,
עינת
לגבי ביתך בת החודשיים היא עדיין צעירה וזקוקה לעזרה בהירדמות, תוכלי להתחיל ללמד אותה בהדרגה להירדם במיטה עם מגע כדי לידד אותה עם המיטה, ובהדרגה להוריד את המגע עד שתוכל להירדם עצמאית. תינוקות רבים נזקקים לעזרה בהרדמה עד גיל 5-6 חודשים כיוון שאינם בשלים מבחינה פיזיולוגית להירדמות עצמאית.
לגבי ביתך הבכורה, נראה שיש קושי בהירדמות עצמאית (נרדמת תוך ליטוף היד שלכם) ולכן היא מתעוררת בלילה וזקוקה להתערבות שלך. צריך ללמד אותה להירדם עצמאית תחילה כדי לפתור את הבעיה.
1. הקניית הרגלי שינה בריאים לבת חודשיים
18/01/2010 8:48
שלום גנית,אני מעוניינת להקנות הרגלי שינה בריאים לביתי בת החודשים.
אני משתדלת לקיים טקס קבוע שמתחיל בערך ב 18:00-18:30 בו מקלחת עיסוי והנקה ולאחר מכן מרדימה אותה על הידיים / מנשא תוך כדי ניעות קלות ולאחר שנרדמת מונחת במיטה. הבעיות הן כאלו:
1. אני מעוניינת להסיר את העזרים כך שתלמד להרדם לבד במיטה (אגב טעות שעשיתי גם עם ביתי בת ה 3.6).
2. לפעמים אני רואה שהיא כבר מאוד עייפה עוד לפני המקלחת ולרוב שלב ההלבשה כרוך בבכי של עייפות, כך שנראה לי שאני מפספסת קצת.
ברור לי שהקשיים קשורים זה בזה ואילו היתה יכולה להרדם עצמאית לא הייתי מגיעה לשלב עצבנות מרוב עייפות. לכן אשמח לעצתך בעניין זה.
3. בעיה נוספת עם ביתי הגדולה - היא עוברת אלינו למיטה בלילה מזה מספר חודשים(לפני לידת הקטנה) בטענה כי מפחדת (למרות שזו לא נראית לי הבעיה), עד לפני מספר חודשים הייתה קוראת לי בערך פעם עד פעמיים בלילה לכמה שניות ואז הייתי חוזרת למיטה. אני מחזירה אותה למיטה בכל פעם שמגיעה והיא שוב חוזרת. אגב, היא נרדמת עם סיפור וליטוף היד שלי/של בעלי. אני די מוטשת וזקוקה לעזרתך.
תודה מראש,
עינת
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה לבת חודשיים
18/01/2010 9:39
הי עינת,לגבי ביתך בת החודשיים היא עדיין צעירה וזקוקה לעזרה בהירדמות, תוכלי להתחיל ללמד אותה בהדרגה להירדם במיטה עם מגע כדי לידד אותה עם המיטה, ובהדרגה להוריד את המגע עד שתוכל להירדם עצמאית. תינוקות רבים נזקקים לעזרה בהרדמה עד גיל 5-6 חודשים כיוון שאינם בשלים מבחינה פיזיולוגית להירדמות עצמאית.
לגבי ביתך הבכורה, נראה שיש קושי בהירדמות עצמאית (נרדמת תוך ליטוף היד שלכם) ולכן היא מתעוררת בלילה וזקוקה להתערבות שלך. צריך ללמד אותה להירדם עצמאית תחילה כדי לפתור את הבעיה.
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות