הרדמות בזמן הנקה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. הרדמות בזמן הנקה
23/02/2013 23:03
שלום, בני בן 4.5 חודשים. הוא נעזר במוצץ ובהנקה בכדי להירדם. התחלתי לעבוד על ניתוק הקשר בין הנקה לבין הירדמות. אנו מקלחים אותו בסביבות 18:30 וב19:00 אני מניקה אותו וכשמתחיל להחליש את המציצות אני מכניסה לו מוצץ ומעבירה אותו למיטה שלו (כך גם במהלך הלילה כשמתעורר). הבעיה היא שלאחר המקלחת איך שאני מחברת אותו לצצי הוא ישר עוצם עיניים ומתחיל להירדם כמעט מידית, אני מנסה להעיר אותו על ידי נגיעות בלחי ובצוואר בכדי להחזיק אותו ער ושיואכל מספיק, כך למשך כ15 דקות, ואז נותנת לו מוצץ ומניחה אותו במיטה שלו. זה נראה כאילו שהמוח שלו ממש למד לקשר בין מקלחת-ציצי-שינה....השאלה שלי היא כיצד אוכל לשפר את למידת הניתוק בין האכלה לבין הירדמות במקרה זה?. במידה ויש צורך במידע נוסף- בלילה מתעורר כל שעתיים עד שלוש שעות ונרדם די מהר עם ציצי+מוצץ כפי שתיארתי. ביום יש לו 3 תנומות של כשעה-45 דקות כל אחת (לפעמים פחות ולפעמים יותר).
תודה רבה,
לאורה
מאת: אורח/ת
2. הרדמות בזמן הנקה
25/02/2013 10:16
היי לאורה,
את מתחילה בתהליך חשוב ונכון. אני מאחלת לך המון הצלחה!

ניתוק הקשר בין האוכל לשינה צריך להיעשות בכל מצב ולא רק בהנקה ספציפית. כלומר, בכל שנות היום להקפיד על זה ושם אפילו עדיף להפריד לחלוטין- הנקה בסלון בזמן ערות ולאחר זמן מה כניסה לחדר לשינה.
בערב לפני השינה- יכול להיות שהוא פשוט נורא עייף בשעה 19 ואולי אם תקדימי לו את הכל בכמה דקות הוא יהיה יותר ערני לאוכל.
וכמובן שגם באמצע הלילה.
כיון שרוב הזמן הוא יאכל עם עיניים עצומות אז המדד שלנו הוא קצב היניקות ולא עצימת העיניים. יחד עם זאת, המטרה היא לנתק אותו בזמן לפני ההירדמות ולכן כשהוא מתנמנם בזמן האוכל ואת זקוקה להעיר אותו זה לא ממש עובד. הייתי מנסה להקדים את הכל כדי שלא יהיה כ"כ עייף ושלא תצטרכי להעיר אותו. במקביל אפשר בזמן האוכל לספר לו משהו או להשאיר את האור דולק על מנת למנוע התנמנמויות מראש (בטקס השינה).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. עוד שאלות...
25/02/2013 19:13
תודה עינת, הבנתי. עוד כמה שאלות (חלקן על הנקה אך בעקיפין מתקשר לנושא השינה)-
1. כמה זמן בד"כ נהוג שתינוק ינק בכל ארוחה במידה והיא כל 3 שעות?
2. האם זה בסדר שבגיל זה (4-5 חודשים) ינק כל 3 שעות (אם אוכל גם בלילה)
3. באיזה גיל כדאי לדעתך להוריד באופן יזום את הארוחות בלילה?. לדעתי רוב ההתעוררויות של בני הן לצורך עזרה בהירדמות ולא ממש לארוחה.
4. האם בכדי ללמד אותו להירדם בעצמו אני צריכה לשים אותו ממש ער במיטה שלו או מנומנם?.
5. האם אני צריכה לתת לו לבכות (נורא קשה לי לעשות את זה) וללטף אותו כשהוא במיטה במצב של בכי, או כשבוכה להרים ולהחזיר במצב רגוע (שוב מונמנם/ער?).
6. האם חוץ מליטופים יש אפשרות אחרת? כי זה נראה שהליטופים "מרגיזים" אותו לפעמים...
6. תוך כמה זמן אני אמורה לראות שיפור?
המון תודה :-)
לאורה
מאת: אורח/ת
4. עוד תשובות ;-)
26/02/2013 13:18
היי,
לגבי השאלות הקשורות בהנקה (2 הראשונות) אני מציעה לך לפנות לפורום של יועצות הנקה, הן בטוח יעזרו לך בזה יותר ממני.
1. אני לא מספיק מתמצאת בזה כדי לומר לך. זה בעיקר משתנה, יש תינוקות שזה לוקח 15-20 דקות ויש כאלה שזה לוקח 5 דקות.
2. בגיל 4-5 חודשים הוא יכול למשוך פערים גדולים יותר. סביבות 4 שעות ואולי גם קצת יותר. ככל שהוא יאכל פחות בלילה הוא יאכל טוב יותר ביום- זה יתבטא לאו דווקא בפערי השעות אלא בכמויות.
3. במידה והוא אוכל טוב ועולה יפה במשקל אפשר להתחיל להוריד ארוחות בלילה בגיל 5 חודשים. בהדרגה. החל מגיל 5-6 חודשים אפשר לישון לילה שלם ללא אוכל.
4. הירדמות עצמאית היא דווקא התהליך של ההתנמנמות והכניסה לשינה. זה מה שהוא צריך ללמוד לעשות בעצמו, ולכן חשוב שהוא יהיה ער במיטה.
5. יש גישות שונות. הגישה שלנו במרכז לילה טוב אומרת תמיד לתת מענה לבכי. זה אומר, לגשת, ללטף במיטה אם זה עוזר מעולה ואם לא אז להרים ולהרגיע על הידיים. להחזיר למיטה כשהוא רגוע אבל עדיין ער.
6. יש תינוקות שהליטופים ומגע מרגיזים אותם. אפשר למצוא סוג מגע אחר כמו: טפיחות, נדנודים, מגע עמוק יותר דומה לעיסוי), או מבלי לגעת בו (אם כל אלה מעצבנים אותו) : נדנוד מיטה, קול ("ששש" או שיר).
7. למידה של תינוקות היא מהירה. כשזה נעשה נכון אפשר לראות שיפורים לאחר כ- 3-5 לילות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד