דפוסי שינה לא סדירים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. דפוסי שינה לא סדירים
25/02/2013 21:35
שלום,
בני בן 4 חודשים בקרוב. ביום הוא תופס תנומות באופן לא סדיר. כל יום זה משתנה-גם השעות,גם זמן התנומות.
בלילה הוא הולך לישון בסביבות 23:00 וקם לבקבוק בשעה 4:30 בבוקר.
2 שאלות:
1.האם כדאי לנסות "לארגן" לו תנומות באופו מיותר סדיר? ואם כן,כיצד?
2.מה עלי לעשות כדי לנסות ולהוריד לו את הבקבוק באמצע הלילה? (אני יודעת שבגיל זה הם אמורים לישון לילה שלם...),ניסיתי לשים לו מוצץ ולעקב אותו,אך זה לא עזר...

אודה לתגובתכם!
מאת: אורח/ת
2. תיקון
25/02/2013 21:37
תיקון השאלה:
האם כדאי לנסות לארגן לו תנומות באופן סדיר?
3. דפוסי שינה לא סדירים
26/02/2013 13:26
היי,

בהחלט מומלץ לסדר לו שגרת יום יותר קבועה ומסודרת שכוללת גם שעות שינה יחסית קבועות (אפשר בתזוזות משתנות של חצי שעה לפה או לשם..) וגם אוכל. כדאי גם לייצר "סמני דרך" קבועים למשל: בכל בוקר טיול בוקר ולאחריו שנת יום, בכל צהריים מרק והחלת בגדים ולאחריהם שנת צהריים, וכו'..
את הקביעה של שעות השינה עשי לפי סמני העייפות שלו. וכך גם בלילה. מומלץ להתחיל את הלילה הרבה יותר מוקדם. אחרי טקס שינה קבוע אפילו בסביבות 18:30-19:00

בגיל הזה זה ממש בסדר שעדיין אין לילה רצוף ויש יקיצה אחת לאוכל. לילה רצוף קורה סביבות גיל 5 חודשים בהנחה שיש לו הרגלי שינה טובים וזה אומר הירדמות עצמאית. לגבי הבקבוק, התחילי לשים לב לקצב היניקות וכשהוא נחלש ובנך בעצם כבר לא אוכל זה הזמן לנתק את הבקבוק. כך הוא יגיע למיטה ער אחרי האוכל וינתק את הקשר בין האוכל לשינה ויש סיכוי גבוה שהוא יוריד מעצמו את הארוחה הזו. בכל מקרה, עד גיל 5 חוד' לא הייתי מורידה באופן יזום את האוכל. אם את רוצה כבר מעכשיו ובהנחה שהוא לא ידחה מעצמו את האוכל לאחר ניתוק ההקשר (ושהוא עולה יפה במשקל) אז דחי בכל מספר ימים את האוכל בשעה עד שזה יצא מהלילה.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. תגובה
26/02/2013 14:47
תודה רבה על התגובה המהירה ועל הפירוט!
אתר מעולה!
5. תודה רבה :-) (ל"ת)
26/02/2013 15:01
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
6. שאלה נוספת
26/02/2013 17:29
באילו שעות כדאי לתת לו לישון במהלך היום ? וכמה זמן כל תנומה?
(רק כדי לקבל קצת כיוון...)
תודה
7. היי
27/02/2013 10:32
לכל תינוק יש את השעות המתאימות לו ולכן סמני העייפות הם "שינחו" אותך מתי הכי נכון לו לישון.
בעקרון בגיל הזה יש 3 ולפעמים גם 4 תנומות במהלך היום.
מחזור שינה הוא של שעה ולכן עדיף שיהיו כמה שיותר קרובות לזה כשלרוב בשנת הבוקר זה שעה-שעה וחצי ובצהריים זו השינה העיקרית והיא יכולה להיות גם שעתיים (יש כאלה שזה אצלם בסביבות 11-12 ויש כאלה שזה 13-14..).
לקראת גיל 5 חודשים מתקבעים על 2-3 תנומות (בוקר, צהריים, אחה"צ)
בגיל הזה הוא יכול להיות ער כשעה- שעה וחצי.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד