פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תינוקת בת חצי שנה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

לא הייתה עם זה שום בעיה כאשר הייתי מתקלח. או צופה בטלויזיה בזמן שישנה, זה לא היה מפריע לה. לאחרונה חל שינוי בימים האחרונים והיא כרגיל אוכלת בשמונה עולה לישון ואז כעבור בערך שעתיים היא מתעוררת ולא מוכנה להרדם עד חצות. היא בוכה בלול וכאשר אני מביאה אותה אלינו למיטה היא נרגעת.
ברור לי שהיא לא רעבה או שמשהו מציק לה אך כיצד עלי לנהוג במקרה הזה? ונניח אעביר אותה לחדרה ושוב היא תבכה ותרצה אותנו אז איך אוכל לגרום לה להרגע???
אודה להתייחסותכם
ענת
יכולות להיות לא מעט סיבות ליקיצה הזו.
אחת מהן יכולה להיות השינה אתכם בחדר. כשלתינוק יש תלות במשהו בתחילה זה לא נראה וזה עוזר לו להירדם מיד, עם הזמן מתפתחת "עמידות" לאותה תלות ואז ההרדמות כבר הרבה יותר ארוכות וקשות וזה מגיע לאותו חלון ערות שאת מדברת עליו.
אין סיבה שבאמצע הלילה היא רוצה לשחק ולא עייפה. שיניים יכולות להשפיע 2-3 לילות לא מעבר וגם את זה אפשר לראות בקלות במהלך היום האם מדובר בשיניים או לא. אם זה אכן שיניים זה יחלוף.
במידה ולא, מה שהכי חשוב במקרה הזה זה להרגיע אותה במיטה שלה או על הידיים שלכם ולהחזיר אותה למיטה שלה. גם אם בפעמים הראשונות זה ייקח יותר זמן. ככל שהיא תלמד שלאחר בכי היא מגיעה אליכם למיטה זה יהפוך להיות קשה יותר וארוך יותר.
כשתחליטי להעביר אותה לחדר משלה, הרגיעי באותו האופן. יכול להיות שבלילות הראשונים תצטרכי לשבת בחדר עד שהיא נרדמת ורק לאחר מכן היא תוכל להירדם כשאת לא נמצאת שם.
בהצלחה!
1. תינוקת בת חצי שנה
25/02/2013 22:40
שלום רב, יש לי תינוקת בת חצי שנה בדיוק היום. היא ילדה מאוד נוחה ויש לה הרגלים מצוינים. כבר מגיל ארבעה חודשים ישנה לילה מלא. גם היום היא אוכלת ארוחה אחרונה בשמונה בערב ונרדמת עד הבוקר. יש לציין שעדיין היא ישנה יחד איתנו בחדר בלול. לא הייתה עם זה שום בעיה כאשר הייתי מתקלח. או צופה בטלויזיה בזמן שישנה, זה לא היה מפריע לה. לאחרונה חל שינוי בימים האחרונים והיא כרגיל אוכלת בשמונה עולה לישון ואז כעבור בערך שעתיים היא מתעוררת ולא מוכנה להרדם עד חצות. היא בוכה בלול וכאשר אני מביאה אותה אלינו למיטה היא נרגעת.
ברור לי שהיא לא רעבה או שמשהו מציק לה אך כיצד עלי לנהוג במקרה הזה? ונניח אעביר אותה לחדרה ושוב היא תבכה ותרצה אותנו אז איך אוכל לגרום לה להרגע???
אודה להתייחסותכם
ענת
מאת: אורח/ת
2. המשך
25/02/2013 23:04
יש לציין שלמשל הלילה גם במיטה שלנו בשכיבה היא בוכה. וכשמרימים אותה היא נרגעת. לדעתי היא רוצה לשחק ולא עייפה או שאלו השניים. מאת: אורח/ת
3. תינוקת בת חצי שנה
26/02/2013 13:33
היי ענת,יכולות להיות לא מעט סיבות ליקיצה הזו.
אחת מהן יכולה להיות השינה אתכם בחדר. כשלתינוק יש תלות במשהו בתחילה זה לא נראה וזה עוזר לו להירדם מיד, עם הזמן מתפתחת "עמידות" לאותה תלות ואז ההרדמות כבר הרבה יותר ארוכות וקשות וזה מגיע לאותו חלון ערות שאת מדברת עליו.
אין סיבה שבאמצע הלילה היא רוצה לשחק ולא עייפה. שיניים יכולות להשפיע 2-3 לילות לא מעבר וגם את זה אפשר לראות בקלות במהלך היום האם מדובר בשיניים או לא. אם זה אכן שיניים זה יחלוף.
במידה ולא, מה שהכי חשוב במקרה הזה זה להרגיע אותה במיטה שלה או על הידיים שלכם ולהחזיר אותה למיטה שלה. גם אם בפעמים הראשונות זה ייקח יותר זמן. ככל שהיא תלמד שלאחר בכי היא מגיעה אליכם למיטה זה יהפוך להיות קשה יותר וארוך יותר.
כשתחליטי להעביר אותה לחדר משלה, הרגיעי באותו האופן. יכול להיות שבלילות הראשונים תצטרכי לשבת בחדר עד שהיא נרדמת ורק לאחר מכן היא תוכל להירדם כשאת לא נמצאת שם.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה