יקיצה מרגיזה ושאר ירקות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצה מרגיזה ושאר ירקות
26/02/2013 20:49
שלום.. בני המתוק בן 5 חודשים...ונראה ששינה זה לא הצד החזק שלו. אנחנו מקיימים סדר יום קבוע כולל טקס שינה עד לא מזמן היה נרדם בנדוד ולאחרונה אנחנו משלבים גם הרדמות במיטה עם טפיחות.
ביום ההרדמות מלווה בקושי ובכי ונרדם בדכ ללא יותר מ45 ד (במקרה הטוב...)
ובלילה הולך לישון בערך ב 7 (אחרי אמבטיה ומסאז), גם להנקה כל שעתיים שלוש והצרה היא שמתעורר ב4 חייכני ועליז!!! אני לא מוציאה אותו מהמיטה ואחרי בערך חצי שעה, מרדימה אותו שוב.
צורה לו!
יש לי כמה שאלות
1. האם זה כבר הזמן להרגיל אותו לשינה רצופה? (הוא שוקל כ7.5 ק')
2. מה לעשות עם שנות היום הקצרות
3. למה הוא קם ב4 בבוקר???????!!!!!!!!!!!!!!

תודה
תבורכו
מאיה
מאת: אורח/ת
2. יקיצה מרגיזה ושאר ירקות
27/02/2013 10:40
היי מאיה,
זה בהחלט הזמן להתחיל ללמד אותו להירדם הירדמות עצמאית ולהתחיל להוריד לו ארוחות בלילה. וזה מה שיוביל אותו לשינה רצופה יותר.
כרגע הוא מאוד תלוי בנדנוד שלכם ובטפיחות כדי להירדם וזו הסיבה לחלק מהיקיצות (גם זו של הבוקר). במקביל יש לו קשר בין השינה לאוכל וגם זה משפיע על כמות היקיצות. הסיבה האחרונה להתעוררויות (וגם לזו של 4 בבוקר) יכולה להיות השינה הקצרה במהלך היום כיון שיכול להיות שהא מגיע עייף מדי ללילה.
לכן, ככל שהוא יוריד גורמי תלות וידע להירדם עצמאי לחלוטין (ללא עזרה שלכם, נוכחות שלכם ואוכל) כך הוא ישן טוב יותר.
לגבי הבוקר, יכול להיות שהוא לא הולך לישון בזמן שמתאים עבורו, נסי לעקוב אחר סמני עייפות ולפיהם התחילי בטקס שינה קצרצר של שנת יום (משהו שיהיה שונה מהטקס של הלילה), הרדימי בחדר חשוך וללא גירויים.
במקביל מומלץ להתחיל להפסיק עם המגע להרדמה אלא רק לצורך הרגעה מבכי.
אוכל- אל תאפשרי לו להירדם בזמן האוכל ובהדרגה תתחילי לדחות את שעת האוכל. כל כמה לילות בשעה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד