יקיצה מוקדמת

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצה מוקדמת
28/02/2013 5:50
שלום רב
בני בן שנה וחצי מגיל צעיר יודע להירדם לבד וישן לילה רצוף עד לאחרונה התעורר בבוקר ב5:45 - 6:00 לא מלהיב אבל סביר לפני כחודש החל גן ואני חזרתי לעבודה כמובן שעם הגן באו המחלות ואז התחילו הבעיות. בשבוע האחרון הוא מתעורר באזור 4:45-5:00 בבוקר אני יודעת שצריך להחזירו לישון אך צריך גם לעשות זאת כשיש זמן לצערי ב6:15 אני כבר צריכה להתארגן לעבודה ולמעשה אני לא מצליחה להחזיר אותו לישון לפני. אז מצד אחד לעשות החזרה לישון כזו שלא ניתן לסיימה זה לא טוב אבל מצד שני אני לא חושבת שלאפשר לו לצאת מהמיטה לפני חמש בבוקר זה הגיוני ואין מצב שזה יקרה. אז בפעל כרגע אני מנסה להחזירו לישון עד שאין לי ברירה אלא להוציאו... יש דרך אחרת? מה עושים?
מאת: אורח/ת
2. יקיצה מוקדמת
28/02/2013 15:48
היי,

הדרך הנכונה (והיחידה) היא אכן להחזיר אותו לישון ולא להפסיק את ההרדמה באמצע. דווקא היום זה זמן טוב להקפיד על זה כי יש לכם את סוף השבוע. נכון שזה לא יסתיים עד יום ראשון אבל ביום שני זה כבר צפוי להיות קצר יותר.
אפשר במידה והוא לא מגיע לעייפות יתר לדחות מעט את תחילת הלילה. זה אמנם לא ידחה את היקיצה בבוקר אבל אולי יעזור לך להחזיר אותו לשינה (כאמור, אם הוא לא יהיה בעייפות יתר).

במקביל לזה כדאי לבדוק מה קרה ששעת הבוקר הוקדמה בשעה? האם הוא מגיע יותר עייף ללילה? האם הוא ישן יותר מדי או פחות מדי בגן? האם יש משהו בבוקר שהוא להוט בשבילו להתחיל את היום? האם הוא מצפה לעזרה מסוימת דווקא בשעות האלה? איך שנות היום שלו בבית בסופי שבוע? וכו'.. יכול להיות שתגלי משהו שיעזור לך להוריד את היקיצה הזו.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שאלה קטנה
28/02/2013 21:12
תודה רבה על תשובתך. אך מה לעשות באמצע השבוע? במידה והוא מתעורר ב5 או לפני לאפשר לו לקום??? כדי לא לנסות להחזיר לישון ולהפסיק באמצע?
האם זה שאני יעשה רק החזרה אחת עד הסוף בשבת תספיק... גם ביום שישי יש גן ומאחר והוא התחיל לפני חודש סך הכל אני לא רוצה שיפספס כי זה מקשה את ההסתגלות...
מאת: אורח/ת
4. היי,
01/03/2013 8:28
החזרה אחת ביום שבת לא תספיק. את צריכה לקחת בחשבון לפחות כ-3 בקרים, לא כדי שזה ייפסק (כי זה ייקח יותר זמן) אלא כדי שזה יתקצר כך שתוכלי גם במהלך השבוע להמשיך בזה.
אם אין לך אפשרות אז עדיף להתחיל את היום בשעה 5 עד שתמצאי את הזמן שבו זה יתאפשר לך.
בינתיים הרדימי אותו בשעה יחסית מוקדמת כדי שיהיו לו שעות שינה טובות.
ובכל מקרה, לפני 5 זה לא בוקר. במקרה כזה, בכל מקרה צריך להחזיר לישון אחרת תמצאי את עצמך מתחילה את היום גם ב- 4:30 ואין לדעת עד לאן זה יגיע..
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד