תינוקת מתעוררת כל שעה לקבל מוצץ.

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת מתעוררת כל שעה לקבל מוצץ.
03/03/2013 15:35
יש לי תינוקת בת 9 חודשים שמתעוררת בלילה כל שעה. היא לא אוכלת בלילה מגיל חודש בערך. היא מתעוררת מתחילה לבכות, אני מביאה לה מוצץ והיא נרדמת. היא לא לוקחת מוצץ לבד כי היא לא באמת מתעוררת עד הסוף, היא "חצי ישנה" ובוכה מתוך שינה.
אם היא לא תקבל מוצץ, היא תתעורר סופית מהבכי של עצמה.
לפעמים היא מתעוררת עם מוצץ בפה, אני מוציאה לה אותו ומכניסה בחזרה והיא נרדמת.
חשוב לציין, שבערב היא נרדמת לבד. מניחים אותה במיטה, נותנים מוצץ והיא נרדמת.
מה אפשר לעשות עם זה?
מאת: אורח/ת
2. תינוקת מתעוררת כל שעה לקבל מוצץ
04/03/2013 10:02
היי,

הדרך היחידה היא ללמד אותה לקחת את המוצץ בעצמה.
הבעיה כרגע היא לא התלות במוצץ אלא התלות בך כדי להביא לה אותו בכל פעם שהוא נופל. היא לא מתעוררת לגמרי כי אין לה סיבה. מספיק שהיא משמיעה קולות והמוצץ "מגיע" אליה לפה.
זה נכון שאם היא לא תקבל מוצץ היא תתעורר יותר אבל רק כך היא תלמד לעשות את זה בעצמה עד שלבסוף היא תדע או ע"י מישוש למצוא אותו (וגם כאן כמעט ואין התעוררות) או שהיא תגיע למקום הכי חשוב- שמאפשר לה בחירה עצמאית לגמרי- האם אני זקוקה מאוד למוצץ? אם כן, אני אתעורר ואחפש אותו. ואם לא, אני אחזור לישון בלי מוצץ.

את הלמידה הזו אפשר לעשות בשלבים- קודם לשים לה אותו ביד (במקום בפה), אח"כ להחזיק אותו ביד שלך ולהמתין לשליחת יד שלה (ואם היא ממשיכה לבכות תרגיעי אותה במגע שלך, כשהיא תירגע היא תיקח את המוצץ), אח"כ להצביע עליו כשהוא במיטה כדי שתיקח אותו לבד מהמזרן ולבסוף לתת לה למצוא אותו לבד ללא עזרה.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד