בן 9 חודשים- התעוררויות בלילה והנקה ב5 בבוקר

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 9 חודשים- התעוררויות בלילה והנקה ב5 בבוקר
03/03/2013 22:00
שלום,
בני בן 9 חודשים , יונק ביום ואכל מוצקים ״ בסדר״, כלומר מספר כפיות בכל ארוחה, לא טורף קערות שלמות אך גם לא נמנע.
בשבועיים האחרונים בלילה אינני מאכילה אותו כלל מההרדמה בסביבות 20:0 ע״י הנקה ועד 5 בבוקר.
כשמתעורר מרדימה על הידים, כ3-10 פעמים בלילה.
בשעה 5 יונק וישן עד 7.
שאלותי:
1. מה הצעד הבא? ללמדו להרדם לבד ? או לנסות לתת לזמן לעשות את שלו ועם הזמן יתעורר פחות ( כאמור , הורדת האכלות לילה היו הדרגתיות בשבועיים האחרונים).
2. האם העובדה שהוא נרדם על הציצי בחמש בעייתי ? האם להרדימו על הידים שוב עד 7 בבוקר ואז להאכיל וישר להעיר?

תודה
מיקה
מאת: אורח/ת
2. בן 9 חודשים- התעוררויות בלילה והנקה ב5 בבוקר
04/03/2013 10:09
היי מיקה,

התחלת מאוד נכון בזה שעשית תהליך הדרגתי להורדת האוכל בלילה. אם השעה 5 היא לא בוקר עבורכם אז אפשר גם בשעה הזו להוריד את האוכל כדי שלא יהיו ארוחות בלילה (כמובן, בהנחה שהוא עולה טוב במשקל ושאין הנחיית רופא להשאיר לו ארוחה בלילה).
בבוקר, המתיני שהוא יתעורר. התחילי טקס בוקר ורק אז תתני לו לאכול. הכל צריך להיות זורם ורגוע ונינוח, בגיל 9 חודשים אין שום בעיה לא לאכול כל הלילה ובבוקר תגלי שלפעמים הוא יכול לא לבקש אוכל גם חצי שעה אחרי שהוא קם (גם אנחנו לא מיד רעבים איך שאנחנו פוקחים עיניים).

השלב הבא צריך להיות לימוד הירדמות עצמאית. אם הוא ימשיך להירדם על הידיים (או על הציצי- זה לא משנה) זה לא ייפסק מעצמו וכמות היקיצות במקרה הטוב תישאר כמו היום, במקרה הרע יכולה עוד להתגבר..

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד