הרדמות אצל בת 5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרדמות אצל בת 5 חודשים
06/03/2013 12:17
שלום! בתי בת 5 חודשים עד כה הייתה נרדמת ללא בעיות במיטה עם מוצץ. מזה שבועיים פתאום הפסיקה לקחת מוצץ ועכשיו פשוט קשה לה להירדם היא פשוט בוכה וצורחת עד שמתעייפת ונרדמת (למזלי זה לא לוקח הרבה זמן-בסביבות 5 דק) קשה לי מאוד שכך היא נרדמת אך אני לא מוצאת שום דרך לעזור לה- היא אינה יודעת להרדם על הידיים וגם ליטופים אינם עוזרים מה לעשות? תודה!
מאת: אורח/ת
2. הרדמות אצל בת 5 חודשים
07/03/2013 14:19
היי,

זה דווקא טוב שהיא לא יודעת להירדם על הידיים. אתם עכשיו במקום של "צומת דרכים" ולא כדאי להכניס תלות ועזרה של דברים שלא היו קודם.
ראשית, תבדקי שהיא הולכת לישון בזמן ולא מגיעה עייפה מדי, לפעמים גם 10-20 דקות יכולים להוביל להרדמה אחרת לגמרי.
שנית, צרי טקס שינה קבוע מאוד מכין ומאוד מרגיע ונינוח.
שלישית, הניחי אותה במיטה. אם היא בוכה הרגיעי במגע וטפיחות אבל אם זה לא מצליח הרימי על הידיים רק לצורך הרגעה והחזירי למיטה כשהיא רגועה וערה.
אני לא יודעת איך היא נרדמה עד היום אבל אם היא הייתה רגילה להירדם עם מגע אז כרגע זה כבר לא עוזר לה והדרך היא דווקא להפסיק עם המגע (כלומר, להשתמש בו לצורך הרגעה בלבד ולא להרדמה. כשהיא רגועה להמשיך לשבת לידה אבל מבלי לגעת).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שלום עינת
13/03/2013 13:26
תודה על תגובתך..
עבר בערך שבוע וניסיתי מה שהצעת אך אין שיפור- ניסיתי בלי מגע, עם מגע, לשיר לה , לשים מוסיקה ונראה שכלום לא עוזר.. אני משכיבה אותה לפי "חלונות שינה" או כאשר היא מראה סימני עייפות.. אני מרגישה שהיא כן מחפשת משו למצוץ אבל אינה רוצה מוצץ וכשאני מנסה היא צורחת וניסיתי מספר סוגי מוצץ.. לצין- היא אינה תינוקת בכיינית בכללת!
מאוד מתסכל אותי שככה היא ישנה מתוך בכי.. אבל עבר כמעט חודש ואין שיפור מה לעשות?
4. פרט נוסף
13/03/2013 13:42
שכחתי לציין-
בלילה זה לא קורה מפני שהיא יונקת וישר ישנה. אבל אני לא רוצה לעשות זאת ביום על מנת לא לשבש את הארוחות וגם כדי שלא תתרגל..
5. זה פרט מאוד חשוב..
14/03/2013 9:24
אם לא חל שיפור במהלך שבוע עקבי (כלומר, לא בכל יום דרך אחרת אלא לפחות 3 ימים בדיוק באותו האופן כדי לתת לבתך את הזמן להסתגל למשהו חדש), סימן שיש משהו נוסף שהיא נעזרת בו.
למשל ההירדמות הברורה בזמן ההנקה. זה יכול מאוד לעזור בנקודה מסוימת אבל זה הופך מהר לתלות ואז זה הופך להיות גורם מפריע ומוסיף ליקיצות.
חשוב להקפיד שהיא לא תרדם לא בבוקר ולא בערב ולא בלילה בזמן האוכל.

העצה הכי טובה שיש לי לתת לך, אם זה לא משתפר בימים הקרובים, היא לפנות אלינו טלפונית ולהיעזר ביועצת שינה שלנו. רק בשיחת אבחון ספציפית ומעמיקה תוכלו לעלות על כל הדברים שמובילים אותה לבכי ולהתעוררות. תקבלי כלים מה לעשות וליווי צמוד יום יומי של היועצת.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד