פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3מתעורר כשהמוצץ נופל...
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הבעיה עם גורמי תלות זה בעצם העובדה שמפתחת להם "עמידות" ומה שאתמול עבד נפלא היום כבר מפסיק להשפיע. זה מה שיוצר את כמות היקיצות שהולכת וגדלה.
הבעיה היא לא בתלות במוצץ אלא בתלות בכם שתביאו לו מוצץ בכל פעם שהוא מתעורר. כשבנך ידע לקחת מוצץ לבד תהיה בידו גם את זכות הבחירה - האם אני ממש צריך את המוצץ? אם כן, אני אקום ואחפש אותו, ואם לא, אני אחזור לישון בלעדיו. תגלו שהוא משתמש בזה פחות וכמובן ישן טוב יותר.
כך, שאפשר להשאיר את המוצץ במהלך הלילה אבל כן חשוב ללמד אותו לקחת את זה לבד (החל מגיל 5.5-6 חוד' תינוקות מסוגלים לזה).
בשלב הראשון תני לו את המוצץ ביד שלו ולא לפה (שיכניס את המוצץ מהיד לפה בעצמו). השלב השני תראי לו את המוצץ ביד שלך אבל המתיני לשליחת יד שלו, בשלב השלישי הראי לו את המוצץ כשהוא במזרן וכך הוא ילמד להתחיל לחפש אותו במקומות שונים במיטה. אחרי שזה יצליח תוכלי להפסיק להתייחס כלל למוצץ. במקביל, זה מאוד נכון לשים מספר מוצצים במיטה. במהלך היום, אם הוא לא משתמש במוצץ אז תרגלי אתו לקיחת חפץ מהיד שלך, שאם אין לו עיכוב התפתחותי אין לי ספק שהוא כבר עושה.
בהצלחה
1. מתעורר כשהמוצץ נופל...
08/03/2013 8:47
היי, בני בן שנה ונרדם לבד במיטה עם מוצץ. עד לא מזמן היה משתמש במוצץ רק לשלב ההרדמות הראשונית ומפיל אותו מהפה וישן כך כל הלילה. לאחרונה הוא החל להתעורר מספר פעמים בלילה וחוזר לישון רק אם אני מחזירה לו את המוצץ לפה. אותו הדבר במהלך תנומות היום, מתעורר לאחר כארבעים דקות וחוזר לישון רק אם אני מחזירה לו את המוצץ לפה. ניסיתי ללמד אותו להחזיר את המוצץ לבד לפה אבל זה לא עוזר. פיזרתי כמה מוצצים וגם זה לא עוזר. יש לציין שבמהלך היום אינו משתמש במוצץ כלל, משתמש בו רק לשינה. שקלתי לגמול אותו משימוש במוצץ לשינה אבל אני קצת אמביוולנטית לגבי זה. השאלה היא איך לגמול? בבת אחת להעלים את כל המוצצים או משהו הדרגתי? האם יש עוד רעיונות להפחית את היקיצות במידה ואני רוצה להשאיר אותו עם המוצץ? איך מלמדים להחזיר מוצץ עצמאית לפה מתוך שינה? ובטח יש לכם עוד רעיונות ומחשבות בנושא שאשמח לשמוע. תודה רבה ושבת שלום מאת: אורח/ת
2. מתעורר כשהמוצץ נופל...
10/03/2013 8:58
בוקר טוב,הבעיה עם גורמי תלות זה בעצם העובדה שמפתחת להם "עמידות" ומה שאתמול עבד נפלא היום כבר מפסיק להשפיע. זה מה שיוצר את כמות היקיצות שהולכת וגדלה.
הבעיה היא לא בתלות במוצץ אלא בתלות בכם שתביאו לו מוצץ בכל פעם שהוא מתעורר. כשבנך ידע לקחת מוצץ לבד תהיה בידו גם את זכות הבחירה - האם אני ממש צריך את המוצץ? אם כן, אני אקום ואחפש אותו, ואם לא, אני אחזור לישון בלעדיו. תגלו שהוא משתמש בזה פחות וכמובן ישן טוב יותר.
כך, שאפשר להשאיר את המוצץ במהלך הלילה אבל כן חשוב ללמד אותו לקחת את זה לבד (החל מגיל 5.5-6 חוד' תינוקות מסוגלים לזה).
בשלב הראשון תני לו את המוצץ ביד שלו ולא לפה (שיכניס את המוצץ מהיד לפה בעצמו). השלב השני תראי לו את המוצץ ביד שלך אבל המתיני לשליחת יד שלו, בשלב השלישי הראי לו את המוצץ כשהוא במזרן וכך הוא ילמד להתחיל לחפש אותו במקומות שונים במיטה. אחרי שזה יצליח תוכלי להפסיק להתייחס כלל למוצץ. במקביל, זה מאוד נכון לשים מספר מוצצים במיטה. במהלך היום, אם הוא לא משתמש במוצץ אז תרגלי אתו לקיחת חפץ מהיד שלך, שאם אין לו עיכוב התפתחותי אין לי ספק שהוא כבר עושה.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה