תינוק בן שנה שהפסיק להרדם לבד ומתעורר בקביעות בארבע לפנות בוקר.

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן שנה שהפסיק להרדם לבד ומתעורר בקביעות בארבע לפנות בוקר.
13/03/2013 10:24
יש לי תינוק בן שנה, מאז שהיה בגיל ארבעה חודשים הרגלנו אותו להרדם לבד (פשוט מניחים במיטה עם חיבוקי ומוצץ והילד נרדם)במיטה שלו שנת לילה רצופה. בשבוע האחרון אנו מניחים את הילד במיטה והוא נעמד מיד ומתחיל לצרוח שום דבר לא עוזר רק להוציא אותו מהמיטה ולהרדים בידיים. מלבד זאת הוא גם התחיל להתעורר כל יום בארבע לפנות בוקר ניסינו לשים לו מוצץ ולהחזיר לישון אבל שוב אותו סיפור הוא נעמד במיטה בצרחות נרגע רק כאשר לוקחים אותו בידיים. מחוסר ברירה ועייפות אנו מרדימים אותו במיטה שלנו מארבע ועד הבוקר..מיואשים נשמח לשמוע דעתך..
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן שנה שהפסיק להרדם לבד ומתעורר בקביעות בארבע לפנות בוקר.
14/03/2013 9:49
תינוק עם הרגלי שינה כ"כ טובים ומוטמעים לא אמור לחזור כך אחורה למעט ימים ספציפיים בהם יש גורם חיצוני שמשפיע (מחלה למשל).
אלא אם כן, יש לו גורם תלות נסתר שהיה שם תמיד. למשל, עזרה שלכם עם מוצץ, הירדמות עם מוזיקה בחדר או עם בקבוק חלב.
לפעמים גם למידה התפתחותית חדשה (למשל עמידה) יכולה להשפיע כמה לילות.
בכל מקרה, כדאי לבדוק מה היה לפני שבוע שמאז זה השתנה (אולי השתנה משהו בשעות השינה במהלך היום- אולי עכשיו הוא מגיע ללילה הרבה יותר עייף או לחלופין לא מספיק עייף?).
מעבר לזה, צריך להמשיך ולחזור לאותה נקודה בה הוא היה לפני כן. אני יודעת שזה מאוד מעייף וקשה אבל אם אכן אין לו גורמי תלות אחרים זה עניין של כמה לילות, ומה יכול להיות יותר טוב מסוף השבוע המתקרב..
הניחו אותו במיטה אחרי טקס השינה וצאו מהחדר בדיוק כפי שעשיתם לפני שבוע. גשו אליו חזרה רק במידה ויש בכי. הרגיעו אותו וצאו שוב מהחדר, אם הוא מתחיל לבכות היכנסו שוב. כך כמה פעמים שצריך עד שבסוף הוא יירדם כאשר אתם מחוץ לחדר. אותו הדבר גם בשעה 4.
דבר נוסף שהייתי בודקת (מעבר לעייפות יתר) זה מה קורה בתחילת היום. האם יש טקס בוקר קבוע? האם הוא נורא מחכה כדי לקבל משהו (למשל את בקבוק חלב מיד כשהוא מתעורר?) אם כן, זו סיבה אפשרית נוספת ליקיצה לפנות בוקר וכדאי לשנות משהו בסדר הפעולות בתחילת היום.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. בהמשך לתשובתך ..
25/04/2013 20:54
כיצד את מציעה לעשות טקס בוקר שאינו גורם לילד לצפות לבוקר ולהמשיך לישון ?
מאת: אורח/ת
4. טקס בוקר
26/04/2013 13:41
טקס בוקר צריך להיות טקס "זורם" ולא כזה שכולם ממתינים מתי יגיע האוכל. הוא צריך להיות בעל גירויים ופעילות שמראה על תחילת יום. למשל הוצאה מהמיטה, פתיחת תריסים, שטיפת פנים, החלפת בגדים וחיתול, יציאה למשחק בסלון, ורק לאחר כעשר דקות בערך אוכל.
זו כמובן רק דוגמה אפשרית.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד