שינוי הרגלי שינה אצל ילד בן ארבעה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינוי הרגלי שינה אצל ילד בן ארבעה חודשים
13/03/2013 14:56
שלום,
בני בן ארבעה חודשים, ובשבוע האחרון חל שינוי קיצוני בהרגלי השינה שלו.
עד לפני שבוע נרדם לבד ובקלות במיטתו, ללא מוצץ וללא אוכל ( בילד השלישי מיישמים טעויות מילדים קודמים).
הולך לישון ב19:00 לאחר שבמהלך היום יש שגרה די טובה של ארוחות ( 180 תמ״ל כל ארבע שעות) ושינה. במהלך הלילה אוכל פעמיים ולעיתים מתעורר בין הארחות למוצץ או סתם לליטוף.
במהלך היום היה נרדם בקלות ולבדו , לעיתים עם מוצץ אך מתעורר אחרי 45 דק, קצת הרם הורד וחוזר לישון, סה״כ יכול לישון 2-3 שעות במהלך תנומה.
לפני שבוע בערך הכל השתנה, גם ביום וגם בלילה, אמנם עדיין נרדם במיטה לבד אך לא תמיד בקלות, יכול להתעורר כל חצי שעה - שעה... כמובן לא לאוכל.
ביום מנמנם מעט מאד וקם בבכי אחרי עשרים דק...
מכירה את שיטת לילה טוב ונעזרתי בה בעבר עם הבן השני לאחר שלימדתי אותו להרדם ללא מוצץ.
כאן אני לא חושבת שיש בעיה של תלות בגורם חיצוני....
אני גם לא רואה סימנים המעידים על יציאת שיניים או כל כאב פיזי אחר.

מה דעתכן?

ואגב, לא נעשה שום שינוי בסביבתו הפיסית של התינוק ו/ או בשגרתו לפי מה שאני חושבת

תודה מראש.
אביטל
מאת: אורח/ת
2. שינוי הרגלי שינה אצל ילד בן ארבעה חודשים
14/03/2013 16:10
היי אביטל,
הרבה פעמים אנחנו רואים שינוי בהרגלי שינה בגיל 4 חודשים.
אני הייתי בודקת שני דברים:
אחד- כן מחפשת גורם תלות ולו רק בגלל החצי משפט: "ולעתים מתעורר בין הארחות למוצץ או סתם לליטוף." בגיל הזה עדיין צריכים את העזרה שלנו עם המוצץ אבל כן אפשר להתחיל לעבוד אתו במהלך היום על שליחת ידיים. יחד עם זאת, הייתי מאוד בודקת מה אומר הליטוף ולמה הוא זקוק לזה אם הוא יודע להירדם לבד..
ואולי גם התנמנמויות על הידיים במהלך הרמה להרגעה.
דבר שני, יש כאן מעגל של עייפות יתר שמשפיע על השינה שלו. נסי לעקוב אחר סמני עייפות ולפיהם להשכיב אותו לישון כדי ליצור תנומות הרבה יותר טובות. של שעה-שעה וחצי ללא התעוררות באמצע. זה יקרה כשהוא ישן בשעות מתאימות לו.
תמשיכי גם להקפיד שלא יירדם/יתנמנם בזמן האוכל.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שינוי הרגלי שינה
14/03/2013 20:00
היי עינת,
תודה על תגובתך, אני אכן חושבת שאולי מדובר במעגל עייפות אותו עליי לנסות לשבור.
אני לא כל כך יודעת כיצד לעזור לו לצלוח את המעבר בשינת היום ממחזור שינה אחד לשני.
הוא לרוב מתעורר לאחר 50 דק- שעה עדיין עייף ולא תמיד מצליח להמשיך לישון.

מבחינת ליטוף התכוונתי לטפיחות קלות על מנת להעבירו בין המחזורים, לא תמיד עוזר.
הוא גם לעולם לא נרדם/ מנמנם בזמן האוכל, זה לא המקרה....

בשנת הלילה תמיד יש לו בעיה בשעות האחרונות של הלילה והחל מארבע בערך ועד שבע הוא יכול להתעורר כל חצי שעה- 40 דק.....

אביטל
4. שינוי הרגלי שינה
15/03/2013 8:42
יש קשר גדול בין שנות היום לשעות לפנות בוקר שאת מתארת. והדפוס החוזר של 40 דקות דומה בשניהם.
כדי להאריך לו את השינה (בהנחה ששאר הפרמטרים נכונים- סמני עייפות, טקס שינה וכו'..) זה נכון לתת טפיחות קלות אבל מאוד חשוב להיכנס אליו 10-20 דקות לפני ההתעוררות ואז להתחיל במטרה להמשיך את השינה ולא להחזיר אותו לשינה. אם הוא כבר התעורר זה לא נכון להחזיר אותו לישון וזה מה שיוצר את דפוס השינה הקצר. אם הוא מתעורר הוציאי אתו מהחדר למרות שהוא עייף ותוסיפי לו עוד שינה במהלך היום. (זה נכון רק לשנות הבוקר. בלילה החזירי לישון כרגיל)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. שינוי הרגלי שינה
16/03/2013 9:43
אם כך, אם אני מבינה נכון, אז בארבע בבוקר כאשר מתחיל הדפוס של שינה קצרה, לא לנסות להרדימו חזרה? להוציאו אותו מהחדר ולהתחיל שגרת בוקר? האם הוא לא יהיה במעגל עייפות יתר כל היום?
ומה לגבי התעוררות במהלך היום אחרי שינה קצרה מידי? גם אז לא לנסות להרדימו חזרה אלא להוציא מהחדר?
לא עדיף לנסות הרם הורד ולהרדימו חזרה לעוד 40 דק?

אני מכירה אסכולות אחרות אך מוכנה לנסות את זו אם כך את חושבת שיש לפעול.
הוא ילמד לבד לדלג בין מחזורי השינה ככה?

אביטל
6. שינוי הרגלי שינה
17/03/2013 12:05
אביטל,
אני אחדד את תשובתי.
4 לפנות בוקר זו אינה שעה לתחילת היום. שם את צריכה להחזיר אותו לישון על מנת שיבין שזה אמצע הלילה. גם אם זה לוקח יותר זמן. מה שהתכוונתי לומר הוא שהדפוס הזה קיים בשעות האלה בגלל שנות היום ויש סיכוי מאוד גדול שכאשר שנות היום יסתדרו גם הדפוס הזה ישתפר.
בכל מקרה, לא מתחילים את היום לפני 5 בבוקר ועדיף אפילו מאוחר יותר.

בשנות היום הדבר מעט שונה בהתנהלות שלנו. המטרה היא כמובן ללמד אותו לישון כמה שיותר ולעבור לפחות מחזור שינה אחד בעצמו. אבל כשהוא מתעורר לפני כן ואנחנו מחזירים אותו לישון כך הוא לא לומד לעשות את זה בעצמו אלא רק בעזרה שלך. ולכן, המטרה היא להאריך לו את השינה מבלי שהוא יתעורר וכך הוא ילמד להאריך אותו לבדו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. שינוי הרגלי שינה
17/03/2013 16:37
תודה על החידוד, עכשיו זה עושה לי יותר שכל....
רק דבר אחד, כיצד מאריכים לו את שינת היום? במידה וטפיחות כ10 דק לפני ההתעוררות לא עוזרת ובסוף הוא מתעורר כמו שעון אחרי 45 דק? יש עוד משהו שיכול ללמד אותו לדלג בין המחזורים ולהאריך לו את השינה?
בהנחה שטקס השינה וסימני העייפות בסדר....

תודה על הכל,
אביטל
8. שינוי הרגלי שינה
17/03/2013 18:25
מניסיוני, אם הוא הולך לישון בזמן הנכון, וישן טוב יחסית במהלך הלילה, אחרי שבוע שלם של הארכות בבוקר אפשר להפסיק וזה ברוב המקרים מסתדר.
אם לא, מאוד יכול להיות שמדובר בגורם תלות כלשהו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

9. שינוי הרגלי שינה
17/03/2013 21:01
המון תודה על הכל...
בתקווה לשינה איכותית יותר ובמהרה(:
10. בהצלחה :-) (ל"ת)
18/03/2013 8:54
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד