תנומות יום קצרות אצל בן 3.5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תנומות יום קצרות אצל בן 3.5 חודשים
13/03/2013 16:53
שלום רב,

בני בן 3.5 חודשים.
ישן במהלך היום 3 תנומות. כמעט תמיד נרדם במיטתו עם ליטופים ולחישות. (ההירדמות לא כל כך קלה לרוב, צריך להרים אותו, לפעמים מספר פעמים, על מנת להרגיע אותו, אבל בסופו של דבר הוא כן כמעט תמיד נרדם במיטה.)
הבעיה היא שהוא תמיד ישן חצי שעה. ניסיתי במשך שבועיים לבוא לידו 10 דקות לפני שמתעורר ולהאריך לו את השינה, אך לא הצלחתי בשום דבר שניסיתי.
לאחר שמתעורר, אני לא מצליחה להחזירו לישון במיטה כמו ההירדמות הראשונית. ולכן לאחר התנומה של החצי שעה הרבה פעמים אני מרדימה אותו על הידיים, פשוט כי אני רוצה שיקבל מספיק שעות שינה. לפעמים אני לא מצליחה להרדים אותו על הידיים, וככה שנינו מעבירים שעה וחצי שבה הוא עצבני ומייל עד הארוחה הבאה.

האם זה בסדר לנסות להרדים על הידיים אחרי שהוא מתעורר מתנומת החצי שעה?
אם לא, מה לעשות?
אני אובדת עצות.

אגב, בלילה המצב טוב הרבה יותר - פרקי הזמן של השינה ארוכים יותר. הבעיות הן במשך היום.

תודה!
מאת: אורח/ת
2. תנומות יום קצרות אצל בן 3.5 חודשים
14/03/2013 16:18
היי,

באופן טבעי במהלך היום קשה יותר מאשר בלילה בגלל כמות הורמון השינה שמצויה בגוף.
מעבר להארכות השינה צריך לוודא שהוא אכן הולך לישון בזמן מתאים לו כשהוא עייף במידה הנכונה (לא יותר מדי ולא פחות מדי)- כלומר, עד חצי שעה מהרגע שאת מזהה סמני עייפות ראשונים.
להרדים אותו בחדר חשוך ומומלץ לאחר טקס שינה מרגיע (ששונה מאוד ממה שאת עושה לפני שנת הלילה).
אם בכל זאת הוא מתעורר אחרי 30 דקות לא כדאי להרדים אותו בכלל אלא להוציא אותו מהמיטה ולהמתין לסמני עייפות חדשים, מן הסתם הם יגיעו לאחר כשעה ואז להרדים אותו שוב- כמובן במיטה שלו.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד