פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0ריגרסיה בשנת תינוק
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

האמת, שאין לי תשובה לשאלה הכי משמעותית והיא: איך הן נרדמות בתחילת הלילה? איך היו לפני חודש נרדמות ומה (אם בכלל) השתנה במהלך המחלה?
כיון שמה שאת מתארת מבחינת כמות היקיצות זה נראה שיש לה גורם תלות. גם העובדה שהיא זקוקה עכשיו להירדמות על הידיים ולא בשום מקום אחר מעידה על עזרה גדולה שהיא זקוקה ממך. ואולי זה משהו שהיה גם לפני כן.
לגבי היקיצות, כדאי להפריד את זה להרגעה והרדמה. כלומר, כשהיא בוכה את צריכה לגשת אליה, כן כדאי תמיד קודם לנסות ולהרגיע במיטה בטפיחות אבל אם זה לא עוזר להרים על הידיים. לאחר שהיא נרגעת מניחים חזרה במיטה כשהיא ערה- לא ישנה ולא מנומנמת. וחוזר חלילה- אם היא בוכה מרגיעים ומחזירים למיטה. כשבסופו של דבר היא צריכה לחזור ולהירדם רק במיטה שלה וכך הבכי וההתנגדות תפחת.
הבעיה העיקרית במקרה הזה היא שזה מפריע לאחותה. וכאן האפשרות היחידה היא לדאוג בימים הקרובים לעזרה, מישהו אחר שיעזור וירגיע את בתך השנייה עד שהכול יתחיל להירגע ולהיטיב.
אם הכל ייעשה נכון תרגישו בשיפור בסביבות 4-5 לילות.
בהצלחה
1. ריגרסיה בשנת תינוק
18/03/2013 12:08
שלום, אני אמא לתאומות מתוקות בנות 8 חודשים. מגיל חודשיים הבנות הורגלו לישון לילה בצורה הדרגתית. לפני כחודש סדר יומן היה: 6:30 התעוררות, 9:30 שנת בוקר של 45 דקות לערך, 13:30 שנת צהריים של כשעה וחצי ובשעה 19:00 טקס שינה. בעקבות מחלה ויציאת שיניים חל שינוי משמעותי בשנת הלילה של הבנות. הקטנה פיתחה הרגל לא ברור של לקום בערך 10 פעמים בלילה בהפרשים של בין עשרים דקות לשעתיים ובכל פעם שהיא בוכה ואני ניגשת היא לא נרגעת אם לא מרימים אותה ומרדימים אותה על הידיים מה שלא קרה לפני כן. חשוב לציין שתוך כדי שאני מרימה אותה היא כבר ממשיכה לישון... אך אם אוריד אותה לפני שנכנסה לשינה עמוקה תפתח בבכי שוב. ניסיתי גם להשאיר אותה במיטה ולתת לה לבכות ללא הצלחה מלבד להעיר את אחותה התאומה... או לעמוד לצידה תוך כדי ליטופים גם זה ללא הצלחה. התאומה שלה אומנם ישנה לילה שלם אך במקום לפתוח את היום בשעה 6:30 או לפחות אחרי השעה 6:00 היא מתעוררת קבוע בשעה חמש בבוקר. אני מוצאת את עצמי ערה לילות שלמים ולא רואה את הסוף. אשמח לתובנות כיצד להחזיר אותן למסלול הרגיל. תודה רבה. מאת: ruaya
2. ריגרסיה בשנת תינוק
18/03/2013 12:27
היי,האמת, שאין לי תשובה לשאלה הכי משמעותית והיא: איך הן נרדמות בתחילת הלילה? איך היו לפני חודש נרדמות ומה (אם בכלל) השתנה במהלך המחלה?
כיון שמה שאת מתארת מבחינת כמות היקיצות זה נראה שיש לה גורם תלות. גם העובדה שהיא זקוקה עכשיו להירדמות על הידיים ולא בשום מקום אחר מעידה על עזרה גדולה שהיא זקוקה ממך. ואולי זה משהו שהיה גם לפני כן.
לגבי היקיצות, כדאי להפריד את זה להרגעה והרדמה. כלומר, כשהיא בוכה את צריכה לגשת אליה, כן כדאי תמיד קודם לנסות ולהרגיע במיטה בטפיחות אבל אם זה לא עוזר להרים על הידיים. לאחר שהיא נרגעת מניחים חזרה במיטה כשהיא ערה- לא ישנה ולא מנומנמת. וחוזר חלילה- אם היא בוכה מרגיעים ומחזירים למיטה. כשבסופו של דבר היא צריכה לחזור ולהירדם רק במיטה שלה וכך הבכי וההתנגדות תפחת.
הבעיה העיקרית במקרה הזה היא שזה מפריע לאחותה. וכאן האפשרות היחידה היא לדאוג בימים הקרובים לעזרה, מישהו אחר שיעזור וירגיע את בתך השנייה עד שהכול יתחיל להירגע ולהיטיב.
אם הכל ייעשה נכון תרגישו בשיפור בסביבות 4-5 לילות.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה