הרגלי שינה אצל תינוקת בת שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרגלי שינה אצל תינוקת בת שנה
18/03/2013 13:38
שלום רב, אני אמא לתינוקת מתוקה בת שנה. נכון להיום, בתי ישנה כ-12 שעות רצופות בלילה ויש לציין כי היא ישנה לילות רצופים מגיל צעיר(עד כאן זה נהדר).היא מתעוררת בבקרים סביבות 8:00-8:15. לפי הבנתי, היא אמורה עדיין לישון פעמיים במהלך היום ולכן אני משכיבה אותה סביבות 10:30 (ישנה כשעה בין 11-12)ובפעם הבאה ב15:00. אולם בחודש האחרון אני מתקשה מאד להשכיב אותה לישון במהלך היום ובייחוד בצהריים. היא נעמדת בכל פעם במיטה ובוכה, אם לא אגש אליה הבכי יתגבר. אני נכנסת פעמים רבות לחדר, מורידה אותה ויוצאת. הסיפור יכול להמשך שעה ואף יותר. ברגעי משבר העברתי אותה אף לעגלה.בפעמים האחרונות, פשוט ויתרתי לה על שנת הצהריים. יש לציין, כי בתי נרדמת לבד במיטתה, אם כי לעיתים קרובות היו לה בעיות להרדם ולא רק בחודש האחרון.
אולי היא זקוקה לשינה אחת במהלך היום? או שעלי לשנות משהו בשעות השינה שלה? אגב, היא לא תמיד מראה סימני עייפות, גם כשעייפה והולכת לישון.
תודה על הייעוץ.
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה אצל תינוקת בת שנה
18/03/2013 13:59
באופן כללי זה מעט מוקדם לוותר על שנת הבוקר. יחד עם זאת, זה מאוד תלוי ילד.
מה קרה באותם ימים בהם היא לא ישנה צהריים? אם היא תפקדה/מתפקדת טוב, והייתה רגועה חיונית ושמחה ועדיין המשיכה לישון בלילה 12 שעות סימן שזה נכון עבורה ואפשר לדחות לה את שנת הבוקר כך שבהדרגה תהפוך להיות שנת צהריים.
אם הורדת שינה אחת הופכת אותה להיות עצבנית ונודניקית במהלך היום וזה גם מתחיל להשפיע לרעה על הלילה (מתחילות להיות יקיצות) סימן שהיא עייפה מדי ולא כדאי להוריד לה שינה.
אפשר להתחיל מעט לדחות לה את שנת הבוקר (אולי גם תתחילי לגלות סמני עייפות) ותראי איך זה משפיע על שאר היום. אם שנת הצהריים כבר מגיעה לאזור 17 אל תרדימי אותה אלא תקדימי את שנת הלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. הרגלי שינה אצל תינוקת בת שנה
19/03/2013 10:55
תודה רבה על הייעוץ,
בימים בהם לא ישנה שנת צהריים(ימים בודדים)תיפקדה היטב,רגועה ושמחה, אולם הקדמנו לה את שנת הלילה בכחצי שעה והיא ישנה היטב. אמשיך כמובן לעקוב אחרי זה, אולי יש מקום לקצר לה את שנת הבוקר ל1/2 שעה ולהעיר אותה ואז יש סיכוי שתשן את שנת הצהריים?
שאלה נוספת, שמנו לב כי במידה ואנו מאחרים את שנת הלילה אפילו במספר דק' אחרי 20:00 , קשה מאד להרדים אותה. היא פשוט מתחילה לעמוד,לקפוץ ולבכות כדי שנבוא. כאשר נכנסים היא צוחקת וקופצת, כאילו אבדה את העייפות. האם האיחור זאת הסיבה?
מאת: אורח/ת
4. הרגלי שינה אצל תינוקת בת שנה
19/03/2013 11:24
לרוב קיצור השינה אינו עוזר, אבל זה תלוי בילד ואת בהחלט יכולה לבדוק את זה יום-יומיים (לא יותר מזה, זה כבר ייתן לך את התשובה).
לגבי :0020 בערב- זו בהחלט הסיבה. כשילד מראה סמני עייפות זה הזמן בו הוא צריך ללכת לישון ויש חלון הזדמנויות לכך (עד חצי שעה מהסימנים הראשונים), כש"עברה העייפות" למעשה זה מצב של עייפות יתר ואז מבחינה פיזיולוגית עולה כמות האדרנלין בגוף ואכן הרבה יותר קשה להירדם (לפעמים זה גם מוביל ליקיצות במהלך הלילה, לכן אמרתי לך לשים לב האם היא ממשיכה לישון טוב גם ללא הצהריים ואם יש יקיצות סימן שחסרות לה שעות שינה)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד