שינה בת 3.5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה בת 3.5 חודשים
20/03/2013 20:27
שלום לכן,
התינוקת שלי בת 3.5 חודשים ומהיום הראשון אנחנו מקפידים על השכבה כשמראה סימני עייפות ועל טקס
בלילה הכולל אמבטיה אוכל שיר ולמיטה. יש לציין שלא כולל התקופה של הגזים הילדה נרדמת
לבד עם מוצץ. לפני כחודש החלה להיות ממש פעילה וגילתה את הידיים מכניסה אותם המון לפה
ותופסת כל מה שרואה. הדבר החל להפריע לה בהרדמות מכיוון שלא מצליחה להרדם ואף מעירה את
עצמה. התחלתי לעטוף אותה וזה עוזר משמעותית והילדה חזרה להרדם לבד
שאלתי היא עד מתי אני אוכל לעטוף אותה מכיוון שלפעמים בלילה היא מצליחה להשתחרר ומתעוררת
תוך זמן קצר. מפחדת שנהיית תלויה בעיטוף כי בלעדיו לא מצליחה להרדם.
יש לציין שמגיל חודשיים ישנה מ19:00 עד 4-5 לאכול וחוזרת לישון עד 7-8 בבוקר
אך בימים שאני משחררת את העיטוף או שהיא משתחררת לבד הלילה ממש מתבלבל והיא לא מצליחה להרדם
עד שאני עוטפת אותה שוב.
תודה
מאת: אורח/ת
2. שינה בת 3.5 חודשים
21/03/2013 15:22
המטרה של העיטוף היא להחזיק את הגפיים כאשר התנועות שלהן אינן רצוניות. כאשר מתחילות להיות תנועות מכוונות כבר אפשר להתחיל להוריד את העיטוף, לרוב זה באמת כבר מתחיל לא להועיל ואף להפריע כי הילד משתחרר מזה לבד.
עד גיל 6 שנה סביר להחזיק עיטוף לילדים מסוימים ועד גיל 8-9 חודשים רק במצבים מאוד מיוחדים (בגלל התפתחות מוטורית לא תקינה וכו'..).
רוב התינוקות בסביבות גיל 4 חודשים כבר נכון להוריד להם את העיטוף כדי לא לפתח תלות בזה. ואפשר לעשות את זה בהדרגה (להוציא יד אחת, אחרי לילה או שניים עוד יד וכו'..).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שינה בת 3.5 חודשים
24/03/2013 10:32
תודה על התשובה
מתי בדיוק כדאי לי לשחרר יד? באמצע הלילה או כשמשכיבה לישון?
האם עליי להמשיך בדרך של ליטוף וטפיחה גם כאשר מנסה להרגיל אותה לישון לחא עיטוף?
האם המצב של שינה לחא עיטוף יכול להשפיע לרעה על השינה של הילדה?

אודה לכם אם תוכלו לתת לי טיפ לשמירת המצב של השינה שלה גם בלילה וגם ביום

תודה רבה וחג שמח
מאת: אורח/ת
4. שינה בת 3.5 חודשים
24/03/2013 12:10
אם את מתכוונת להתחיל "לגמול" אותה מהעיטוף אז כבר בתחילת הלילה לשחרר יד וכו'..
אפשר במקביל להמשיך עם הטפיחות.
שינה ללא עיטוף לא אמור להשפיע לרעה על השינה אלא להיפך, ברגע שהיא תלמד להתנתק מהתלות הזו היא תדע להירדם בעצמה וזה יהיה רק לטובתה. מה שכן, במידה וזה גורם תלות אז השינוי של ההרגל בהחלט ישפיע עליה כמה לילות אבל היא תתחיל להסתגל לזה (כמו כל שינוי הרגלים).

כדי להקנות לה הרגלי שינה נכונים מומלץ להרדים אותה לפי סמני עיפות, להקפיד על הירדמות תמיד במיטה שלה לאחר טקס שינה קבוע בכל יום, אפשר במקום העיטוף להשתמש בטפיחות ונדנוד עד שהיא נרדמת ואחרי שזה עובד יותר טוב להתחיל להפסיק עם המגע כדי להוביל אותה בסביבות גיל 4-5 חודשים להירדמות עצמאית גם ללא נוכחות שלך בחדר.

אגב, את מוזמנת להיכנס אלינו לאתר (www.ganit-prag.com), לאחר הפסח יש סדנא חדשה בת שני מפגשים להקנית הרגלי שינה לגיל הזה.

בהצלחה וחג שמח!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד