פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0רגרסיה בשינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הרבה פעמים אנחנו רואים רגרסיה בסביבות גיל 4 חודשים. מומלץ עכשיו להקפיד על הרגלי שינה טובים כדי שהיא תחזור ללילות רצופים ולא תעמיק את הרגרסיה.
לשם כך מומלץ להקפיד שהיא לא תרדם בזמן ההנקה בשום מקרה (לא באמצע הלילה, לא בתחילתו ולא בשנות היום). ייתכן והיא התחילה לפתח בזה תלות ולכן זה חזר כיון שאם היא לא נמצאת בקפיצת גדילה אין סיבה שהיא תהיה שוב רעבה בלילה (קפיצת גדילה מתבטאת גם במהלך היום והיא מסתיימת אחרי מספר ימים),
לכן אני נוטה לחשוב שמדובר בהרגל ולא ברעב. אחרי שהיא אוכלת ונכנסת ערה למיטה הרדימי אותה. אפשר להיעזר במגע עד הירדמות, כשהיא בוכה להרים ולהרגיע ולהחזיר למיטה. מלבד האוכל כדאי להתמיד בהדרמה במיטה שלה ולאחר שהיא פחות בוכה להפסיק להרדים עם מגע ובהדרגה להוריד גם את הנוכחות. וכך ללמד אותה בהדרגה להירדם לבד כך היא תישן טוב יותר.
בהצלחה וחג שמח!
1. רגרסיה בשינה
23/03/2013 17:52
שלום, יש לי תינוקת בת שלושה חודשים וחצי, שיונקת באופן מלא. מזה כחודש-חודש וחצי היא ישנה לילה רצוף,כלומר, היא יונקת בערך בשעה שמונה- תשע, מקלחת וכניסה למיטה, והיא מתעוררת רק בסביבות חמש וחצי בבוקר. בשבוע וחצי האחרון היא התחילה להתעורר באמצע הלילה פעם אחת או פעמיים נוספות. אני לא מצליחה להרדים אותה לבד אלא רק ביניקה שבמהלכה היא נרדמת. מה יכולה להיות הסיבה ואיך אפשר לעזור לה (ולנו) לחזור לישון לילה רצוף? מאת: אורח/ת
2. רגרסיה בשינה
24/03/2013 11:52
היי,הרבה פעמים אנחנו רואים רגרסיה בסביבות גיל 4 חודשים. מומלץ עכשיו להקפיד על הרגלי שינה טובים כדי שהיא תחזור ללילות רצופים ולא תעמיק את הרגרסיה.
לשם כך מומלץ להקפיד שהיא לא תרדם בזמן ההנקה בשום מקרה (לא באמצע הלילה, לא בתחילתו ולא בשנות היום). ייתכן והיא התחילה לפתח בזה תלות ולכן זה חזר כיון שאם היא לא נמצאת בקפיצת גדילה אין סיבה שהיא תהיה שוב רעבה בלילה (קפיצת גדילה מתבטאת גם במהלך היום והיא מסתיימת אחרי מספר ימים),
לכן אני נוטה לחשוב שמדובר בהרגל ולא ברעב. אחרי שהיא אוכלת ונכנסת ערה למיטה הרדימי אותה. אפשר להיעזר במגע עד הירדמות, כשהיא בוכה להרים ולהרגיע ולהחזיר למיטה. מלבד האוכל כדאי להתמיד בהדרמה במיטה שלה ולאחר שהיא פחות בוכה להפסיק להרדים עם מגע ובהדרגה להוריד גם את הנוכחות. וכך ללמד אותה בהדרגה להירדם לבד כך היא תישן טוב יותר.
בהצלחה וחג שמח!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

3. תודה רבה (ל"ת)
25/03/2013 10:23