השכבה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. השכבה
23/03/2013 20:58
שלום ,
בני בן 4 חודשים. כל ערב טקס קבוע - אמבטיה והנקה ולאחר מכן השכבה. עד לפני כשלושה שבועות נרדם במיטה שלו, כאשר אני מחזיקה לו את המוצץ (הוא מוציא אותו אם לא מחזיקה לו, אבל המוצץ עוזר לו להרגע) ולפעמים מחזיקה לו גם את כפות הידיים.
מלפני כשלושה שבועות ברגע שאני משכיבה אותו במיטה לאחר ההנקה הוא מתחיל לבכות. אני מנסה בכל לילה להשכיב אותו ונותנת לו לבכות כמה דקות כשאני לידו, נוגעת בו ומנסה להרגיע. אחרי מספר דקות אני נשברת כי הבכי קורע לב. אני מרימה אותו, מרגיעה ומנסה להחזיר אותו למיטה, אבל הבכי חוזר על עצמו. לא יודעת אם נכון לתת לו להמשיך לבכות או מה לעשות...
תודה
מאת: אורח/ת
2. השכבה
24/03/2013 12:01
היי,
אני מאמינה בגישה שאומרת לתת מענה תמידי ומידי לכל בכי. אני מאמינה שזה נותן יותר ביטחון לתינוק וחוויה חיובית עם השינה.
לפיכך, בכל פעם שהוא בוכה אני ממליצה לנסות להרגע קודם במיטה אבל אם במשך כמה שניות זה לא עובד אז להרים לידיים להרגיע ולהחזיר למיטה (כשהוא עדיין ער). לא צריך לתת לו לבכות הרבה זמן ולהגיע לבכי חזק.
בנוסף, כרגע אפשר להתחיל להקנות לו הרגלי שינה שכוללים הירדמות עצמית. תחילה לשבת לידו ולתת לו מגע עד הירדמות (ליטוף/נדנוד/טפיחות), וכשזה מתחיל להשתפר אז להפסיק עם המגע לצורך הרדמה אלא רק לצורך הרגעה.
בנוגע למוצץ- זה זמן מתאים להתחיל ללמד אותו לקחת מוצץ בעצמו קודם במהלך היום (שליחת ידיים וכו'..) ואח"כ (לקראת גיל 5-6 חודשים) גם בלילה.כרגע אפשר להחזיר לו את המוצץ לפה כשזה יוצא אבל אין צורך ולא מומלץ להחזיק לו את המוצץ בפה, לרוב בגיל הזה הוא כבר אמור להיות מסוגל להחזיק בעצמו את המוצץ בפה.

בהצלחה וחג שמח!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד