פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תינוקת בת 7 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

היא קמה המון באמצע הלילה, בוכה המון ואני מוצאת את עצמי קמה לתת לה מוצץ 5 פעמים בלילה. לאחרונה קורה שהחל משלוש ארבע בלילה היא מתעוררת כל שעה ובוכה. היא אף לא חוזרת לישון מיד ורוצה להיות ערה. יש לציין שהיא לא מתעוררת מרעב.
ואז בשש בבוקר אני מאכילה אותה וכבר מביאה אותה למיטה שלי לישון כי אני כבר מותשת ואז היא ישנה ממש טוב ורצוף עד תשע עשר בבוקר.
מקרה שקרה גם היום , היא הלכה לישון בשמונה בערב והתעוררה בעשר בלילה ופשוט לא רצתה לישון, צרחה במיטה ללא הפסקה עד שהתייאשתי והבאתי אותה לסלון לשחק. ואז היא חזרה לישון שוב באחת עשרה ללא בעיה.
יש לציין שבשבועיים האחרונים היא הוציאה 2 שניים ראשונית.
שאלתי היא כיצד עלי לנהוג במקרים הללו? למה יש לה ככ הרבה יקיצות בלילה?
באופן כללי הסדר יום שלה בשינה קבוע אבל אילו באמת שעות מומלץ להשכיב במהלך היום בגיל כזה? האם בבוקר שאני מביאה אותה אלי למיטה זה בעייתי?
תודה על ההתייחסות, חג שמח.
ענת
יקיצות בלילה נובעות מ-4 סיבות עיקריות :
1. מחלה/כאב- זה משהו שיכול להימשך יומיים-שלושה לא מעבר לכך.
2. עייפות יתר.
3. גורם תלות כלשהו.
4. סיוטים/ביעוטים - זה לא קורה כל לילה ולא אם מדובר בשעות קבועות.
בהנחה שהיא ישנה מספיק במהלך היום (הולכת לישון כשהיא מגלה סמני עייפות וישנה כ- 3-5 שעות בבוקר בהם לפחות 1 תנומה היא בת שעה ומעלה ברציפות. לרוב, בוקר, צהריים אחה"צ כשהטווחים בין שינה לשינה יכולים להיות בערך כל שעתיים- אין חוקיות לשעות אלא לפי סמני עייפות.)
ויכול להיות שבכל זאת קיים איזשהו תלות במשהו (למשל כמו במוצץ- זה גיל ללמד אותה לקחת בעצמה מוצץ בלילה). מה שאת צריכה זה לבדוק מה היא צריכה ממך כדי לחזור לישון. איזו עזרה היא מבקשת, שם תמצאי את הסיבה ליקיצה. אחת הסיבות יכולה להיות העובדה שאחרי בכי ארוך וממושך היא "מקבלת" להגיע אליכם למיטה או לצאת לסלון מה שמלמד אותה שכדאי לה לבכות הרבה.
6 בבוקר זו שעה שכבר אפשר להתחיל את היום בפרט שהיא הולכת לישון בשעה 8. (שעות מומלצות לתחילת הלילה הן 18:30-20:00 וגם כאן זה תלוי בסמני עייפות שלה).
אם עדיין את לא מצליחה למצוא את הסיבה אני מציעה לך ליצור עמנו קשר טלפוני למרכז 'לילה טוב'.
בהצלחה, וחג שמח!
1. תינוקת בת 7 חודשים
31/03/2013 0:16
שלום רב, יש לי תינוקת מתוקה בת שבעה חודשים שבאופן כללי ילדה מאוד נוחה. היא ישנה טוב במהלך היום, וגם בלילה ישנה כבר מגיל 4 חודשים לילה שלם. היא ישנה בחדרה בחודשיים האחרונים ויש לציין שהיא נרדמת לבד. אני מניחה אותה במיטה אומרת לילה טוב והיא נרדמת. גם כעת זה ככה רק שבחודש האחרון השנת לילה נהייתה ממש קשה. היא קמה המון באמצע הלילה, בוכה המון ואני מוצאת את עצמי קמה לתת לה מוצץ 5 פעמים בלילה. לאחרונה קורה שהחל משלוש ארבע בלילה היא מתעוררת כל שעה ובוכה. היא אף לא חוזרת לישון מיד ורוצה להיות ערה. יש לציין שהיא לא מתעוררת מרעב.
ואז בשש בבוקר אני מאכילה אותה וכבר מביאה אותה למיטה שלי לישון כי אני כבר מותשת ואז היא ישנה ממש טוב ורצוף עד תשע עשר בבוקר.
מקרה שקרה גם היום , היא הלכה לישון בשמונה בערב והתעוררה בעשר בלילה ופשוט לא רצתה לישון, צרחה במיטה ללא הפסקה עד שהתייאשתי והבאתי אותה לסלון לשחק. ואז היא חזרה לישון שוב באחת עשרה ללא בעיה.
יש לציין שבשבועיים האחרונים היא הוציאה 2 שניים ראשונית.
שאלתי היא כיצד עלי לנהוג במקרים הללו? למה יש לה ככ הרבה יקיצות בלילה?
באופן כללי הסדר יום שלה בשינה קבוע אבל אילו באמת שעות מומלץ להשכיב במהלך היום בגיל כזה? האם בבוקר שאני מביאה אותה אלי למיטה זה בעייתי?
תודה על ההתייחסות, חג שמח.
ענת
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת 7 חודשים
31/03/2013 9:53
היי ענת,יקיצות בלילה נובעות מ-4 סיבות עיקריות :
1. מחלה/כאב- זה משהו שיכול להימשך יומיים-שלושה לא מעבר לכך.
2. עייפות יתר.
3. גורם תלות כלשהו.
4. סיוטים/ביעוטים - זה לא קורה כל לילה ולא אם מדובר בשעות קבועות.
בהנחה שהיא ישנה מספיק במהלך היום (הולכת לישון כשהיא מגלה סמני עייפות וישנה כ- 3-5 שעות בבוקר בהם לפחות 1 תנומה היא בת שעה ומעלה ברציפות. לרוב, בוקר, צהריים אחה"צ כשהטווחים בין שינה לשינה יכולים להיות בערך כל שעתיים- אין חוקיות לשעות אלא לפי סמני עייפות.)
ויכול להיות שבכל זאת קיים איזשהו תלות במשהו (למשל כמו במוצץ- זה גיל ללמד אותה לקחת בעצמה מוצץ בלילה). מה שאת צריכה זה לבדוק מה היא צריכה ממך כדי לחזור לישון. איזו עזרה היא מבקשת, שם תמצאי את הסיבה ליקיצה. אחת הסיבות יכולה להיות העובדה שאחרי בכי ארוך וממושך היא "מקבלת" להגיע אליכם למיטה או לצאת לסלון מה שמלמד אותה שכדאי לה לבכות הרבה.
6 בבוקר זו שעה שכבר אפשר להתחיל את היום בפרט שהיא הולכת לישון בשעה 8. (שעות מומלצות לתחילת הלילה הן 18:30-20:00 וגם כאן זה תלוי בסמני עייפות שלה).
אם עדיין את לא מצליחה למצוא את הסיבה אני מציעה לך ליצור עמנו קשר טלפוני למרכז 'לילה טוב'.
בהצלחה, וחג שמח!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה