תינוקת בת חודשיים ולא רוצה ללכת לישון

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת חודשיים ולא רוצה ללכת לישון
01/04/2013 5:38
רציתי לדעת אם יש שיטה להרדים תינוקת שמסרבת לישון
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת חודשיים ולא רוצה ללכת לישון
02/04/2013 9:55
היי,

תינוקות לא סתם מסרבים לישון. הם עייפים וזקוקים לשינה בדיוק כמו לאוכל. מה שכדאי להבין זה למה היא מסרבת ואז יהיה יותר קל לדעת מה לעשות.
אחת הסיבות יכולה להיות עייפות רבה מדי, ככל שאנחנו יותר עייפים כך יותר קשה לנו להירדם והשינה אינה איכותית ועם הרבה יקיצות. לכן, מומלץ להתחיל לשים לב לסמני העייפות שלה וכשהיא מראה אותם אז להשכיב לישון.
דבר שני, להקפיד על סדר יום קבוע שכולל שעות שינה קבועות ולפני כל שינה ליצור טקס שינה מרגיע ומכין לשינה שאחת ממטרותיו היא ליצור כניסה נעימה לשינה.
בנוסף, חשוב לזכור שלרוב התינוקות בגיל הזה אין את היכולת הפיזיולוגית להירדמות עצמאית ולכן יכול להיות שהיא זקוקה מאוד לעזרתך - אם זה במיטה שלה ע"י נדנוד/טפיחות/ליטוף וכו'.. ואם יש תנומה אחת ביום על הידיים זה גם לא נורא בגיל הזה.
דבר נוסף שאפשר לנסות זה "עיטוף" בשמיכה. לפעמים התנועות הלא רצוניות של הגפיים עלולות להפריע ולהעיר אותה, הרבה הורים מעידים שזה עוזר להם. יחד עם זאת זה עלול להפוך לגורם תלות כך שצריך לדעת מתי השלב להפסיק עם זה (סביבות 4-6 חוד).

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד