יקיצות במהלך בחלק השני של הלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצות במהלך בחלק השני של הלילה
24/01/2010 8:16
שלום גנית,
הבת שלי בת שלושה חודשים (כמעט) ועד גיל חודש וחצי התעוררה פעם אחת לינוק (לאחר כ4-6 שעות) וחזרה לישון לעוד כשלוש שעות. מגיל חודש וחצי מתעוררת לינוק כרגיל ואחרי ההנקה מתעוררת כל הזמן, אחרי שעה אחרי חצי שעה אחרי כמה דקות , היא עייפה מאוד אבל כל הזמן משהו מפריעה לה. מה לעשות?

תודה
מאת: אורח/ת
2. אגב
24/01/2010 8:24
היקיצות האלו מלוות אותה גם במהלך היום. לוקח לה המון זמן להרדם, היא נרדמת עם מוצץ ועם עזרה על הידיים / לבד במיטה כשהיא מאוד עייפה. ובכל זאת היא לא שקטה.
אנחנו מותשים גם מהלילה וגם מהיום יש דרך לעזור לה?

תודה
3. בת שלושה חודשים
25/01/2010 22:04
הי,
נראה שביתך פיתחה תלות בהנקה בכדי להירדם וכיום כבר פיתחה לכך עמידות, כלומר זה כבר לא עובד עליה ולכן יש יותר התעוררויות, כשילד תלוי בגורם תלות חיצוני עם הזמן כשזה כבר לא משפיע הוא מתחיל להתעורר יותר ויותר בלילה, תגובות נוספות של "עמידות" זה הירדמויות קשות ויקיצות ארוכות בלילה. בגדול היא עדיין צעירה וסביר שתזדקק לעזרה כדי להירדם אך מה שאני מציעה זה שתתחילי לנתק את ההקשר של ציצי ושינה ותתחילי ללמדה להירדם במיטה כאשר בשלב הראשון כן תעזרו לה למשל במגע, טפיחות וכו'... בכדי לנתק את ההקשר בין ציצי ושינה השתדלי בכל פעם שהיניקות נחלשות לנתק אותה ולהעבירה למיטתה בכדי שתירדם שם.
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
4. בהמשך לשאלה הקודמת
26/01/2010 8:37
ראשית תודה על העזרה.
שנית, מה לעשות בכל פעם שמתעוררת ובוכה? האם להרים ולהתחיל את כל הטקס מהתחלה (ז"א-טפיחות, הרגעה בעזרת קול הנחה במיטה והמשך הטפיחות) או רק לטפוח או..?
5. תלות בהנקה
26/01/2010 19:05
הי שוב,
ההשכבה היא אותו דבר אבל בלי כל הטקס של תחילה הלילה (אוכל, אמבטיה, סיפור, שיר וכו'...) אל תשאירי אותו בוכה במיטה אלא אם לא נרגע עם מגע במיטה הרימי והרגיעי,
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...