שינוי בהרגלי שינה - גיל שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינוי בהרגלי שינה - גיל שנה
02/04/2013 23:35
שלום, בני בן שנה, ומגיל 3 חודשים בער נרדם לבד במיטה עם מוצץ.. בחודשי הראשונים היה זקוק לעזרה לפעמים כשהמוצץ נפל אבל לקראת החודשים האחרונים כבר הפך לעצמאי הרבה יותר.. בשבוע האחרון החלה תופעה מוזרה שהוא לא מוכן שיעזבו אותו כשהוא נרדם. רק רוצה ידיים, וגם אם מצליחים להרגיע אותו עם ליטופים כששוכב במיטה אז בשניה שזזים כיוון הדלת הוא מתחיל לצרוח ולבכות. חשוב לי להקפיד על הרגלי השינה, אבל אני לא רוצה שיתרגל לישון בבכי.. אשמח לעצה איך להחזיר את המצב לקדמותו.. אציין שלא נעשה שינוי כלשהו בשינה שאולי גרם לזה, השינוי היחיד היה יציאה לחופשה ארוכה מהן בגלל פסח.
תודה!
מאת: אורח/ת
2. שינוי בהרגלי שינה - גיל שנה
03/04/2013 9:15
בוקר טוב,

יש ילדים שהחופשה הארוכה מאוד משפיעה עליהם. אלה ילדים שחשובה להם השגרה וסדר היום (לרוב אלה ילדים שיש להם הרגלי שינה טובים).
אז כדבר ראשון כדאי להמתין עכשיו יום-יומיים של חזרה לשגרה ולראות האם זה עוזר. לשים לב לסמני עייפות ולהשכיב לישון בהתאם.
בנוסף, התגובה שלו היא תגובה שאנחנו רואים הרבה פעמים אצל ילדים שנרדמים בעזרת ההורים ולכן כדאי לשים לב מתי אתם יוצאים מהחדר האם אתם נשארים שם קצת עד שהוא מתחיל להתנמנם, אם לא, כרגע אתם צריכים להמשיך להתנהל כמו קודם- לגשת אליו בבכי, להרגיע וכשהוא רגוע לצאת ואם צריך להיכנס שוב. כשזה יעשה נכון והוא יקבל מענה לבכי מצד אחד ומצד שני יירדם כמו קודם בכוחות עצמו הבכי ייפסק.
דבר אחרון שכדאי לבדוק האם מדובר כרגע בחרדת נטישה והאם זה קורה בכל פעם שאת או בעלך יוצאים מטווח הראייה שלו גם במהלך היום. אם כן, זה שלב התפתחותי שיחלוף בינתיים שחקו אתו הרבה משחקי "קוקו" (להתחבא ולחזור).

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד