בת 9 חודשים מתעוררת 5-8 פעמים בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 9 חודשים מתעוררת 5-8 פעמים בלילה
08/04/2013 10:49
שלום בנות יקרות,
בתי בת ה-9 חודשים עברה תקופה מעולה בה בקושי קמה בלילה ואפילו עם האוכל החזיקה עד הבוקר. בשבועות האחרונים מתעוררת 5-8 פעמים בלילה כי נמצאת בתנוחה לא נוחה (מאוזנת במיטה) או כי רוצה שנחזיר לה את המוצץ לפה (למרות שכבר יודעת לבד) או אפילו להאכלה.
רוב ההתעוררויות כוללות טרוניות קלות עד שבאים אליה (ישנה בחדר נפרד מגיל 7 חודשים),
כשרוצה לאכול בוכה בהיסטריה עד שמקבלת בקבוק (120 מ"ל) ורק אז חוזרת לישון.

האחות טיפת חלב אמרה שבוחנת אותנו ואולי מרגישה חסרת ביטחון לישון לבד...מה אתן אומרות? אנחנו מותשים...איך יוצאים מזה???
מאת: אורח/ת
2. בת 9 חודשים מתעוררת 5-8 פעמים בלילה
08/04/2013 14:17
היי,

אם היא יודעת להירדם בכוחות עצמה כשאתם לא נמצאים בחדר אז הסיבה היא לא חוסר ביטחון לישון לבד.
לגבי בדיקת גבולות זה יכול להיות, היא בודקת (בוחנת) אתכם במקום שהיא מקבלת מכם יותר ממה שהיא זקוקה.
למשל: אם היא ממלמלת/מקטרת וכו'.. היא מנסה להתמודד בעצמה עם היקיצה. זה זמן שלא צריך לגשת אליה אלא לאפשר לה לנסות ולהצליח בכוחות עצמה. כשהיא בוכה זה הזמן לגשת אליה.
מוצץ- אם היא יודעת לקחת אותו בעצמה ולחפש אותו במיטה אז גם כאן היא מקבלת עזרה "מיותרת".
במידה והיא נרדמת שלא בכוחות עצמה (למשל בזמן אוכל, בזמן שאתם בחדר, על הידיים, עם נדנוד, עם מוזיקה וכל דבר אחר..) אז היא אינה יודעת לחזור לישון בכל פעם שהיא מתעוררת ומכאן נובעות עוד יקיצות.

מה שצריך לעשות זה ללמד אותה להירדם בכוחות עצמה, לתת לה להתמודד לבד עם כל מה שהיא יודעת לעשות ולגשת אליה רק בבכי. ככל שהיא תוריד גורמי תלות כך היא תישן יותר טוב. (וגם אתם כמובן)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד