קשיי שינה בשעות הערב

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קשיי שינה בשעות הערב
18/04/2013 22:36
שלום רב, בתי בת החודש וחצי נרדמת די יפה במהלך שעות היום, לפעמים היא נזקקת למעט לחישה טפיחה אבל סה״כ אפשר לומר שהיא נרדמת מהר וללא יותר מידי עזרה מצידי. החל מהשעה 17 יש לה קושי להירדם והיא מגיעה לשעת השינה בעייפות יתר, ככה שמאוד קשה להרדים אותה, גם כשהיא נרגעת בשניה שמניחים אותה במיטה היא מתחילה שוב לבכות... ככה עד השעה 22 ולפעמים אחרי. רציתי לשאול מה יכול להוביל למצב זה ומה ניתן לעשות בעניין.
אודה לתשובתכן.
עמית
מאת: אורח/ת
2. קושי להירדם בערב
20/04/2013 13:43
היי עמית
יש לי כמה שאלות..
מתי את מזהה שהיא מתחילה להיות עייפה? (אולי זה קורה לפני 17?)
האם יש טקס שינה קבוע? שגרת יום קבועה? האם יש לה זמני ערות במהלך היום? או שהיא ישנה לאורך כל היום (כלומר הפכה יום ולילה)? כמה שעות שינה יש לה במהלך יממה?
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תשובה לשאלות
22/04/2013 9:14
קודם כל תודה על המענה המהיר ועתה לשאלותיך:

מאז הלידה בתי אוכלת, ערה וישנה במחזורים של 3 שעות כשבכל מחזור שינה היא ישנה בין 45 דק' לשעתיים ולא יותר (אני לא נותנת לה) ככה שיש לה שתי תנומות בוקרתנומה אחת בצהרים ועוד קצרה בין 16-17.
קיימת שיגרה די קבועה של השכמה בשעה 5:00-7:00 והשכבה במיטה בסביבות 18:00-19:00.

מאחר והבנתי שהשעות האלו קשות לה הקדמתי את שעת השינה ועתה אני משכיבה אותה קצת לפני 18:00 (וזה אחרי שאכלה ב 17:00)אני משתדלת להפחית גירויים כמה שאפשר (יש עוד ילד בן 3.5) אבל ברגע שאני מנסה להשכיב אותה במיטה היא מתחילה לבכות ומבכי של חוסר שביעות רצון זה הופך להיות בכי של היסטריה (ואז אני מרגיעה בלחישה טפיחה) מניחה במיטה- צרחות...ככה זה מתגלגל לעוד מחזור שינה שבו היא מצליחה לישון (אחרי שאני עוזרת לה בהרגעה ) 20 דקות לכל היותר ושוב מתעוררת בבכי וחוזר חלילה עד שמגיעים ל22:00 בלילה והיא כבר מותשת ואז נרדמת.
אחרי שנרדמת מתעוררת בסביבות2-3 ושוב ב 5-6.
מקווה שלא סיבכת עם כל הפרטים
4. קושי להירדם
22/04/2013 11:49
אוקי, הבנתי. כלומר היא לא ערה 3 שעות ורק אז ישנה אלא במהלך 3 שעות היא גם ישנה.
קודם כל, הייתי בכל זאת בודקת את הנושא של עייפות יתר. עייפות רבה מדי גורמת לקושי בהרדמות ולשנת לילה פחות איכותית כלומר יותר יקיצות.
אפשר לתת לה לישון יותר משעתיים אם היא זקוקה לזה אבל אפשר להעיר אותה לאחר 3 שעות (אלא אם יש לך הוראה אחרת מרופא למשל ארוחה כל 3 שעות). בכל מקרה, יומיים של בדיקה ותראי האם זה אכן משפיע או מפריע או לא משנה.
דבר נוסף, הפחתת הגירויים היא מצוינת ואם מתאפשר לך כדאי לעשות טקס שינה קבוע שכולל את האמבטיה/שיר קצר/אוכל/עיסוי וכו'.. מה שאת בוחרת ומה שמרגיע את שתיכן.
שגרת יום חשובה מאוד כדי שבתך תדע מתי מגיע שעות השינה שלה. נשמע שאת אכן מקפידה על כך וזה מצוין. המשיכי בזה.
ולגבי ההרדמה- לא הצלחתי ממש להבין כיצד זה מתבצע אבל אני ממליצה לנסות לשבת לידה לאורך כל ההרדמה כאשר את נותנת לה מגע רצוף ומתמשך גם אם היא רגועה עד שהא נרדמת. כשהיא בוכה, להרים על הידיים לצורך הרגעה ואז שוב להחזיר למיטה. חשוב שהיא לא תהיה הרבה זמן בוכה במיטה כדי להתחיל להקנות לה חוויה חיובית עם השינה והמיטה. (כלומר, זה נכון מאוד לנסות להרגיע שם אבל כשאת רואה שזה לא הולך להרים, לא להמתין לבכי הסטרי).
בעיני, בעיקר הנושא של מציאת השעה המתאימה לשינה עם טקס שינה והרבה עזרה ממך כרגע בהרדמה יוכלו לעזור לך. בכל מקרה, לכל שינוי שאת עושה תני לזה כ-3 ימים כדי לראות שיפור.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. בעניין ההרדמה
22/04/2013 15:44
סליחה שאני מכבירה בשאלות...
אני משדלת שלא תבכה במיטה יותר מידי ואני אכן נשארת איתה, טופחת ולוחשת עד שהיא נרדמת (בכ"א עוצמת עיניים ונראית רגועה) אבל בניגוד למה שקורה במהלך היום.... מה שקורה החל משנת הערב זה שמעברי השינה לא חלקים, עושה רושם שהיא עוברת פאזה בשינה, ולא נכסת לשינה עמוקה רגע לפני היא פתאום פוקחת עיניים ושוב בוכה ועצבנית ואז גם מתקשה להירגע בידיים.
ככה אני עוברת ערבים שלמים של להרגיע להניח במיטה כמעט לפני שאני עוזבת שוב עוררות ואז שוב תהליך הרגעה.
תודה רבה על כל הייעוץ אתן נהדרות ועוזרות ממש!!!
6. הרדמה
23/04/2013 9:03
זה בסדר, זה המקום לשאול.

צורת ההירדמות שלה מראה שתי סיבות אפשריות: האחת- היא מאוד מנסה להירדם אבל כיון שהיא יותר מדי עייפה היא לא מצליחה לעבור לשינה עמוקה ולכן היא מתעוררת.
השנייה- היא מונעת מעצמה להירדם ו"מחזיקה" את עצמה בכוח. זה קורה בגלל עמידות לגורם תלות חיצוני. כלומר, יכול להיות שהיא נרדמת כבר יותר מדי זמן עם ליטופים ולכן זה לא משפיע טוב.

אם היא עייפה מדי, הקדמת השינה תעזור (וגם טקס שינה מרגיע ומכין). אם היא פיתחה עמידות לטפיחות אז דווקא מעבר לשלב הבא יעזור. השלב הבא הוא רק לשבת לידה. המגע והטפיחות הופכים להיות אמצעי להרגעה בלבד ולא להרדמה. וההרדמה בסוף קוראת ללא מגע בכלל.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד