פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הנקה בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

פניתי אליכם בעבר דרך הפורום ומאוד עזרתם לי. עינת את מעולה ותודה על השקעתך בכל תשובה. בני בן שישה חודשים, אני מאכילה אותו פעם אחת בלילה-בסביבות השעה 2, הוא נרדם ב-19 ומתעורר כפעם-פעמיים בלילה, אחת למוצץ, השנייה לאוכל. התעוררות סופית בשעה 7 בערך. אני מעוניינת להוריד בהדרגה את ההנקה בלילה. ידוע לי שמה שאני צריכה לעשות זה פשוט לתת לו מוצץ במקום ציצי ולהחזיר לישון, ובהתעוררות הבאה להאכיל, כלומר לדחות בשעה את האוכל כל כמה ימים. הבעיה היא שהוא ממש מתעקש, בוכה בהיסטריה בשעה שהוא אמור לאכול (בשעות אחרות אם מתעורר חוזר בקלות לישון) ולא נרגע. מה עליי לעשות?
תודה,
לאורה
תודה. אני שמחה שאני יכולה לעזור לך ולכמותך :-)
זה נכון שרוב התינוקות בגיל הזה יכולים לישון לילה שלם ללא אוכל. יחד עם זאת, יש תינוקות שזקוקים לאוכל גם עד גיל שנה. כדאי לוודא קודם שהוא אכן אינו רעב וזה ע"י שתוודאי שהוא אוכל טוב במהלך היום ועולה יפה במשקל ומצד שני במהלך ההנקה בלילה שימי לב האם הוא נרדם או לא.
אם הוא אינו נרדם ואפילו לא מתנמנם אלא מסיים לאכול, נכנס ער למיטה ושם ממשיך הירדמות עצמאית, סימן שהוא אכן זקוק לארוחה הזו והייתי ממתינה עם להוריד אותה.
אם הוא נרדם בזמן האוכל סימן שהוא זקוק לארוחה כעזרה בהרדמות. לכן, השלב הראשון הוא לנתק אותו כשקצב היניקות נחלש שזה למעשה ממש לפני שהוא נרדם (בין 1-3 לילות). כך תנתקי לו את הקשר בין האוכל לשינה ואז דחיית האוכל תהיה קצת יותר קלה. ובכל מקרה, בלילה-שניים הראשונים זה יכול להיות לא פשוט וכאן נחוצה ההתמדה שלך והביטחון שלך שאת עושה את הדבר הנכון עבורו.
בהצלחה רבה!
1. הנקה בלילה
22/04/2013 11:13
שלום,פניתי אליכם בעבר דרך הפורום ומאוד עזרתם לי. עינת את מעולה ותודה על השקעתך בכל תשובה. בני בן שישה חודשים, אני מאכילה אותו פעם אחת בלילה-בסביבות השעה 2, הוא נרדם ב-19 ומתעורר כפעם-פעמיים בלילה, אחת למוצץ, השנייה לאוכל. התעוררות סופית בשעה 7 בערך. אני מעוניינת להוריד בהדרגה את ההנקה בלילה. ידוע לי שמה שאני צריכה לעשות זה פשוט לתת לו מוצץ במקום ציצי ולהחזיר לישון, ובהתעוררות הבאה להאכיל, כלומר לדחות בשעה את האוכל כל כמה ימים. הבעיה היא שהוא ממש מתעקש, בוכה בהיסטריה בשעה שהוא אמור לאכול (בשעות אחרות אם מתעורר חוזר בקלות לישון) ולא נרגע. מה עליי לעשות?
תודה,
לאורה
מאת: אורח/ת
2. הנקה בלילה
22/04/2013 12:09
היי לאורה,תודה. אני שמחה שאני יכולה לעזור לך ולכמותך :-)
זה נכון שרוב התינוקות בגיל הזה יכולים לישון לילה שלם ללא אוכל. יחד עם זאת, יש תינוקות שזקוקים לאוכל גם עד גיל שנה. כדאי לוודא קודם שהוא אכן אינו רעב וזה ע"י שתוודאי שהוא אוכל טוב במהלך היום ועולה יפה במשקל ומצד שני במהלך ההנקה בלילה שימי לב האם הוא נרדם או לא.
אם הוא אינו נרדם ואפילו לא מתנמנם אלא מסיים לאכול, נכנס ער למיטה ושם ממשיך הירדמות עצמאית, סימן שהוא אכן זקוק לארוחה הזו והייתי ממתינה עם להוריד אותה.
אם הוא נרדם בזמן האוכל סימן שהוא זקוק לארוחה כעזרה בהרדמות. לכן, השלב הראשון הוא לנתק אותו כשקצב היניקות נחלש שזה למעשה ממש לפני שהוא נרדם (בין 1-3 לילות). כך תנתקי לו את הקשר בין האוכל לשינה ואז דחיית האוכל תהיה קצת יותר קלה. ובכל מקרה, בלילה-שניים הראשונים זה יכול להיות לא פשוט וכאן נחוצה ההתמדה שלך והביטחון שלך שאת עושה את הדבר הנכון עבורו.
בהצלחה רבה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה