הנקות בלילה- תינוק בן חצי שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הנקות בלילה- תינוק בן חצי שנה
23/04/2013 16:18
בני בן חצי שנה, ילד פעיל וסקרן מאוד. התחיל ללכת לפעוטון לפני 3 שבועות. מאז שנולד היו שנות היום שלו קצרות מאד (20 דק' ואחכ 40דק', ורק בחודש האחרון מצליח לישון שעה ואפילו שעתיים, לרוב עם "עזרה" באמצע). בלילה דווקא היה פשוט יחסית- בחלק הראשון 19:00-24:00 הוא ישן טוב, ואח"כ התעורר ונרדם מיד בהנקה, אפילו מבלי לפתוח עיניים. עכשיו הוא יונק 3 פעמים בלילה, בסביבות 24:00, 03:00 ו5:30 וקם לרוב ב07:00. אני משערת שאינו זקוק לשלושתן ואני רוצה להוריד אחת כי אני קורסת מעייפות (לפעמים מתעורר עוד פעם- פעמיים רק למוצץ). הוא נרדם בערב במיטה, לרוב לבדו או עם ליטוף על הגב, כשאני יושבת ליד. איך להתחיל? את כל הקשור בשינה עד כה הצלחתי ללמד אותו באופן הדרגתי ופתאום "גמילה" כמו שכולם מתארים אותה נראית לי מאד לא הדרגתית.

הרבה תודה
מאת: אורח/ת
2. הנקות בלילה- תינוק בן חצי שנה
24/04/2013 20:33
היי,

גמילה מאוכל יכולה להיעשות בשתי אופנים. אחת בצורה לא הדרגתית והיא להפסיק לחלוטין. אני, כמוך, מאמינה בגישה הדרגתית יותר- התחילי בכך שתמשיכי לתת לו אוכל כ2-3- לילות אבל תתחילי להקפיד ולוודא שהוא אינו נרדם בזמן האוכל. כך ינותק הקשר בין האוכל לשינה (שהוא מקור הקושי ועליית כמות האוכל בלילה). לאחר מכן התחילי באופן יזום בכל מספר לילות לדחות את שעת האוכל בשעה עד שכל הארוחות יצאו מהלילה. כשתתחילי בזה תגלי שבנך "יעזור" לך ויפתח פערים גם בעצמו (במידה וזה ייעשה נכון והוא ל יירדם/יתנמנם בכלל בזמן האוכל).

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. הנקות בלילה- תינוק בן חצי שנה
25/04/2013 8:45
היי, תודה רבה על תשובתך.

לגבי ההרדמות בזמן האוכל- הוא אינו פותח עיניים בכלל אז קשה לי לדעת מתי הוא ישן. קראתי כאן שהכוונה להאטה בקצב המציצה, אבל כשהוא מאט ואני מפסיקה את ההנקה הוא מחפש או מייבב, איך אדע שהוא שבע? לפעמים הוא גם מתחיל לעשות תנועות "הרבצה" עם היד- זה סימן שהוא עדיין לא נרדם באמת?
ושאלה נוספת- למה הכוונה ב"לדחות את שעת האוכל"? מה לעשות במהלך השעה הזו? לתת לו להתעורר לגמרי? לבכות? במיטה? על הידיים? על הידיים של אבא?

המון תודה על העזרה (ועל הגישה המקסימה בעיני)
איה
מאת: אורח/ת
4. הנקות בלילה- תינוק בן חצי שנה
25/04/2013 10:24
היי איה,

זה נכון שרוב זמן ההנקה בלילה הוא יאכל בעיניים עצומות, זו הסיבה שזה אינו המדד להירדמות. באופן כללי תינוק בגיל חצי שנה כבר אינו מתעייף מפעולת היניקה ולכן יכול לאכול מבלי להירדם בזמן האוכל. כדי להיות בטוחה בזה את יכולה להתבונן מה קורה באכילה במהלך היום (לעומת תינוק קטן שמתעייף מההנקה- הוא יירדם כמעט בכל הנקה לאורך כל היממה). כך תוכלי להיות רגועה יותר שכשהוא מאט את הקצב ומתחיל להיכנס לשינה זה סימן שהוא כבר סיים לאכול. בכל מקרה, כשאת מנתקת אותו הוא מיד יחפש את האוכל- זה נורמלי לגמרי, למען הסר ספק- חברי אותו מיד שוב ובפעם השנייה שאת רואה שהוא מפסיק לאכול אני מאמינה שכבר תהי שלמה יותר עם זה שהוא שבע.
(ובכל מקרה של חששות מצידך שהוא אכן באמת רעב- תני לו לאכול).

אף פעם אל תתני לו לבכות ללא מענה. תמיד תמיד גשי אליו והרגיעי אותו! אם את לא מצליחה להרגיע כשהוא במיטה אז הרימי על הידיים. כשהוא רגוע תחזירי אותו למיטה, כי בסופו של דבר חווית השינה צריכה להיות חיובית והוא צריך את הביטחון שאת שם.
אני תמיד בעד לשלב בין אבא לאימא- מדי פעם אבא מרדים ומדי פעם אימא. אם זה יותר קל בהתחלה כי מאבא ברור לו שהוא לא יכול לקבל אוכל אז בהחלט כדאי.

כמובן- לפני שאת מתחילה להוריד ארוחות בלילה, חשוב לוודא שהוא אוכל טוב במהלך היום ושהוא עולה יפה במשקל ומתפתח טוב!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד