תנומות קצרות ותמיכה לחזרה לשינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תנומות קצרות ותמיכה לחזרה לשינה
01/05/2013 11:50
שלום רב,
קודם כל האתר שלכן מדהים ומסייע מאוד.
בתי בת חודשיים, ישנה 3 תנומות במהלך היום ובלילה קמה לאוכל בסביבות 5. במהלך היום מאוד קל לי להכניס אותה לשינה, אך היא מתעוררת כעבור 45 דקות בהתחלה בקיטורים ואז בוכה וכל שעלי לעשות זה ללטף אותה מעט להדליק את המנגינה והיא נרדמת תוך דקה שתיים.
ברור לי שהיא נזקקת לנוכחותי כדי להמשיך את השינה ושאלתי היא האם להמשיך לעזור לה או לנסות ולמנוע את היקיצה. בלילה היא ישנה רצוף.
מאת: אורח/ת
2. תנומות יום קצרות
02/05/2013 12:41
היי.
תודה :-)
כדאי למנוע את היקיצה הזו ולעזור לבתך לישון יותר רצוף.
יש שתי אפשרויות: האחת, כשהיא מתעוררת אז לסיים את השינה ולתת לה יותר תנומות. השנייה (העדיפה והנכונה יותר), לנסות וללמד אותה להאריך את השינה ע"י כך שתכנסי אליה כעשר דקות לפני שהיא מתעוררת ותני לה מגע עדין או נדנוד כדי לעזור לה לעבור את מעבר השינה ולהיכנס לשינה עמוקה יותר (מבלי שניא תתעורר). אחרי כשבוע כזה להפסיק ולראות אם היא מצליחה בעצמה.
לגבי ההרדמה- זה בסדר שהיא עדיין זקוקה לך אבל כדאי להתחיל להוריד גורמים חיצוניים כמו מוזיקה וכו.. ובהדרגה לקראת גיל 4-5 חודשים גם את הנוכחות שלך כדי שישארו לילות רצופים..

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. מגע עדין
02/05/2013 18:17
מגע עדין משמעו הטפיחות שאני עושה לה לפני שנרדמת? ליטוף? או פשוט להניח את היד. כי כשניסיתי להניח עליה בעדינות את היד, היתה מעין קפיצה קטנה של הגוף וכעבור 10 דקות (כשכבר חשבתי שהעברתי אותה שלב) היא התעוררה ונאלצתי להרדימה מחדש. האם לעשות גם לחישות?
תודה מראש על התשובה :)
מאת: אורח/ת
4. מגע עדין
02/05/2013 20:39
זה יכול להיות כל מגע שעובד לכם ואינו מעיר אותה. אם הנחת היד מעירה אותה אז תנסי משהו אחר. זה יכול להיות ליטוף/טפיחות/נדנוד המיטה (מבלי לגעת בה) וכו.. זה יכול להיות גם לחישות מניסיוני זה לרוב לא עובד אבל בהחלט אפשר לנסות
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד