פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן שמונה חודשים מתעורר באמצע הלילה ולא נרדם
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אמא לתינוק בן שמונה חודשים. מזה 4 חודשים לפחות הוא תעורר באמצע הלילה וממש קשה להחזיר אותו לישון. בתקופה הזאת הוא היה חולה כמה פעמים וגם החלו לצמוח לו שיניים ולכן הוא היה מתעורר הרבה פעמים במהלך הלילה. משום שהוא סבל אני ובעלי היינו מרימים אותו למרגיעים אותו בידיים או בעגלה כי שום דבר אחר לא היה עוזר, וכשגם זה לא עבד הייתי נותנת לו בקבוק והוא היה נרגע וחוזר לישון. הוא אוכל מצוין במשך היום ו-240 מ"ל מטרנה לפני השינה ככה שאני די בטוחה שרעב הוא לא הבעיה. הבעיה היא שעכשיו כשהוא כבר מרגיש טוב יותר וכל הבעיות חלפו אני חוששת שהוא התרגל להתעורר באמצע הלילה ושמיד מרימים אותו ואולי זו הסיבה שהוא מתעורר בסביבות שתיים-שלוש בלילה ולוקח לנו בערך שעה-שעתיים להחזיר אותו לישון. במשך היום הוא ישן כשעה בבוקר ועוד כשעה בצהריים. תמיד היה קל מאוד להרדים אותו במשך היום שמים אותו במיטה עם מוצץ, מעט מגע והוא נרדם, כך גם בהשכבה ללילה בשבע וחצי-שמונה בערב. לאחרונה הוא החל ללכת למשפחתון ושם הוא נרדם לגמרי לבד עם מוצץ ומעט מוזיקה מרגיעה. אני מתילה לעבוד בקרוב ואני ממש נואשת מהחשש שלא אצליח לתפקד ואני חוששת שהבן שלי מרגיש את חוסר הסבלנות שלי כשאני קמה אליו ומנסה להרדים אותו בלילה... איך אפשר לגרום לו להבין שאמצע הלילה הוא זמן לשינה? אציין גם שאנחנו לא משחקים איתו ולא מדברים איתו בזמן שהוא מתעורר. רק מרגיעים ומחזירים למיטה, אך הוא מיד מתרומם או מסתובב במיטה ואם לא מרימים אותו הוא מתחיל לבכות... מה עושים? אנחנו באמת מיואשים...
אני מבינה את החששות שלך ובטח את הייאוש אבל אין צורך להתייאש. במקרה "הכי גרוע" את מוזמנת לפנות אלינו ולהיעזר בליווי יומיומי של יועצת שינה.
מה שכרגע בנך זקוק לו הוא הלמידה להירדם באופן עצמאי. כרגע הוא זקוק להרבה גורמים חיצוניים על מנת להצליח להירדם ( מגע, מוזיקה, ידיים וכו..) בחלק השני של הלילה ( מאחת/שתיים) הורמון השינה עוזר פחות ולכן יותר קשה בשעות האלה ובמקביל כנראה שבנך מתחיל לפתח "עמידות" למגע העדין והוא כבר דורש יותר מזה. לכן, הדרך הנכונה היא ללמד אותו שאפשר להירדם ללא כל מגע או עזרה וכך יוכל לחזור לישון לבד אם הוא יתעורר.
התחילי בזה שתשבו לידו אבל ללא מגע. אם הוא בוכה תרגיעי אותו וכשהוא רגוע הפסיקי עם המגע. גם בעיני הוא אינו זקןק לאוכל וכדאי להפסיק עם זה. הכי חשוב כרגע זה שבסופו של דבר הוא יירדם במיטה שלו ולא על נידיים.
יהיו כמה לילות לא קלים אבל זה ישתפר!
בהצלחה
1. בן שמונה חודשים מתעורר באמצע הלילה ולא נרדם
02/05/2013 11:44
שלום, אני מתנצלת מראש על האורך....אני אמא לתינוק בן שמונה חודשים. מזה 4 חודשים לפחות הוא תעורר באמצע הלילה וממש קשה להחזיר אותו לישון. בתקופה הזאת הוא היה חולה כמה פעמים וגם החלו לצמוח לו שיניים ולכן הוא היה מתעורר הרבה פעמים במהלך הלילה. משום שהוא סבל אני ובעלי היינו מרימים אותו למרגיעים אותו בידיים או בעגלה כי שום דבר אחר לא היה עוזר, וכשגם זה לא עבד הייתי נותנת לו בקבוק והוא היה נרגע וחוזר לישון. הוא אוכל מצוין במשך היום ו-240 מ"ל מטרנה לפני השינה ככה שאני די בטוחה שרעב הוא לא הבעיה. הבעיה היא שעכשיו כשהוא כבר מרגיש טוב יותר וכל הבעיות חלפו אני חוששת שהוא התרגל להתעורר באמצע הלילה ושמיד מרימים אותו ואולי זו הסיבה שהוא מתעורר בסביבות שתיים-שלוש בלילה ולוקח לנו בערך שעה-שעתיים להחזיר אותו לישון. במשך היום הוא ישן כשעה בבוקר ועוד כשעה בצהריים. תמיד היה קל מאוד להרדים אותו במשך היום שמים אותו במיטה עם מוצץ, מעט מגע והוא נרדם, כך גם בהשכבה ללילה בשבע וחצי-שמונה בערב. לאחרונה הוא החל ללכת למשפחתון ושם הוא נרדם לגמרי לבד עם מוצץ ומעט מוזיקה מרגיעה. אני מתילה לעבוד בקרוב ואני ממש נואשת מהחשש שלא אצליח לתפקד ואני חוששת שהבן שלי מרגיש את חוסר הסבלנות שלי כשאני קמה אליו ומנסה להרדים אותו בלילה... איך אפשר לגרום לו להבין שאמצע הלילה הוא זמן לשינה? אציין גם שאנחנו לא משחקים איתו ולא מדברים איתו בזמן שהוא מתעורר. רק מרגיעים ומחזירים למיטה, אך הוא מיד מתרומם או מסתובב במיטה ואם לא מרימים אותו הוא מתחיל לבכות... מה עושים? אנחנו באמת מיואשים...
מאת: nniillyy
2. בן שמונה חודשים מתעורר באמצע הלילה
02/05/2013 13:30
הייאני מבינה את החששות שלך ובטח את הייאוש אבל אין צורך להתייאש. במקרה "הכי גרוע" את מוזמנת לפנות אלינו ולהיעזר בליווי יומיומי של יועצת שינה.
מה שכרגע בנך זקוק לו הוא הלמידה להירדם באופן עצמאי. כרגע הוא זקוק להרבה גורמים חיצוניים על מנת להצליח להירדם ( מגע, מוזיקה, ידיים וכו..) בחלק השני של הלילה ( מאחת/שתיים) הורמון השינה עוזר פחות ולכן יותר קשה בשעות האלה ובמקביל כנראה שבנך מתחיל לפתח "עמידות" למגע העדין והוא כבר דורש יותר מזה. לכן, הדרך הנכונה היא ללמד אותו שאפשר להירדם ללא כל מגע או עזרה וכך יוכל לחזור לישון לבד אם הוא יתעורר.
התחילי בזה שתשבו לידו אבל ללא מגע. אם הוא בוכה תרגיעי אותו וכשהוא רגוע הפסיקי עם המגע. גם בעיני הוא אינו זקןק לאוכל וכדאי להפסיק עם זה. הכי חשוב כרגע זה שבסופו של דבר הוא יירדם במיטה שלו ולא על נידיים.
יהיו כמה לילות לא קלים אבל זה ישתפר!
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של