שינוייים בהרגלי השינה לבן שנה ושבע

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינוייים בהרגלי השינה לבן שנה ושבע
03/05/2013 6:55
שלום, הילד שלי מגיל צעיר רגיל להירדם במיטה שלו בעזרת מוצץ, פשוט מניחים אותו וזהו והיה מתעורר בסביבות 6:30 יש כמה השתלשלויות של דברים שמטרידים אותי שהשתנו בהרגלי השינה שלו בחודשים האחרונים:

הוא ילד ששותה המון מים, אני חושבת שזה ממלא לו את גם את מקום המוצץ במהלך היום ומרגיע אותו מעבר לזה שהוא אוהב לשתות. בחודשים האחרונים היו לו התעוררויות במהלך הלילה בדרישות למים בתחלה חשבתי שהוא צמא אבל נראה לי שזה יותר מזה ובעיקבות זה החלטתי להפסיק את העיניין אבל עדיין מידי פעם אנחנו נותנים לו, הילד קם בהרבה מהבקרים עם טיטול מפוצץ... אין לנו חד משמעותיות לגבי איך כדי לפעול ונראה לי שזה אחד הדברים שהובילו לדבר השני.

לאחרונה ישנה תופעה - הוא מתעורר בסביבות 5:00-6:00 אני מכניסה אותו למיטה שלנו ואז הוא יכול לישון גם עד 7:00, לפני זה הייתי נותת לו מוצץ או בקבוק ולרוב זה היה עוזר להחזיר אותו לישון, אני די בטוחה שהוא לא סיים את השינה שלו אבל הוא מתחיל לבכות וזה כבר מוציא אותו לחלוטין מהשינה שלו. אני חושבת שבהתחלה זה נבע מהעובדה שהוא מתעורר מאור שעולה.

איך אוכל להחזיר אותו לישון עוד חצי שעה, שעה ומה לגבי שתיה במהלך הלילה?
מצטערת של הסיפורים... ותודה מראש
מאת: אורח/ת
2. שינוייים בהרגלי השינה לבן שנה ושבע
04/05/2013 17:42
היי,
השתייה בלילה אינה מומלצת כלל אלא אם ישנה הנחייה רפואית. ילדים נוטים לעלות מאוד את כמויות המים, מעבר לנושא של גמילה (שעוד מעט תתחילו לחשוב עליו) כמויות מים גדולות מדי אינן טובות.
נראה כי הבקבוק עבור בנך נתפס לא רק כשתייה אלא גם כדברים אחרים (נחמה, שעמום וכו..) ולכן הוא גם מתחיל לדרוש את זה במהלך הלילה יותר ויותר. הוא תלוי בזה וככל הנראה זה גם עוזר לו להירדם. מומלץ להוריד את כמויות המים בלילה ואף להפסיקם ובכל מקרה להקפיד שלא יירדם/יתנמנם עם בקבוק.

היקיצה בבוקר היא המשך של אותה תלות בבקבוק. אלה שעות שלרוב קשה יותר חזור לישון ושם הוא צריך את העזרה גדולה יותר. ככל שיהיה לו יותר "רווח" ו"כדאי" לקום בשעות האלה הוא ימשיך לעשות זאת. הגעה אליכם למיטה או הירדמות עם בקבוק/מוצץ זה רווח גדול מאוד. יש 2 אפשרויות האחת, להתחיל את היום בשעה 6 כשהוא קם. השנייה, להחזיר אותו לישון בדיוק כמו בתחילת הלילה. זה מאוד קשה ויכול להיות בהתחלה מאוד ארוך ועם הרבה בכי אבל אם תמיד תחזרי ותתני מענה לבכי (ע"י הרגעה בליטוף/ידיים והחזרה למיטה כשהוא רגוע ויציאה מהחדר) ולא תישברי, אחרי מספר בקרים היקיצה תתחיל להיות קצרה יותר ויותר עד שתיפסק.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד