פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת 10 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי, בת 10 חודשים. גדלה איתי בבית. תקופה ארוכה ישנה לילה שלם, עד שהתחלנו מוצקים (חצי שנה) והחלה להתעורר פעם בלילה. באותו זמן התחלנו גם לאמן אותה לפי השיטה שלך (היינו בהרצאה). היא מצליחה להירדם לבד לגמרי, אבל עדיין, לאחר כחודשיים החלה להתעורר פעמיים בלילה.
עד פה שרדנו יפה.
העניין הוא שלפני שבוע החלה להתעורר כל שעה-שעה וחצי בלילה. אנחנו נותנים לה בקבוק והיא גומעת אותו בשקיקה. במהלך היום היא לא אוכלת הרבה (ירדה באחוזונים), ולכן משלימה ארוחות בלילה, כך שקשה לי לא לתת לה את הבקבוק...
בהתחלה עוד הייתה ממשיכה להירדם לבד, אבל עכשיו גם זקוקה לפינוק על הידיים ואז אנחנו מורידים אותה למיטה להירדם לבד...
קשה לי לשמוע אותה בוכה בלי מענה, ולכן אני לא יודעת מה לעשות... לא יודעת מה מציק לה ומה גורם לה להתעורר לעיתים תכופות יותר. זה מתחיל לקרות גם בשנת הצהריים, וכך יוצא שאני לא ישנה בכלל...
מה קורה לקטנה שלי???
ראשית, חשוב לוודא האם באמת היתה נרדמת לבד וישנה כל הלילה עד הרגרסיה והירדמות עצמאית משמע, אחרי טקס שינה, לילה טוב ונשיקה, היא נכנסת ערה למיטה ונרדמת לבד ללא נוכחותכם ובלי בקבוק או עזרה בהכנסת המוצץ לפה, אם כך היה אז ברגרסיה חשוב להישאר במקום ולא להכניס גורמים חדשים כי רגרסיה לא אמורה להיות יותר מלילה-שניים או במקרה של מחלה קשה אולי 3-4 לילות ומיד לאחר מכן, ילד שיודע להירדם עצמאית חוזר לעצמו בלי כל מאמץ.
אם היא לא ממש היתה נרדמת עצמאית ועדיין נותר גורם תלות ולו קטן ביותר (מוצץ, בקבוק, מגע, שיר וכו...) אז אתם היום במצב של עמידות.
אני מבינה מגברייך שביתך כבר לא היתה אוכלת בלילה כי ציינת שישנה לילות רצופים, טעות מצדכם היתה להחזיר לה אוכל בלילה כי אוכל בלילה פוגע בשתי המטרות שלכם, האחת היא שינה רצופה ותלות חדשה והשניה היא שזה פוגע בעלייתה במשקל, תינוקות שאוכלים בלילה, אוכלים פחות ביום, טיפלתי בהרבה מאוד תינוקות שהיו באחוזונים נמוכים או אפילו מתחת לעקומה ורק אחרי שהורדנו מינון או לחלוטין אוכל בלילה הילדים התחילו לעלות במשקל כיוון שהם העבירו את מרב צריכת הקלוריות ליום וביום אוכלים טוב יותר מה גם שבגילה היא כבר אמורה לאכול מוצקים ואם היא אוכלת בלילה היא תאכל פחות מוצקים ביום שהערך הקלורי שלהם גבוה יותר.
ההידרדרות שאת מתארת ממש נראית כמו עמידות לגורמי תלות קיימים, אני לא יודעת לומר לך מה הם כי אינני מכירה את המקרה אבל זה נשמע ממש כך.
גנית
1. בת 10 חודשים
27/01/2010 15:04
הי!ביתי, בת 10 חודשים. גדלה איתי בבית. תקופה ארוכה ישנה לילה שלם, עד שהתחלנו מוצקים (חצי שנה) והחלה להתעורר פעם בלילה. באותו זמן התחלנו גם לאמן אותה לפי השיטה שלך (היינו בהרצאה). היא מצליחה להירדם לבד לגמרי, אבל עדיין, לאחר כחודשיים החלה להתעורר פעמיים בלילה.
עד פה שרדנו יפה.
העניין הוא שלפני שבוע החלה להתעורר כל שעה-שעה וחצי בלילה. אנחנו נותנים לה בקבוק והיא גומעת אותו בשקיקה. במהלך היום היא לא אוכלת הרבה (ירדה באחוזונים), ולכן משלימה ארוחות בלילה, כך שקשה לי לא לתת לה את הבקבוק...
בהתחלה עוד הייתה ממשיכה להירדם לבד, אבל עכשיו גם זקוקה לפינוק על הידיים ואז אנחנו מורידים אותה למיטה להירדם לבד...
קשה לי לשמוע אותה בוכה בלי מענה, ולכן אני לא יודעת מה לעשות... לא יודעת מה מציק לה ומה גורם לה להתעורר לעיתים תכופות יותר. זה מתחיל לקרות גם בשנת הצהריים, וכך יוצא שאני לא ישנה בכלל...
מה קורה לקטנה שלי???
מאת: אורח/ת
2. בת 10 חודשים
28/01/2010 8:33
הי,ראשית, חשוב לוודא האם באמת היתה נרדמת לבד וישנה כל הלילה עד הרגרסיה והירדמות עצמאית משמע, אחרי טקס שינה, לילה טוב ונשיקה, היא נכנסת ערה למיטה ונרדמת לבד ללא נוכחותכם ובלי בקבוק או עזרה בהכנסת המוצץ לפה, אם כך היה אז ברגרסיה חשוב להישאר במקום ולא להכניס גורמים חדשים כי רגרסיה לא אמורה להיות יותר מלילה-שניים או במקרה של מחלה קשה אולי 3-4 לילות ומיד לאחר מכן, ילד שיודע להירדם עצמאית חוזר לעצמו בלי כל מאמץ.
אם היא לא ממש היתה נרדמת עצמאית ועדיין נותר גורם תלות ולו קטן ביותר (מוצץ, בקבוק, מגע, שיר וכו...) אז אתם היום במצב של עמידות.
אני מבינה מגברייך שביתך כבר לא היתה אוכלת בלילה כי ציינת שישנה לילות רצופים, טעות מצדכם היתה להחזיר לה אוכל בלילה כי אוכל בלילה פוגע בשתי המטרות שלכם, האחת היא שינה רצופה ותלות חדשה והשניה היא שזה פוגע בעלייתה במשקל, תינוקות שאוכלים בלילה, אוכלים פחות ביום, טיפלתי בהרבה מאוד תינוקות שהיו באחוזונים נמוכים או אפילו מתחת לעקומה ורק אחרי שהורדנו מינון או לחלוטין אוכל בלילה הילדים התחילו לעלות במשקל כיוון שהם העבירו את מרב צריכת הקלוריות ליום וביום אוכלים טוב יותר מה גם שבגילה היא כבר אמורה לאכול מוצקים ואם היא אוכלת בלילה היא תאכל פחות מוצקים ביום שהערך הקלורי שלהם גבוה יותר.
ההידרדרות שאת מתארת ממש נראית כמו עמידות לגורמי תלות קיימים, אני לא יודעת לומר לך מה הם כי אינני מכירה את המקרה אבל זה נשמע ממש כך.
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום