פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרדמת בת שנה ושלושה חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת שנה ו3 חודשים אף פעם לא ישנה ממש לילה שלם...
המצב היה בסדר בתקופה שהיא התעוררה פעם אחת בלילה לאכול ואולי עוד כמה פעמים בתחילת הלילה בוכה ואז הרגעתי אותה בקלות וחזרה לישון.
בתקופה האחרונה בעיקר עקב טיסה לחו״ל, ג׳ט לג וכמובן שאני הרגלתי אותה לא נכון... היא מתעוררת המון, כל שעה בערך ובוכה ממש בצרחות ואז נרגעת בקושי רב על הידיים/שתיית מים ובמקרים חמורים בדרך כלל אבל פעם אחת בלילה גם ע״י שתיית פורמולה בבקבוק.
הבנתי שהיא התרגלה שצריכה עזרה להרדם ואני מנסה עכשיו לתקן את זה וצריכה קצת הכוונה וחיזוקים..
כבר יומיים שאני לא מרימה אותה כשבתוכה אלא מרגיעה כשהיא במיטה וזה קשה ודיי שובר את הלב הבכי שלה, האם זה נכון להתמיד בזה?
היא מקבלת בקבוק לפני השינה ועוד בקבוק לפנות בוקר שמרדים אותה וממשיכה לישון עוד כשעה אחר כך. השאלה איך אני שומרת על עיקביות כשכל הלילה אני מקפידה לא להרים אותה ופתאום לפנות בוקר אני מרימה, מחזיקה ומאכילה ואז נרדמת. חשבתי אולי שלא באמת רעבה בשעה הזאת ושיכולה להחזיק עד הבוקר, אבל ממש קשה להחזיר אותה לישון, מה השיטה הנכונה?
לגבי הבקבוק של לפני השינה, היא תמיד נרדמת או מתנמנמת בו ואני מבינה שזו בעיה אז התחלתי אתמול להאכיל באור ואחרי ההאכלה לדבר קצת כדי לוודא שהיא ערה כשאני שמה במיטה. מה סדר הפעולות המומלץ ללילה?
תודה רבה מראש!
כמו שכתבת בתך צריכה את עזרתך בהירדמויות והדרך ללילות רצופים היא ללמד אותה להירדם ללא עזרה. יחד עם זאת, אנחנו רוצים לתת לה חוויה חיובית עם השינה כדי שלא תנסה להימנע מזה ולכן ההמלצה שלנו היא לתת תמיד מענה לבכי. כלןמר זה נכון להתחיל ולהרגיע במיטה כדי שלא תצפה אוטומטית להרמה על הידיים אבל במידה והבכי נמשך אפשר ורצוי להרים עלהידיין חהרגיע ולהחזחר למיטה רק כשהיא רגועה. אני בטוחה שגם לך יהיה קל יוצר.
לגבי הבקבןק אפשר בזמן האוכל שיהיה אור ואפשר לספר סיפור תוך כדי. אחרי שהארוחה הסתיימה אפשר לסגור יחד את האור ולהניח במיטה. זה בסדר גם לומר כמה מילים יחד לפני השינה זה בסדר כל עוד זה מרגיע ומכוון לשינה.
1. הרדמת בת שנה ושלושה חודשים
13/05/2013 22:49
שלום,ביתי בת שנה ו3 חודשים אף פעם לא ישנה ממש לילה שלם...
המצב היה בסדר בתקופה שהיא התעוררה פעם אחת בלילה לאכול ואולי עוד כמה פעמים בתחילת הלילה בוכה ואז הרגעתי אותה בקלות וחזרה לישון.
בתקופה האחרונה בעיקר עקב טיסה לחו״ל, ג׳ט לג וכמובן שאני הרגלתי אותה לא נכון... היא מתעוררת המון, כל שעה בערך ובוכה ממש בצרחות ואז נרגעת בקושי רב על הידיים/שתיית מים ובמקרים חמורים בדרך כלל אבל פעם אחת בלילה גם ע״י שתיית פורמולה בבקבוק.
הבנתי שהיא התרגלה שצריכה עזרה להרדם ואני מנסה עכשיו לתקן את זה וצריכה קצת הכוונה וחיזוקים..
כבר יומיים שאני לא מרימה אותה כשבתוכה אלא מרגיעה כשהיא במיטה וזה קשה ודיי שובר את הלב הבכי שלה, האם זה נכון להתמיד בזה?
היא מקבלת בקבוק לפני השינה ועוד בקבוק לפנות בוקר שמרדים אותה וממשיכה לישון עוד כשעה אחר כך. השאלה איך אני שומרת על עיקביות כשכל הלילה אני מקפידה לא להרים אותה ופתאום לפנות בוקר אני מרימה, מחזיקה ומאכילה ואז נרדמת. חשבתי אולי שלא באמת רעבה בשעה הזאת ושיכולה להחזיק עד הבוקר, אבל ממש קשה להחזיר אותה לישון, מה השיטה הנכונה?
לגבי הבקבוק של לפני השינה, היא תמיד נרדמת או מתנמנמת בו ואני מבינה שזו בעיה אז התחלתי אתמול להאכיל באור ואחרי ההאכלה לדבר קצת כדי לוודא שהיא ערה כשאני שמה במיטה. מה סדר הפעולות המומלץ ללילה?
תודה רבה מראש!
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה
14/05/2013 20:36
הייכמו שכתבת בתך צריכה את עזרתך בהירדמויות והדרך ללילות רצופים היא ללמד אותה להירדם ללא עזרה. יחד עם זאת, אנחנו רוצים לתת לה חוויה חיובית עם השינה כדי שלא תנסה להימנע מזה ולכן ההמלצה שלנו היא לתת תמיד מענה לבכי. כלןמר זה נכון להתחיל ולהרגיע במיטה כדי שלא תצפה אוטומטית להרמה על הידיים אבל במידה והבכי נמשך אפשר ורצוי להרים עלהידיין חהרגיע ולהחזחר למיטה רק כשהיא רגועה. אני בטוחה שגם לך יהיה קל יוצר.
לגבי הבקבןק אפשר בזמן האוכל שיהיה אור ואפשר לספר סיפור תוך כדי. אחרי שהארוחה הסתיימה אפשר לסגור יחד את האור ולהניח במיטה. זה בסדר גם לומר כמה מילים יחד לפני השינה זה בסדר כל עוד זה מרגיע ומכוון לשינה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום