יקיצות מרובות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצות מרובות
14/05/2013 15:49
שלום בני בן 5 חודשים. מגיל חודשיים הוא קם כל שעתיים וחוזר לישון או ונרדם רק עם ציצי.
יש לציין שלפני זה הוא היה ישן 5 שעות מתעורר ואז קם אחרי 3 שעות כך שהיה קם 3 פעמים בלילה.
שנת בוקר 40 דק אני מרדימה עם ציצי. שנה צהריים 3 שעות קם כל 20-15 דק לציצי ובלילה כל שעתיים . תמיד אחהצ הוא מתחיל לקטר סביב 5 ב5:30 אני עושה לו אמבטיה שמרגיעה ומסמנת שנגמר היום ובין 6 ל7 בערב הוא נרדם. אני בטוחה שהוא קם כי הוא צריך אותי כמוצץ.
הוא לא לוקח מוצץ והתייאשתי גם הגדולה לא לקחה.
מה עושים אני עוד מעט צריכה לחזור לעבודה ולהיעזר המטפלת? וגם אשמח לישון קצת...
תודה מראש
מאת: אורח/ת
2. רק להוסיף
14/05/2013 15:53
אני לא יכולה להעביר אותו למיטה שלו כך משום שגם קשה לי לקום ולצעוד 7 פעמים בלילה וגם לא רוצה שיעיר את אחותו. במשך היום אני כן משאירה אותו במיטה שלו עם המובייל שישחק וגם כמה פעמים עם הרבה בכי וציצי לסירוגין הצלחתי להרדים אותו במיטה שלו לשנת בוקר
3. גמילה מאוכל
14/05/2013 21:13
היי
מניסיונינו שינה במיטת ההורים יכולה להיות בעייתית ובכל מקרה כדאי להעביר אותו למיטה שלו. זה בסדר אם בינתיים הוא ישן אתכם בחדר.
להתחיל לגמול אותו מציצי כדאי שיהיה בהדרגה בתחילה לעשות מרווחים של 3 שעות ולא פחות מכך. לתת לו לאכול אבל לנתק אותו לפני שהוא נרדם או מתנמנם ואז ואז להרדים אותו כשהוא במיטה שלו ואת יכןלה להיות לידו ואם צריך גם ללטף ולטפוח עד הירדמות. לאחר 2-3 לילות כשהקשר בין השינה לאוכל יתחיל להתנתק תתחילי להגדיל את פערי הארוחות כל מספר ימים בשעה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. תודה על התגובה ותשובתי
15/05/2013 9:54
הקטנציק לא ישן איתנו במיטה הוא נרדם איתי על המיטה שלנו עם ציצי ואז אני מעבירה אותו למיטה שלו לידי. בחדר הורים. אם אעביר אותו לפני שהוא נרדם הוא יתחיל עם הצרחות...
5. ואם אני מנתקת אותו לפני שהוא נרדם הוא מגשש עם שהוא מוצא את הציצי
15/05/2013 9:58
יש דרך לגמול בלי ״לתת לו לבכות את זה״?
6. הרגלי שינה
16/05/2013 10:43
שינה אתכם בחדר זה בסדר.
אחד הדברים הבסיסיים בהקניית הרגלי שינה נכונים והדבר הראשון למעשה הוא ההתיידדות עם המיטה שלו והלמידה שההירדמות במיטה היא חוויה טובה ונעימה. אני מסכימה אתך שככל הנראה בהתחלה יהיה בכי ולא בגלל שאת עושה משהו רע אלא בגלל שהוא לא רגיל לשינוי ואף אחד מאיתנו אינו אוהב שינויים. לכן, בכל תהליך של שינוי הרגלים או "גמילה" (ולא רק בהקשר של שינה) צפוי להיות בכי בהתחלה. השאלה היא כיצד מתייחסים לבכי. כאשר תתני לו תמיד מענה מידי לכל בכי ותהי לידו כל הזמן, תרימי ותרגיעי כשצריך, תמשיכי לשבת לידו וללטף עד שהוא נרדם וכו'.. את עוזרת לו להתמודד עם השינוי וללמוד מה הוא אמור לעשות.
אחרי 2-4 לילות זה משתפר וההתנגדות להירדמות במיטה פוחתת ומפסיקה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
7. אל תתייאשי מהמוצץ
16/05/2013 17:59
הבן שלי לקח מיד מההתחלה ואילו הקטנה שלי סרבה בתוקף. אני לא ויתרתי, המשכתי להתעקש ולנסות ובגיל חצי שנה היא פתאום הסכימה. בהתחלה רק לפני השינה ובהדרגה לאורך כל היום. הקלה גדולה...
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד