פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת שמונה חודשים חזרה לקום בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת השמונה חודשים חזרה להתעורר בלילה, אחרי שבועיים בהם ישנה רצוף משבע בערב עד חמש- שש ולפעמים אפילו יותר.
בשלושת הימים האחרונים מתעוררת ״כמו שעון״ בדיוק בשלוש בבוקר ולוקח לי בין שעה לשעה וחצי להחזיר אותה לישון.
בלילה הראשון הצלחתי רק בעזרת מים ומוצץ.
בלילה השני אחרי שעה מתישה, נתתי תמ״ל מאוד מדולל (120 מל עם כפית אחת אבקה). וכעבור כעשר דקות של קיטורים היא נרדמה.
אתמול ניסיתי מההתחלה תמל מדולל, אבל לא עזר. כבור שעה נתתי עוד בקבוק ורק אז היא נרדמה.
יש לציין שהיא תינוקת גדולה, אוכלת יפה מאוד שתי ארוחות מוצקים ושאר הארוחות יונקת.
בדרך כלל נרדמת לבד במיטה, לעתים קרובות לקולו של שואב האבק ...( כן, גם בארבע בבוקר...)
אני חוששת שהיא מפתחת דפוס התנהגותי, מצד שני, האם יכול להיות שהיא בקפיצת גדילה וזקוקה לבקבוק בלילה? האם כדאי להחליף את ההנקה שלפני השינה בבקבוק תמ״ ל?
תודה מראש על העזרה...
אתמול נתתי 180cc תמ״ל לפני השינה וישנה עד 5, ינקה והמשיכה לישון עד 7:30.
קפיצת גדילה מתבטאת בצורך להרבה אוכל בכל מהלך היום ולא רק בלילה. אם גם במשך היום היא רוצה לאכול בתדירות גבוהה יותר אז ייתכן ובזה מדובר. בנוסף, קפיצת גדילה (שאני מניחה שכבר חווית כאלה) קוראת למשך כמה ימים וזה מסתדר מעצמו.
לרוב אין קשר בין מה שאוכלים בתחילת הלילה לבין שינה ארוכה יותר כיון שבתך תאכל כמה שהיא זקוקה כדי למלא את הקיבה לפני השינה. יש כאלה שתמ"ל יכול לעזור מעט וכאלה שזה רק מקשה עליהם כי זה כבד להם מדי. בכל מקרה, אין בעיה לבדוק את זה ואם זה יעזור זה מצוין.
מה שלדעתי קורא כרגע זה שקיים איזשהו קשר אצל בתך בין האוכל לשינה, כאילו האוכל עוזר לה להיכנס ל"mode" של שינה ומשם היא מצליחה להירדם בקלות יותר ולכן תדירות השימוש באוכל במהלך הלילה גדלה. צריך לבדוק באיזה שלב היא מתנמנמת/נרדמת עם האוכל. האם זה קורה גם בשנות היום/צהריים/ערב/לילה? ולהקפיד מאוד שזה לא יקרה. יכול להיות שאם היא מגיעה עייפה ללילה היא נעזרת בזה יותר ולכן אולי כדאי לאכול לפני המקלחת. או לחלופין לספר סיפור/להאכיל באור וכו'.. כל מה שעוזר לך לוודא שהיא אוכלת ולא מתנמנמת בזמן האוכל (אם היא כבר נרדמה אל תעירי אותה). אחרי יומיים של הקפדה התחילי להוריד את הארוחה בלילה. אפשר בהדרגה- לדחות באופן ייזום את השעה.
לגבי עיתוי האוכל- עדיף לתת מיד כשהיא מתעוררת מאשר לאחר שעה של בכי וערות כי זה יכול לקבע את חלון הערות הזה.
1. הילדה לא ישנה במהלך היום. לפעמים שינה קצרה בצהריים וזהו. אני מתעקש על הירדמות עצמאית במיטה ואם אני רואה שאני לא מצליחה, אני פשוט מוציאה אותה( במשך היום).
בלילה היא כבר כל כך עייפה שבדרך כלל אני מניחה אותה במיטה והיא מיד נרדמת.
2. סיבה נוספת שעברתי לתמ״ל לפני השינה, שכשהנקתי היא הייתה מיד נרדמת על הציצי. עכשיו היא יושבת בטרמפולינה בסלון.
האם את עדיין חושבת שההתעוררויות לאכול קשורות להצמדה בין אוכל לשינה?
ראשית, עדיין יכול להיות שיש איזשהו קשר בין האוכל לשינה שוב, יש קשר אם היא מתנמנמת בזמן האוכל גם אם היא לא ממש נרדמת, אבל יתכן והקשר כבר מנוטרל המשיכי לוודא שהיא לא תרדם.
שנית, העובדה שהיא לא ישנה במהלך היום מאוד משפיעה על היקיצות כי עייפות יתר מביאה לשינה פחות טובה ויותר יקיצות.
סיבה נוספת היא אותם ויתורים במהלך היום וההירדמות המהירה בלילה שמראה שההירדמות ככל הנראה אינה עצמאית.
את מוזמנת לפנות אלינו טלפונית למרכז לילה טוב ולעבור את התהליך עם ליווי יועצת שינה.
1. בת שמונה חודשים חזרה לקום בלילה
16/05/2013 12:14
הי, בתי בת השמונה חודשים חזרה להתעורר בלילה, אחרי שבועיים בהם ישנה רצוף משבע בערב עד חמש- שש ולפעמים אפילו יותר.
בשלושת הימים האחרונים מתעוררת ״כמו שעון״ בדיוק בשלוש בבוקר ולוקח לי בין שעה לשעה וחצי להחזיר אותה לישון.
בלילה הראשון הצלחתי רק בעזרת מים ומוצץ.
בלילה השני אחרי שעה מתישה, נתתי תמ״ל מאוד מדולל (120 מל עם כפית אחת אבקה). וכעבור כעשר דקות של קיטורים היא נרדמה.
אתמול ניסיתי מההתחלה תמל מדולל, אבל לא עזר. כבור שעה נתתי עוד בקבוק ורק אז היא נרדמה.
יש לציין שהיא תינוקת גדולה, אוכלת יפה מאוד שתי ארוחות מוצקים ושאר הארוחות יונקת.
בדרך כלל נרדמת לבד במיטה, לעתים קרובות לקולו של שואב האבק ...( כן, גם בארבע בבוקר...)
אני חוששת שהיא מפתחת דפוס התנהגותי, מצד שני, האם יכול להיות שהיא בקפיצת גדילה וזקוקה לבקבוק בלילה? האם כדאי להחליף את ההנקה שלפני השינה בבקבוק תמ״ ל?
תודה מראש על העזרה...
מאת: אורח/ת
2. מעדכנת
18/05/2013 8:56
בלילה הרביעי קמה ב1 (חזרה לישון עם מים ומוצץ) ושוב ב 3( תמ״ל ולישון) וסופית ב6. אתמול נתתי 180cc תמ״ל לפני השינה וישנה עד 5, ינקה והמשיכה לישון עד 7:30.
3. התעוררות לאוכל
18/05/2013 10:02
היי,קפיצת גדילה מתבטאת בצורך להרבה אוכל בכל מהלך היום ולא רק בלילה. אם גם במשך היום היא רוצה לאכול בתדירות גבוהה יותר אז ייתכן ובזה מדובר. בנוסף, קפיצת גדילה (שאני מניחה שכבר חווית כאלה) קוראת למשך כמה ימים וזה מסתדר מעצמו.
לרוב אין קשר בין מה שאוכלים בתחילת הלילה לבין שינה ארוכה יותר כיון שבתך תאכל כמה שהיא זקוקה כדי למלא את הקיבה לפני השינה. יש כאלה שתמ"ל יכול לעזור מעט וכאלה שזה רק מקשה עליהם כי זה כבד להם מדי. בכל מקרה, אין בעיה לבדוק את זה ואם זה יעזור זה מצוין.
מה שלדעתי קורא כרגע זה שקיים איזשהו קשר אצל בתך בין האוכל לשינה, כאילו האוכל עוזר לה להיכנס ל"mode" של שינה ומשם היא מצליחה להירדם בקלות יותר ולכן תדירות השימוש באוכל במהלך הלילה גדלה. צריך לבדוק באיזה שלב היא מתנמנמת/נרדמת עם האוכל. האם זה קורה גם בשנות היום/צהריים/ערב/לילה? ולהקפיד מאוד שזה לא יקרה. יכול להיות שאם היא מגיעה עייפה ללילה היא נעזרת בזה יותר ולכן אולי כדאי לאכול לפני המקלחת. או לחלופין לספר סיפור/להאכיל באור וכו'.. כל מה שעוזר לך לוודא שהיא אוכלת ולא מתנמנמת בזמן האוכל (אם היא כבר נרדמה אל תעירי אותה). אחרי יומיים של הקפדה התחילי להוריד את הארוחה בלילה. אפשר בהדרגה- לדחות באופן ייזום את השעה.
לגבי עיתוי האוכל- עדיף לתת מיד כשהיא מתעוררת מאשר לאחר שעה של בכי וערות כי זה יכול לקבע את חלון הערות הזה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

4. לא סביר
20/05/2013 9:13
שלום עינת,1. הילדה לא ישנה במהלך היום. לפעמים שינה קצרה בצהריים וזהו. אני מתעקש על הירדמות עצמאית במיטה ואם אני רואה שאני לא מצליחה, אני פשוט מוציאה אותה( במשך היום).
בלילה היא כבר כל כך עייפה שבדרך כלל אני מניחה אותה במיטה והיא מיד נרדמת.
2. סיבה נוספת שעברתי לתמ״ל לפני השינה, שכשהנקתי היא הייתה מיד נרדמת על הציצי. עכשיו היא יושבת בטרמפולינה בסלון.
האם את עדיין חושבת שההתעוררויות לאכול קשורות להצמדה בין אוכל לשינה?
5. יש סיבות נוספות
20/05/2013 19:55
היי,ראשית, עדיין יכול להיות שיש איזשהו קשר בין האוכל לשינה שוב, יש קשר אם היא מתנמנמת בזמן האוכל גם אם היא לא ממש נרדמת, אבל יתכן והקשר כבר מנוטרל המשיכי לוודא שהיא לא תרדם.
שנית, העובדה שהיא לא ישנה במהלך היום מאוד משפיעה על היקיצות כי עייפות יתר מביאה לשינה פחות טובה ויותר יקיצות.
סיבה נוספת היא אותם ויתורים במהלך היום וההירדמות המהירה בלילה שמראה שההירדמות ככל הנראה אינה עצמאית.
את מוזמנת לפנות אלינו טלפונית למרכז לילה טוב ולעבור את התהליך עם ליווי יועצת שינה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום