תנומות קצרות....

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תנומות קצרות....
17/05/2013 8:01
שלום רב,
ראשית, רציתי להודות על קיומו של האתר ועל המקצועיות שלכן.
שנית, יש לי מספר שאלות אשר רציתי לברר אתכן בהקשר לשינה של תינוקות.
בני בן חודשיים וחצי, יונק באופן מלא.
במהלך היום ישן לפרקי זמן קצרים מאוד - סביב 20 דקות. נרדם או על הידיים ולעתים אף בעגלה (באופן עצמאי.... חוץ מזה שצריך להחזיק לו את המוצץ). כאשר הוא מתעורר נראה כי משך השינה ממש לא הספיק לו (לא רגוע).
במהלך הלילה ישן במיטה שלו. מתעורר בממוצע כל 3 שעות ויונק.

1. כיצד אני יכולה לעזור לו להאריך את השינה במהלך היום? האם זה בכלל אפשרי לעזור לו בכך?
2. מתי ניתן להרגילו לסדר יום קבוע?
3. מתי ניתן להרגילו לשינה באופן עצמאי? (יש לקחת בחשבון את עניין החזרת המוצץ... מתי תינוק יכול להחזיר לעצמו?...).

תודות גדולות,
קרין
מאת: קרין
2. תנומות קצרות....
18/05/2013 10:26
היי קרין,

אני אתחיל דווקא בשאלה השנייה- סדר יום אפשר ומומלץ להתחיל לסדר כבר עכשיו. בימים אלה הוא מתחיל להיות קצת יותר שעות ערות ואפשר כבר לקבוע מתי הוא ישן את שנת הבוקר/צהריים/אחה"צ וכו'.. מתי הוא ערני יותר למעט משחק ופעילות ומתי הוא זקוק לאוכל ושעת טקס השינה לתחילת הלילה, סביב זה סובב סדר יום בגיל הזה.
סדר היום יעזור לך מאוד להבין מתי הוא צריך ללכת לישון. כשהוא ילך לישון בשעה מתאימה לו ברוב הפעמים הוא יאריך בעצמו את השינה. שינה של 20 דקות היא אכן לא מספיקה כלל כי הוא אפילו לא עובד לשינה עמוקה (אלא רק ישן שנת חלום שהיא פחות עמוקה ומספקת). אם בכל זאת הוא לא יאריך את השינה אז אפשר לנסות להגיע אליו כ-10 דקות לפני שהוא אמור להתעורר ובעדינות לתת מגע שלא יעיר אותו אלא יעזור לו להיכנס לשינה העמוקה. בגיל הזה אפשר להיעזר גם בעיטוף או מנשא.
הירדמות עצמאית היא תהליך, השלב הראשון הוא ללמד אותו להירדם במיטה שלו (עם עזרה ממך- ליטוף, נדנוד וכו'..) ואת זה אפשר להתחיל כבר עכשיו ולתת לו כמה שיותר פעמים להירדם במיטה שלו ובהדרגה להגיע לגיל 4-5 חודשים כשכל ההירדמויות הן במיטה. לקיחת מוצץ עצמאית יכולה להיות החל מגיל 5-6 חודשים

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד