פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0תינוקת בת שלושה וחצי חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: הנקה
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4103 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
30/07/2025 12:33
22/07/2025 21:54
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לי מס׳ שאלות לגבי הירדמות ביתי אשמח אם תוכלי לענות.
ביתי בת שלושה וחצי חודשים. עד עכשיו הייתה נרדמת רק על הידיים עם רעש של מים או כדור פיזיו.
חשבתי לחכות איתה עוד קצת ולהתחיל איתה הירדמות במיטה. אך מאחר ובשבועיים האחרונים נהיה לה מאוד קשה להירדם, במיוחד במהלך היום ( דבר הגורם לעצבנות ועייפות יתר מצידה) החלטתי להתחיל איתה הירדמות במיטה.
אתמול בלילה ( לאחר טקס שינה קבוע), הנקתי אותה, הנחתי אותה במיטה ונתתי לה מגע רצוף בליווי קולות. לא עברו 2 דק׳ והיא נורא התעצבנה. ברגע שראיתי שהיא חסרת סבלנות לקחתי אותה על הידיים והרגעתי אותה. ואז שוב. מיטה ידיים מיטה ידיים.
באיזה שהוא שלב היא פשוט התחילה לצרוח. מרוב בכי ועייפות בכל פעם שהרמתי אותה היא לאט לאט עצמה את עיניה ולבסוף ( עם עניים עצומות) הנחתי אותה והיא נרדמה.
1. בגלל שהייתה רגילה להירדם רק עם ידיים ומים ככה הרגעתי אותה בזמן ההירדמות. בכל פעם שבכתה הרמתי אותה והשמעתי לה מים או דרך כדור פיזיו. האם זה בסדר? כי רק ידיים לא ממש הרגיע אותה.
2. עשיתי את התהליך גם פעמיים במשך היום. אבל בכל פעם היו צרחות ובכי ולבסוף היא לאט לאט עצמה את עיניה עלי וישר החזרתי למיטה ונרדמה. הצרחות והבכי זה דבר טבעי? והאם זה בסדר שבזמן הרגעה היא עוצמת את עיניה?
מתי בערך אני אמורה להתחיל לראות שיפור בתהליך ?
תודה רבה...!
לפי מה שאת מתארת נשמע שזיהית נכון שמתחיל להיות לה קשה יותר בגלל התניות לשינה, יחד עם זאת, היא עדיין בגיל בו היא זקוקה לעזרתך ולכן המגע הרצוף חשוב.
אם יותר קל לך אפשר בהדרגה להעביר כמה שיותר תנומות למיטה ובשעות הקשות יותר לעזור לה יותר(למשל פעם ביום להרדים בטיול בעגלה).
כדי להקל על תהליך ההרדמה כדאי למצוא טקס שינה שונה וקבוע גם לשנות היום כדי להכניס אותה רגועה ונינוחה לשינה. ובמיוחד למצוא את הזמן הנכון ששבו היא עייפה מספיק (לא עייפה מדי!)
מומלץ להפסיק לחלוטין עם רעש המים. אם את נעזרת בכדור רק כדי להרגיע אותה זה בסדר.
בתך רגילה להירדם בצורה מסוימת ועכשיו את מנסה ללמד אותה משהו חדש שאותו היא לא מכירה ולא יודעת איך עושים. הבכי שלה נובע משינוי ההרגל הזה ובנוסף מכך שהיא עייפה. כל עוד את תמיד ממשיכה להיות לידה ולתת לה מענה לבכי ולהרגיע אותה אז היא תסתגל לשינוי ללא חרדות. הימים הראשונים הם מאוד לא פשוטים, החדשות הטובות הן שאם זה מבוצע נכון אז את השיפור תוכלי לראות לאחר 2-3 ימים.
עצימת העיניים היא מעט בעייתית כי חשוב לוודא שהיא נרדמת במיטה ולא עליך אחרת זה יכול להגביר את הבכי, הקפידי להוריד אותה כשהיא רגועה מבכי והשתדלי שלא תרדם/תתנמנם עליך.
שאלתי הנוספת היא האם זה בסדר בשלב זה להמשיך לתת לה להירדם בהנקה ( היא מתעוררת כשאני מרימה אותה) ואז לעשות את תהליך השינה או שחשוב כבר מעכשיו להפסיק את הקשר בין אוכל להנקה?
אני שואלת כיוון שניסיתי לנתק אבל כנראה שהיא עדיין קצת בקושי מתהליך ההירדמות במיטה והיא ישר מתחילה לבכות, לכן חשבתי אולי לחכות קצת...
תודה.
הדבר האידאלי הוא כבר עכשיו לעשות את ההפרדה כי כל עוד היא מתנמנמ תבזמן ההנקה היא למעשה עדיין נרדמת על הידיים (או לפחות מתחילה שם את ההירדמות)ולא במיטה. אבל אם את מרגידה דאת צריכה הפרדה אז המתיני אבל לא יותר מיום יומיים כדי שזה לא ייצור נסיגה בשיפור.
המובייל טוב מאוד כחלק מטקס שינה אבל לא כעזרה בהירדמות (כלומר כבי אותו כשנגמר הטקס)
אני כותבת את ההודעה לאחר כחודש וחצי מניסיון ההירדמות הראשון של בתי.
אני רוצה להודות לך על התמיכה והעזרה המופלאה שזכיתי ממך.
אתמול בתי בפעם הראשונה נרדמה בכוחות עצמה ללא עזרה מצידי כלל, פשוט הנחתי אותה במיטה ונרדמה.
אני כותבת את ההודעה לכל האמהות ורוצה רק להגיד כי אין ייאוש כלל. היה לי מאוד מאוד קשה עם ההירדמות של בתי ועשיתי המון טעויות בדרך הלא פשוטה.
אך עם הרבה רצון (וזה לא היה קל...!) לבסוף רואים תוצאות.
הרבה פעמים כבר הייתי מיואשת ואומרת לעצמי ״די כבר שתירדם על הציצי/על הידיים״ ואז אני מזכירה לעצמי כי אחר כך יהיה הרבה יותר קשה. נעזרתי בפורום המון .
אז שוב, תודה רבה ומקווה שמפה הדרך רק תשתפר. :)
יחד עם זאת חשוב לי לציין שהמידע והתשובות בפורום הם כלליות ולא תמיד הן נותנות מענה שלם. לרוב הדברים אין מנוס מתהליך עם ליוי של יועצת שינה.
1. תינוקת בת שלושה וחצי חודשים
17/05/2013 17:21
שלום, יש לי מס׳ שאלות לגבי הירדמות ביתי אשמח אם תוכלי לענות.
ביתי בת שלושה וחצי חודשים. עד עכשיו הייתה נרדמת רק על הידיים עם רעש של מים או כדור פיזיו.
חשבתי לחכות איתה עוד קצת ולהתחיל איתה הירדמות במיטה. אך מאחר ובשבועיים האחרונים נהיה לה מאוד קשה להירדם, במיוחד במהלך היום ( דבר הגורם לעצבנות ועייפות יתר מצידה) החלטתי להתחיל איתה הירדמות במיטה.
אתמול בלילה ( לאחר טקס שינה קבוע), הנקתי אותה, הנחתי אותה במיטה ונתתי לה מגע רצוף בליווי קולות. לא עברו 2 דק׳ והיא נורא התעצבנה. ברגע שראיתי שהיא חסרת סבלנות לקחתי אותה על הידיים והרגעתי אותה. ואז שוב. מיטה ידיים מיטה ידיים.
באיזה שהוא שלב היא פשוט התחילה לצרוח. מרוב בכי ועייפות בכל פעם שהרמתי אותה היא לאט לאט עצמה את עיניה ולבסוף ( עם עניים עצומות) הנחתי אותה והיא נרדמה.
1. בגלל שהייתה רגילה להירדם רק עם ידיים ומים ככה הרגעתי אותה בזמן ההירדמות. בכל פעם שבכתה הרמתי אותה והשמעתי לה מים או דרך כדור פיזיו. האם זה בסדר? כי רק ידיים לא ממש הרגיע אותה.
2. עשיתי את התהליך גם פעמיים במשך היום. אבל בכל פעם היו צרחות ובכי ולבסוף היא לאט לאט עצמה את עיניה עלי וישר החזרתי למיטה ונרדמה. הצרחות והבכי זה דבר טבעי? והאם זה בסדר שבזמן הרגעה היא עוצמת את עיניה?
מתי בערך אני אמורה להתחיל לראות שיפור בתהליך ?
תודה רבה...!
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת שלושה וחצי חודשים
18/05/2013 10:43
היי,לפי מה שאת מתארת נשמע שזיהית נכון שמתחיל להיות לה קשה יותר בגלל התניות לשינה, יחד עם זאת, היא עדיין בגיל בו היא זקוקה לעזרתך ולכן המגע הרצוף חשוב.
אם יותר קל לך אפשר בהדרגה להעביר כמה שיותר תנומות למיטה ובשעות הקשות יותר לעזור לה יותר(למשל פעם ביום להרדים בטיול בעגלה).
כדי להקל על תהליך ההרדמה כדאי למצוא טקס שינה שונה וקבוע גם לשנות היום כדי להכניס אותה רגועה ונינוחה לשינה. ובמיוחד למצוא את הזמן הנכון ששבו היא עייפה מספיק (לא עייפה מדי!)
מומלץ להפסיק לחלוטין עם רעש המים. אם את נעזרת בכדור רק כדי להרגיע אותה זה בסדר.
בתך רגילה להירדם בצורה מסוימת ועכשיו את מנסה ללמד אותה משהו חדש שאותו היא לא מכירה ולא יודעת איך עושים. הבכי שלה נובע משינוי ההרגל הזה ובנוסף מכך שהיא עייפה. כל עוד את תמיד ממשיכה להיות לידה ולתת לה מענה לבכי ולהרגיע אותה אז היא תסתגל לשינוי ללא חרדות. הימים הראשונים הם מאוד לא פשוטים, החדשות הטובות הן שאם זה מבוצע נכון אז את השיפור תוכלי לראות לאחר 2-3 ימים.
עצימת העיניים היא מעט בעייתית כי חשוב לוודא שהיא נרדמת במיטה ולא עליך אחרת זה יכול להגביר את הבכי, הקפידי להוריד אותה כשהיא רגועה מבכי והשתדלי שלא תרדם/תתנמנם עליך.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה רבה על תשובתך.
19/05/2013 6:51
אנחנו לאחר הרדמה של לילה רביעי ואכן ניכר שיפור בתהליך. במשך היום קצת יותר קשה אבל אני אתחיל לעשות לה טקס קצר ( מובייל זה בסדר?) ומקווה שישתפר. שאלתי הנוספת היא האם זה בסדר בשלב זה להמשיך לתת לה להירדם בהנקה ( היא מתעוררת כשאני מרימה אותה) ואז לעשות את תהליך השינה או שחשוב כבר מעכשיו להפסיק את הקשר בין אוכל להנקה?
אני שואלת כיוון שניסיתי לנתק אבל כנראה שהיא עדיין קצת בקושי מתהליך ההירדמות במיטה והיא ישר מתחילה לבכות, לכן חשבתי אולי לחכות קצת...
תודה.
4. המשך
19/05/2013 10:54
כל הכבוד לך על ההתמדה והנחישות שלך. זה באמת לא פשוט. הדבר האידאלי הוא כבר עכשיו לעשות את ההפרדה כי כל עוד היא מתנמנמ תבזמן ההנקה היא למעשה עדיין נרדמת על הידיים (או לפחות מתחילה שם את ההירדמות)ולא במיטה. אבל אם את מרגידה דאת צריכה הפרדה אז המתיני אבל לא יותר מיום יומיים כדי שזה לא ייצור נסיגה בשיפור.
המובייל טוב מאוד כחלק מטקס שינה אבל לא כעזרה בהירדמות (כלומר כבי אותו כשנגמר הטקס)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. שוב אני :)
19/06/2013 6:53
עינת שלום, מקווה שאת זוכרת אותי. אני כותבת את ההודעה לאחר כחודש וחצי מניסיון ההירדמות הראשון של בתי.
אני רוצה להודות לך על התמיכה והעזרה המופלאה שזכיתי ממך.
אתמול בתי בפעם הראשונה נרדמה בכוחות עצמה ללא עזרה מצידי כלל, פשוט הנחתי אותה במיטה ונרדמה.
אני כותבת את ההודעה לכל האמהות ורוצה רק להגיד כי אין ייאוש כלל. היה לי מאוד מאוד קשה עם ההירדמות של בתי ועשיתי המון טעויות בדרך הלא פשוטה.
אך עם הרבה רצון (וזה לא היה קל...!) לבסוף רואים תוצאות.
הרבה פעמים כבר הייתי מיואשת ואומרת לעצמי ״די כבר שתירדם על הציצי/על הידיים״ ואז אני מזכירה לעצמי כי אחר כך יהיה הרבה יותר קשה. נעזרתי בפורום המון .
אז שוב, תודה רבה ומקווה שמפה הדרך רק תשתפר. :)
6. כיף לשמוע
19/06/2013 10:32
תודה על השיתוף, אני מקווה שאכן זה רק ילך וישתפר.יחד עם זאת חשוב לי לציין שהמידע והתשובות בפורום הם כלליות ולא תמיד הן נותנות מענה שלם. לרוב הדברים אין מנוס מתהליך עם ליוי של יועצת שינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום