קשיי הירדמות ללא נוכחות הורה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קשיי הירדמות ללא נוכחות הורה
18/05/2013 6:50
שלום רב.
ביתי בת שנה וחצי, מגיל לידה נרדמת לבד בחדרה, ללא נוכחות הורה וללא בעיות.
בשבועיים האחרונים היא איננה מוכנה להירדם לבד אלא רק בנוכחות של אחד מאיתנו.
אם אנחנו לא נשארים לידה בחדר היא פורצת בבכי חזק והיסטרי.
נוכח האמור, בימים האחרונים אנחנו נשארים איתה בחדר עד שהיא נרדמת ואז יוצאים מהחדר. לצערי זה חוזר על עצמו די הרבה פעמים בלילה.
אציין כי לא היו שינויים בזמן האחרון שיכולים לתת הסבר לשינוי שחל אצל ביתי.
אשמח לדעת מה לעשות בנדון ?
בנוסף בעלי ואני יוצאים לחמישה ימים בחו״ל בלעדיה והיא נשארת עם הסבתות והסבים בבית שלנו, האם זה יכול לגרום איזשהו נזק נפשי לביתי?
אודה על עזרתך !!!
מאת: אורח/ת
2. קשיי הירדמות ללא נוכחות הורה
18/05/2013 10:55
היי,
לרוב רגרסיה קוראת בעקבות שינוי כלשהו או הרגל שהיה קיים לפני כן. ילד שיודע להירדם מצוין ולישון טוב במשך שנה וחצי לא "שוכח" אך עושים את זה. אם היא החלה לבקש שתישארו לידה בחדר סימן שהיא קיבלה את הרושם שזה אכן מתאפשר ויכול לקרות, יכול להיות שהייתם יוצאים מהחדר כשהיא ערה אבל כבר מעט מנומנמת, או שהיא הייתה נרדמת מיד כשהנחתם אותה במיטה וכו..
כרגע, הישארו לידה 2-3 לילות ואח"כ התחילו להתרחק מהמיטה 2-3 לילות וכשהיא תרדם טוב כשאתם יושבים ליד הדלת תוכלו לעבור שלב ולהניח במיטה ולצאת החוצה. תמיד חשוב להיכנס אליה כשהיא בוכה ולהרגיע.
דבר אפשרי נוסף- חרדת נטישה. זה גיל שבו השלב הזה יכול להתרחש, אם זה אכן המקרה אתם תראו ביטוי לזה בכל מהלך היום (שאי אפשר להשאיר אותה לבד היא מתחילה לבכות). אם זה הדבר, אז כשזה יחלוף ביום זה יחלוף גם בלילה.
לגבי הנסיעה, קשה לי לומר לכם על נזק נפשי כי איני מתמצאת בזה, את יכולה להתייעץ בפורום שקשור בהתפתחות תינוקות או פסיכולוג ילדים. לגבי ההרדמה, סבא וסבתא יכולים להרדים אותה על הידיים אם הם צריכים, אבל אתם כשתחזרו צריכים להמשיך ולהרדים בדיוק באותה הצורה בה אתם מרדימים לפני הנסיעה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד