משחק במקום הרדמות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. משחק במקום הרדמות
20/05/2013 20:57
שלום רב,
בתי בת ה 3 חודשים נרדמה עד עתה על הבטן (אני מרגיעה עלי עד שמתחילה להתנמנם ואז מניחה במיטה כשהיא עוד ערה) בביקור האחרון אצל הרופאה ננזפתי קשות על ההרגל המגונה וכעת אני מנסה לגרום לבתי להירדם על הגב או הצד.
מה שקורה זה שממצב של ישנוניות היא פוקחת עיניים בשניה שאני מניחה אותה במיטה ואז מחייכת ורוצה לשחק, אני שוב לוקחת אותה אלי מרגיעה היא מתנמנמת, אני מניחה במיטה ואז שוב היא מתעוררת מה שלא היה קורה בשכיבה על הבטן.
אם אני משאירה אותה לבדה על הגב להירדם היא מתחילה לשחק ומבזבזת זמן שינה יקר.
האם עלי להניח לה לשחק עם עצמה עד שתרדם או תתחיל לבכות ואז לעזור לה? או שעלי שוב לעזור לה להיכנס למוד ישנוני? ומה אני יכולה לעשות עם הידיים שמתנפנפות ומעירות אותה (כשרק נולדה נהגתי לעטוף אותה).
מאת: אורח/ת
2. שינה על הגב
22/05/2013 17:33
היי
דבר ראשון שווה לנסות שוב את העיטוף. גם כהרדמה על הגב וגם כפתרוןי יעיל לידיים שמעירות אותה.
לגבי ההירדמות, עשי טקס שינה מכין גם בשנות היום וכשהיא רגועה ומוכנה לשינה הניחי במיטה. אם היא רגועה אפשר להניח לה להירדם ואם לא שבי לידה ותני לה מגע וליטוף ונסי לעזור לה להירדם אבל כשהיא במיטה.
אפשר בגיל הזה מדי פעם לקחת אותה בבוקר לטיול בעגלה ושם היא גם תירדם על הגב.
לרוב הירדמות על הצד היא קלה יותר.
באופן כללי הרעיון הןא לצמצם לה גירןיים אם זה לסגור את התריסים כדי דיהיה חושך, להוציא צעצועים ובובות אם יש במיטה וכו.. לא לשתף פעולה עם המשחק אלא כל הזמן להרגיע ולכוון לשינה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד