פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני די מיואשת !לעיתים על סף הישברות וחזרה לידיים אבל אני יודעת שאז יהיה אף יותר קשה לתקן! שאלתי
א.האם הגיוני שאני כבר כחודש עוד עם הטפיחות וזה עדיין אורך המון זמן??? ולא מיתקדם להירדמות עצמאית?
ב.האם ייתכן שהיא לא בשלה לכך ויש לה צורך במגע שלי ואני עושה לה עוול וטראומה שאני עדיין מיתקעשת??
את ההעברה לשינה עם טפיחות פעם אחרונה עשיתי כיומיים ליפני שחזרתי לעבודה ייץתכן שיש קשר
תודה מראש
-- זה אכן לא הגיוני שחודש שלם לא יהיה כל שיפור ויותר מכך, אם אין שיפור לאחר 3-4 לילות כבר סימן שמשהו לא נעשה כ"כ נכון. השיפור צריך להיות בזה שההתנגדות והבכי פוחתים ו/או ההרדמות יותר קצרות. מה שיכול להיות, זה שהיה שיפור ואז פותחה שוב עמידות, כיון שההרדמה הזו היא נכונה לתחילת תהליך הקניית הרגלי שינה והמטרה שלה היא ההתיידדות עם המיטה ולאחר שזה מושג צריך להמשיך בתהליך עד ללימוד הירדמות עצמאית.
לכן, אם היא כבר נרדמה טוב וכעת זה שוב קשה אז עברי הלאה- המשיכי לשבת לידה אבל הרדימי אותה ללא כל מגע (אלא רק להרגעה מבכי). אם עדיין לא הגעתם לשיפור של תחילת התהליך אז ככל הנראה משהו לא נעשה טוב ואני מציעה לך להיעזר ביועצת שינה.
-- הירדמות במצב של עייפה רבה דווקא קשה יותר ולכן לא מומלץ ללכת לישון כשעייפים מדי.
-- בגיל 7 חודשים היא כבר בשלה להירדמות עצמאית ובכל מקרה, זה לא מה שאת דורשת ממנה כרגע כיון שאת עדיין לידה ונותנת לה מגע ולכן היא יכולה לעשות את זה.
-- לגבי טראומה- כל שינוי הרגלים יוצר בכי מסוים השאלה היא כיצד את מגיבה לבכי הזה. כל עוד את נמצאת לידה ומרגיעה אותה תמיד ועוזרת לה להתגבר על זה אז אין בזה טראומה.
-- שינוי כמו חזרה לעבודה, או מבחינת בתך- מעבר לגן/מטפלת הוא שינוי שאכן יכול להשפיע כמה לילות אבל לרוב זה עובר אחרי שיש הסתגלות לשגרה החדשה.
לסיכום, או שתעברי לשלב הבא וגם שם כאמור תצטרכי לראות שיפור אחרי 3-4 לילות. או שתוכלי לעבור את התהליך עם ליווי יומיומי של יועצת שינה. ובכל מקרה- אל תתייאשי! זה הזמן הנכון להתחיל בהרגלי שינה טובים לכל החיים.
בהצלחה!
1. שינה
24/05/2013 12:36
שלום ביתי בת 7 חודשים לפני כחודש חזרתי להרדים אותה לפי המלצתכם טפיחות על הישבן ושששש זאת לאחר שכבר עשיתי זאת בהיותה בת 3 חודשים הלך מצוין והשינוי היה מהיר ואז היתה רגסיה!ההרדמה כעת אורכת נצח!כשחזרתי שוב לשיטה הזאת הפעם ארך המון זמן והיה ממש קשה בנוסף לוקח המון זמן להרדים אותה גם אם עייפה (מתפתלת מקשתטת את הגב ומברברת (חמוד אבל לא ליפני שינה-: )אני די מיואשת !לעיתים על סף הישברות וחזרה לידיים אבל אני יודעת שאז יהיה אף יותר קשה לתקן! שאלתי
א.האם הגיוני שאני כבר כחודש עוד עם הטפיחות וזה עדיין אורך המון זמן??? ולא מיתקדם להירדמות עצמאית?
ב.האם ייתכן שהיא לא בשלה לכך ויש לה צורך במגע שלי ואני עושה לה עוול וטראומה שאני עדיין מיתקעשת??
את ההעברה לשינה עם טפיחות פעם אחרונה עשיתי כיומיים ליפני שחזרתי לעבודה ייץתכן שיש קשר
תודה מראש
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה
26/05/2013 13:17
היי,-- זה אכן לא הגיוני שחודש שלם לא יהיה כל שיפור ויותר מכך, אם אין שיפור לאחר 3-4 לילות כבר סימן שמשהו לא נעשה כ"כ נכון. השיפור צריך להיות בזה שההתנגדות והבכי פוחתים ו/או ההרדמות יותר קצרות. מה שיכול להיות, זה שהיה שיפור ואז פותחה שוב עמידות, כיון שההרדמה הזו היא נכונה לתחילת תהליך הקניית הרגלי שינה והמטרה שלה היא ההתיידדות עם המיטה ולאחר שזה מושג צריך להמשיך בתהליך עד ללימוד הירדמות עצמאית.
לכן, אם היא כבר נרדמה טוב וכעת זה שוב קשה אז עברי הלאה- המשיכי לשבת לידה אבל הרדימי אותה ללא כל מגע (אלא רק להרגעה מבכי). אם עדיין לא הגעתם לשיפור של תחילת התהליך אז ככל הנראה משהו לא נעשה טוב ואני מציעה לך להיעזר ביועצת שינה.
-- הירדמות במצב של עייפה רבה דווקא קשה יותר ולכן לא מומלץ ללכת לישון כשעייפים מדי.
-- בגיל 7 חודשים היא כבר בשלה להירדמות עצמאית ובכל מקרה, זה לא מה שאת דורשת ממנה כרגע כיון שאת עדיין לידה ונותנת לה מגע ולכן היא יכולה לעשות את זה.
-- לגבי טראומה- כל שינוי הרגלים יוצר בכי מסוים השאלה היא כיצד את מגיבה לבכי הזה. כל עוד את נמצאת לידה ומרגיעה אותה תמיד ועוזרת לה להתגבר על זה אז אין בזה טראומה.
-- שינוי כמו חזרה לעבודה, או מבחינת בתך- מעבר לגן/מטפלת הוא שינוי שאכן יכול להשפיע כמה לילות אבל לרוב זה עובר אחרי שיש הסתגלות לשגרה החדשה.
לסיכום, או שתעברי לשלב הבא וגם שם כאמור תצטרכי לראות שיפור אחרי 3-4 לילות. או שתוכלי לעבור את התהליך עם ליווי יומיומי של יועצת שינה. ובכל מקרה- אל תתייאשי! זה הזמן הנכון להתחיל בהרגלי שינה טובים לכל החיים.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה