תינוקת בת 4 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת 4 חודשים
26/05/2013 7:22
שלום רב,
התייעצתי איתך בעבר על השינה של ביתי ואשמח לקבלת עיצה גם הפעם.
ביתי בת 4 חודשים והתחלתי איתה את תהליך ההירדמות. במקביל התחלתי גם לנתק לה את ההקשר בין הנקה ושינה.
לפני שנת הלילה בהנקה האחרונה היא די נרדמת (אולי בגלל שהיא יודעת שעכשיו הולכים לישון) מה אני עושה אז? זה בסדר שהיא תירדם ואז תתעורר לפני שאניח אותה במיטה?
שאלתי השניה היא מה קורה בזמן הלילה? היא מתעוררת פעמיים בלילה כדי לאכול, היא מתעוררת יחסית רדומה. האם גם אז צריך לנתק את הקשר? אם כן איך עושים זאת באמצע הלילה?

תודה רבה על התייחסותך...!
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת 4 חודשים
26/05/2013 13:28
היי,
בגיל 4 חודשים זה עדיין בסדר לקום בלילה ולאכול ולא צריך להתחיל להוריד ארוחות עדיין. יחד עם זאת, היא כבר מספיק גדולה כדי לא להתעייף בזמן האוכל אלא להירדם באמת כשהיא כבר סיימה את המנה שלה. לכן זה זמן שאפשר להתחיל בניתוק הקשר ובכל זאת אם יש מדי פעם עוד הירדמות זה בסדר.
רוב הזמן במהלך הלילה תינוקות אוכלים עם עיניים עצומות ולכן קשה מאוד לדעת האם הם ערים או לא. לכן האינדיקציה שלנו היא קצב היניקה. כל עוד היא אוכלת בקצב מהיר ואחיד יש באמת אכילה ולכן אל תפריעי לה, כאשר את מרגישה שקצב היניקות משתנה והוא יותר אטי ואולי גם לא ממש אוכלת זה הזמן לנתק אותה. ככל שתתרגלי את זה יותר תוכלי לזהות יותר את הזמן הנכון לנתק מהציצי/בקבוק.
כמובן, שאם היא נרדמה אל תעירי אותה. בעקרון אם היא מתעוררת במהלך החזרה למיטה זה בסדר אבל כבר הייתה התנמנמות בזמן האוכל כך שהקשר לא מנוטרל. המטרה היא למצוא את הזמן לפני שהיא התנמנמה מלכתחילה.
קצת תרגול של שתיכן ואני מאמינה שתצליחי בזה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד