שינוי התנהגות בשינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינוי התנהגות בשינה
27/05/2013 8:29
שלום רב
בני בן 10 וחצי חודשים ולאחרונה יש לו בעיות בהרדמות ושינה.
לציין שמגיל 3 חודשים עד עכשיו לא הייתה לו בעיה להרדם לבד ואפילו היה ישן 10 שעות רצוף בלי לקום לאכול וכו.
כיום, הוא מתקשה להרדם לבד במיטה, בוכה כשמשכיבים אותו, מתעורר מספר פעמים בלילה -ניסינו להגדיל את כמות האוכל ואפילו להוסיף עוד בקבוק בלילה אך הוא עדיין ממשיך להתעורר גם אחרי הבקבוק.
ופתאום הוא גם מסרב לקחת מוצץ, מה שמכריח אותנו לתת לו מידיי פעם בקבוק מים בכדי שהבכי ירגע.
השאלה שלי היא ממה זה נובע השינוי הזה? ואיך מחזירים את ההרגלים שלו למה שהיו עד עכשיו?
מאת: אורח/ת
2. שינוי התנהגות בשינה
27/05/2013 14:08
אין לי מספיק מידע כדי לדעת ממנה נובע השינוי. זה יכול להיות מהמון דברים ואצל כל אחד זה משהו אחר.
יכול להיות שבכל זאת הייתה לו תלות במשהו למרות ההירדמות העצמאית, יכול להיות עייפות יתר ושינוי שגרת שינת היום, יכול להיות משהו לא עקבי בהתנהלות שלכם בלילה אולי בעקבות מחלה מסויימת וכו'..
כדי להחזיר את הרגלי השינה שלו חייבים עכשיו להיות סופר עקביים ולא להוסיף "הפתעות" ללילה. לא להכניס מים או אוכל, אפשר להציע מוצץ אבל אם הוא לא רוצה אז לכבד את הבחירה שלו. והדבר הכי חשוב זה ההרדמות. לפי התגובה שלו כמו שאת מתארת אותה זה נשמע כאילו הוא רגיל להירדם שאתם בחדר או שהוא נרדם מיד כשהייתם מניחים אותו במיטה, המשיכו להניח אותו במיטה ולנסות להרגיע אותו מהבכי ע"י מגע, אם זה לא עוזר - להרים על הידיים ולהניח שוב כשהוא רגוע כך כמה פעמים שצריך עד שהוא נרדם במיטתו. אחרי 2-3 לילות אתם צריכים לראות שיפור והתנגדות פחותה להיכנס למיטה ואז בהדרגה אפשר יהיה להפסיק עם המגע ועם הנוכחות שלכם בחדר עד שתוכלו שוב להניח אותו במיטה ולצאת.

אם אתם מסתבכים אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר טלפוני ולהיעזר ביועצת שינה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד