קם בלילה מספר פעמים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קם בלילה מספר פעמים
27/05/2013 20:06
שלום וברכה, בני בן 7 חודשים התחלנו ללמד אותו לישון לבד בלילה, יומיים הוא ישן ברצף במשך 6 שעות אבל בימים האחרונים הוא מתעורר כל שעתיים שלוש בערך ומתחיל לבכות עד שאני קמה ומניקה אותו, הוא יונק כמה דקות מקסימום 5 וחוזר לישון, מה עושים בכדי שהוא לא יקום כל שעתיים לאכול?
מאת: אורח/ת
2. קם בלילה מספר פעמים
28/05/2013 20:56
היי,
התחלתם בתהליך חשוב וניכר כי הרגלי השינה של בנכם חשובים לכם. היו עקביים ונחושים זה חשוב מאוד להצלחת התהליך.
ככל הנראה לבנך נוצר קשר בין האוכל לשינה, כלומר, משהו באוכל עוזר לו להירדם ולכן התלות בזה הולכת וגדלה והיקיצות הן בגלל זה ולא מתוך רעב.
מה שכדאי לעשות זה לנתק את הקשר הזה. להקפיד שלא יירדם בזמן האוכל ואף לא יתנמנם ואז יכנס למיטה לאחר האוכל עדיין ער. לאחר מכן אפשר להתחיל להוריד ארוחות באופן יזום כל מספר ימים לדחות את שעת האוכל בשעה. גם עכשיו בעקרון אפשר לתת לו אוכל כל 3 שעות ולא פחות מכך.

שיהיה בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה על התשובה המהירה
02/06/2013 20:18
שלום ושבוע טוב, אני התחלתי להניק אותו בלי לגרום לו לישון בזמן ההנקה כך שהוא מדבר עם עצמו ומשחק במיתתו עד שהוא נרדם אבל בלילה אחרי שהוא נרדם הוא מתעורר אחרי 3 שעות ואז מאוחר יותר באמצע הלילה הוא מתחיל לקום כל שעתיים יונק בערך 10 דק' מכל צד וחוזר לישון, איך אפשר לגרום לו לישון ליותר שעות בין הארוחות בלילה? ניסתי פעם אחת לחכות ולראות אם הוא ירדם אחרי הבכי אבל אחרי דקה בערך נכנעתי קשה לשמוע תינוק בוכה ועוד מתוך שינה...
מאת: אורח/ת
4. תמיד לתת מענה לבכי אבל לשמור על פער שעות
04/06/2013 9:29
בוקר טוב,

זה נכון, זה מאוד קשה לשמוע תינוק בוכה בכל זמן.. לכן המטרה שלך היא לגשת אליו ולהרגיע אותו. תמיד. אבל עדיין חשוב לשמור על שגרת אוכל קבועה ומסודרת כדי שתוכלו בהדרגה להוריד את הארוחות.
אם הוא יודע לפתוח פערים של 3 שעות ואף יותר אז סביר להניח שהוא מתעורר אחרי שעתיים לא כי הוא רעב אלא בגלל אותו קשר בין אוכל לשינה. בהתחלה תמיד יהיה בכי בעקבות שינוי הרגלים ובעקבות זה שקשה לו להירדם ללא האוכל וזו הסיבה שאת צריכה לגשת אליו ולהרגיע אותו. אפשר להרגיע במיטה או על הידיים ולהחזיר למיטה וכך עד שהוא נרגע ונרדם. יכול להיות שבהתחלה זה ייקח הרבה זמן אבל לאחר מספר פעמים זה יתקצר והבכי ייפסק. ולא לשכוח שאת לא מרעיבה אותו אלא דוחה לו את האוכל בסה"כ בשעה- שהוא כבר יודע לעשות את זה בעצמו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד