פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרגלת הירדמות עצמית
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

תודה רבה,
אימא עייפה
יש חשיבות מאוד גדולה להרדמות במהלך הלילה אחרת יכול להיות שהוא ידע להירדם עצמאית בתחילת הלילה אבל יישארו הרבה יקיצות ועם הזמן שוב תחילת הלילה ישתבש. יש קשר בין כל ההרדמות ביממה ולכן חשוב שכולן יהיו זהות (כולל הרדמות היום) כיון שהוא אינו יודע לעשות את ההפרדה מתי מותר להירדם על הידיים ומתי לא, ואז כל נושא ההירדמות מאוד יבלבל אותו והבלבול והתסכול ייצור הרבה יותר בכי והתנגדות.
מה שאת צריכה לעשות זה להקפיד גם בלילה להרדים באותו אופן ולא על הידיים. במקביל, לוודא שהוא אינו נרדם בזמן ההנקה ונכנס למיטה ער (שוב, כדי שתהיה אותה הרדמה). להקפיד לשמור על 5 שעות גם אחרי 24:00 ואז בהדרגה להגדיל את פער השעות ולהוציא את הארוחה מהלילה. ככל שיהיו פחות "עניינים" וסיבות להתעורר כך הוא יישן טוב יותר.
אחרי שאת מסתדרת עם ההרדמות האלה אז תוכלי להפסיק את המגע בהרדמות ואת הנוכחות שלך.
בהצלחה!
1. הרגלת הירדמות עצמית
30/05/2013 11:09
שלום לכן, לפני שלושה לילות התחלתי להרגיל את בני בן ה- 7 חודשים להירדמות עצמית. עד גיל שלושה וחצי חודשים הוא ישן מצויין ואז חלה תפנית. כיום הוא מתעורר כל שעה ולפעמים שעתיים, ישן שלוש-ארבע תנומות יום של 40-50 דק. אני מבינה כי ישנו קושי במעבר לשלב שינה נוסף. כרגע אני עדיין יושבת לידו ועוזרת לו בעזרת מגע להירדם כאשר בסוף הוא נרדם במיטה. לפעמים יש צורך בהרמה על הידיים של כמה שניות לצורך הרגעה ואני מיד מחזירה אותו. הבעיה מתחילה במהלך הלילה. לא תמיד יש לי כוח להרם הורד בלילה ולעיתים, בגלל שהוא כלכך עייף הוא נרדם ישר על הידיים ואז אני מניחה אותו. השאלה שלי היא האם ישנה חשיבות של ההרדמה במהלך הלילה כמו החשיבות של ההרדמה בתחילתו. ואיך אפשר לשנות את זה? תודה רבה,
אימא עייפה
מאת: אורח/ת
2. רוצה להוסיף
30/05/2013 11:43
אנחנו מתחילים טקס שינה בסביבות 17:30-18:00 כשהוא מגלה סימני עייפות. אמבטיה, בקבוק, שיר ולמיטה. הוא לא צורח או מתנגד בצורה חזקה אך דורש תשומת לב רבה ועזרה. במהלך הלילה הוא יונק. אני משתדלת לא להניק אותו עד בערך 5-6 שעות מאז הבקבוק כי ברור לי שהוא לא רעב. (ניסיתי כמה פעמים והוא לא ינק אלא סתם נרדם על הציצי). בסביבות 24:00 אני מניקה ולאחר מכן עוד כמה פעמים כי אני לא יודעת אם הוא רעב או לא. (לרוב הוא לא יונק יותר מחמש דקות ונרדם). בבוקר הוא מתעורר כבר בסביבות חמש ואני מנסה להרדים אותו לפחות עד שש. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא. ברור לי שהכל קשור אחד לשני והוא מאוד עייף. מהם השלבים בגדול שיעזרו לי לעזור לו ולי? מאת: אורח/ת
3. הרגלת הירדמות עצמית
30/05/2013 12:34
היי,יש חשיבות מאוד גדולה להרדמות במהלך הלילה אחרת יכול להיות שהוא ידע להירדם עצמאית בתחילת הלילה אבל יישארו הרבה יקיצות ועם הזמן שוב תחילת הלילה ישתבש. יש קשר בין כל ההרדמות ביממה ולכן חשוב שכולן יהיו זהות (כולל הרדמות היום) כיון שהוא אינו יודע לעשות את ההפרדה מתי מותר להירדם על הידיים ומתי לא, ואז כל נושא ההירדמות מאוד יבלבל אותו והבלבול והתסכול ייצור הרבה יותר בכי והתנגדות.
מה שאת צריכה לעשות זה להקפיד גם בלילה להרדים באותו אופן ולא על הידיים. במקביל, לוודא שהוא אינו נרדם בזמן ההנקה ונכנס למיטה ער (שוב, כדי שתהיה אותה הרדמה). להקפיד לשמור על 5 שעות גם אחרי 24:00 ואז בהדרגה להגדיל את פער השעות ולהוציא את הארוחה מהלילה. ככל שיהיו פחות "עניינים" וסיבות להתעורר כך הוא יישן טוב יותר.
אחרי שאת מסתדרת עם ההרדמות האלה אז תוכלי להפסיק את המגע בהרדמות ואת הנוכחות שלך.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה