רגרסיה בשינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. רגרסיה בשינה
31/05/2013 11:03
היי עינת,
בני בן שמונה חודשים, עד לא מזמן ישן מ19 עד 2 רצוף, ב2 הייתי מניקה אותו, היה חוזר לישון ללא בעיה עד 6 פלוס מינוס. נרדם לבד עם מוצץ די מהר, לפעמים היה קצת מתעסק עם עצמו ונרדם לבד בסופו של דבר. נרדם ללא ציצי, תמיד הנחתי אותו במיטה שלו ער, כך שאין לו תלות בציצי בכדי להירדם. לאחרונה כשהתחיל לזחול החלה רגרסיה בשינה שלו, הוא נרדם עדיין בשבע בקלות לבד, אך ב23:30 כבר מתעורר ודורש לינוק, ושוב ב 2 וב4 או 5. בשעות הלא שגרתיות (כאמור 23:30 ) ניסיתי לתת לו את האפשרות להירדם לבד אך זאת ללא הועיל. הוא התחיל לצרוח ברמות קשות, מה שהסתיים בציצי. בעקבות זאת התחלתי להאכיל ב11:30 אך לנסות להוריד לו את ההנקה בשעה 2. בניסיונות אלה (עד עכשיו שתי לילות) הוא נשאר ער שעה וחצי, בכה מלא ובסופו של דבר נרדם על הידיים שלי ללא ציצי (ידיים והקפצות קלות רק הרגיעו אותו). אני מרגישה שאנחנו ממש ברגרסיה.
במהלך היום להערכתי אוכל טוב, כל שלוש שעות, שלוש ארוחות מוצקות בהן מסיים לרוב הכל, עם שלוש הנקות נוספות (עם ההתעוררות הראשונה, בצהריים ולפני שינה). עולה יפה במשקל ומתפתח יפה.
מאחר שהוא יודע להירדם לבד (במהלך היום, בערב לאחר טקס שינה, לאחר הנקה בלילה כשער במיטה), וקשיי השינה הופיעו כשהחל לזחול, אני מניחה שקשיי השינה שהתעוררו נובעים אולי מאיזשהו חשש להתרחק בלילה מההורים ובכך בודק נוכחות ובעל צורך בקרבה שלי. אני חוששת מצד אחד שלא אספק לו את הקרבה והנחמה שדורש דרך ההנקה ומצד שני אני מפחדת שארגיל אותו לא נכון ונתקבע ברגרסיה.
מתנצלת על הודעתי הארוכה... מה מומלץ לעשות?
אשמח לקבל עזרה,
תודה,
לאורה
מאת: אורח/ת
2. רגרסיה בשינה
31/05/2013 20:53
היי לאורה,

ראשית, כל עוד יש ארוחה בלילה אז עדיין יש קשר מסוים בין האוכל והשינה. יכול להיות שזו לא תלות גדולה אבל הקשר קיים ולכן כדאי להוציא את האוכל לגמרי, הרבה פעמים אנחנו רואים הקלה"בחלונות ערות בגלל זה.
דבר שני, שלב התפתחותי חדש לא פעם מוביל ליקיצות בלילה. אני לא חושבת שזה בגלל שהוא חושש להתרחק, אלא להפך, זחילה היא הדבר הראשון שתינוק עושה שמלמד אותו על עצמאות, תינוק זוחל הוא תינוק שמתחיל להיות עצמאי ולהבין שהוא יכול להתרחק ולחזור כשהוא רוצה, תינוק שנמצא בתנועה הוא לרוב תינוק רגוע יותר.
דווקא הייתי חושבת על עייפות כי כשיש למידה התפתחותית חדשה הוא ינסה אותה שוב ושוב ושוב, ויום שלם של זחילה הוא יום מעייף. שווה לבדוק האם הקדמת שעת השינה תעזור. נסי את זה למשך כמה לילות ותראי אם יש שיפור.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. הפסקת ההנקה
01/06/2013 22:03
היי עינת. תודה על תשובתך. בהמשך לכך, איך את ממליצה להפסיק להניק בלילה? האם בהדרגה לדחות בשעה או שלתת כמות קטנה יותר בכל הנקה בלילה?
תודה
לאורה
מאת: אורח/ת
4. הפסקת הנקה
02/06/2013 13:21
אני ממליצה בכל מספר לילות לדחות את האוכל בשעה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד