פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0מתעורר בין ארבע לחמש בבוקר
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני לא מאמינה שאני כותבת את זה בהתחשב בעובדה שעד לא מזמן חששתי שבני ישן יותר מידי...
לאחרונה יש המון בעיות בשנתו (בן 10 חודשים וחצי):
1. להרדים אותו בדרך כלל, קשה מאוד (!) אלא אם כן הוא ממש ממש ממש עייף...
2. הוא מתעורר באופן קבוע בין 4 ל-5 בבוקר. לא משנה מהי שעת השינה שלו ומהי כמות האוכל שלפני השינה... (הוא מתעורר בד"כ עוד פעם אחת בבכי קצרצר ומרדים את עצמו לבד). הוא נעמד במיטה ומבחינתו נגמר הלילה... אני יודעת שהוא לא רעב כי כשאני לוקחת אותו על הידיים (אני לא עושה זאת יותר) הוא די נרגע... אני מרדימה אותו שוב תוך כדי בכי וצרחות. הוא נרדם למשהו כמו חצי שעה נוספת מתעורר בחמש וקצת אוכל ונרדם בקלות לעוד שעה-שעתיים... קראתי שאולי זה קשור למלטונין? האם זה הגיוני שפתאום הוא החליט שבסביבות 4 הלילה נגמר?
תודה!!!
בקיצור אני ממש מיואשת! לא יודעת מה קרה שכול הרגלי השינה התערערו בצורה כזו... מרגישה שאין לי זמן לעצמי, לא בערב ולא בבוקר...
אוף ):
אשמח להכוונה...
מעבר לזה שאכן נשמע שהוא בעייפות רבה ולכן קשה מאוד להרדים אותו ולכן ישנה גם יקיצה, יש ככל הנראה גם תלות במשהו שהיה קודם ועכשיו הצורך באותו דבר הוא גדול יותר. מה שאת צריכה לראות זה מה בדיוק את עושה שמרגיע אותו ומחזיר אותו לשינה או אפילו רק מנמנמם אותו, או אולי לא את עושה אבל זה משהו חיצוני שבנך אינו יכול לספק לעצמו (למשל מוזיקה ברקע). ברגע שתמצאי מה זה תוכלי לנטרל את זה.
זה נכון שבשעה 4 בבוקר כמות המלטונין בגוף מאוד נמוכה ועדיין זו לא סיבת ההתעוררות. ההשפעה של זה היא שהחזרה לשינה קשה יותר והרגישות בשעות האלה גדולה יותר, כלומר, אם יש קושי כלשהו בשינה אז זה יתבטא יותר בשעות האלה.
אם את לא מצליחה להבין מהו אותו דבר שגורם לו להיות כ"כ תלוי בעזרה שלך אז צרי עמנו קשר טלפוני.
1. מתעורר בין ארבע לחמש בבוקר
31/05/2013 21:11
היי עינת,אני לא מאמינה שאני כותבת את זה בהתחשב בעובדה שעד לא מזמן חששתי שבני ישן יותר מידי...
לאחרונה יש המון בעיות בשנתו (בן 10 חודשים וחצי):
1. להרדים אותו בדרך כלל, קשה מאוד (!) אלא אם כן הוא ממש ממש ממש עייף...
2. הוא מתעורר באופן קבוע בין 4 ל-5 בבוקר. לא משנה מהי שעת השינה שלו ומהי כמות האוכל שלפני השינה... (הוא מתעורר בד"כ עוד פעם אחת בבכי קצרצר ומרדים את עצמו לבד). הוא נעמד במיטה ומבחינתו נגמר הלילה... אני יודעת שהוא לא רעב כי כשאני לוקחת אותו על הידיים (אני לא עושה זאת יותר) הוא די נרגע... אני מרדימה אותו שוב תוך כדי בכי וצרחות. הוא נרדם למשהו כמו חצי שעה נוספת מתעורר בחמש וקצת אוכל ונרדם בקלות לעוד שעה-שעתיים... קראתי שאולי זה קשור למלטונין? האם זה הגיוני שפתאום הוא החליט שבסביבות 4 הלילה נגמר?
תודה!!!
מאת: אורח/ת
2. תוספת...
31/05/2013 21:51
שכחתי לציין שבעבר היה הולך לישון אחרי מקלחת ובקבוק בערך בשעה שמונה בערב. לאחרונה לא מוכן ללכת לישון בשעה זו ולא משנה כמה אנסה... הולך לישון בערך בעשר בלילה ולפעמים ההרדמות קלה יותר.בקיצור אני ממש מיואשת! לא יודעת מה קרה שכול הרגלי השינה התערערו בצורה כזו... מרגישה שאין לי זמן לעצמי, לא בערב ולא בבוקר...
אוף ):
אשמח להכוונה...
מאת: אורח/ת
3. תלות במשהו חיצוני להירדמות/התנמנמות
01/06/2013 21:17
היי,מעבר לזה שאכן נשמע שהוא בעייפות רבה ולכן קשה מאוד להרדים אותו ולכן ישנה גם יקיצה, יש ככל הנראה גם תלות במשהו שהיה קודם ועכשיו הצורך באותו דבר הוא גדול יותר. מה שאת צריכה לראות זה מה בדיוק את עושה שמרגיע אותו ומחזיר אותו לשינה או אפילו רק מנמנמם אותו, או אולי לא את עושה אבל זה משהו חיצוני שבנך אינו יכול לספק לעצמו (למשל מוזיקה ברקע). ברגע שתמצאי מה זה תוכלי לנטרל את זה.
זה נכון שבשעה 4 בבוקר כמות המלטונין בגוף מאוד נמוכה ועדיין זו לא סיבת ההתעוררות. ההשפעה של זה היא שהחזרה לשינה קשה יותר והרגישות בשעות האלה גדולה יותר, כלומר, אם יש קושי כלשהו בשינה אז זה יתבטא יותר בשעות האלה.
אם את לא מצליחה להבין מהו אותו דבר שגורם לו להיות כ"כ תלוי בעזרה שלך אז צרי עמנו קשר טלפוני.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום