פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0
הריון » פורום הריון ולידה » הרגלי שינת תינוקות » בת 4 חודשים-נרדמת רק בידיים ביום ובלילה ומתעוררת המון בלילה מהתהפכויות
בת 4 חודשים-נרדמת רק בידיים ביום ובלילה ומתעוררת המון בלילה מהתהפכויות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת 4 חודשים,עד לפני כחודשיים היתה נרדמת במיטה אחרי שששש ובכיף.
לא ברור לי איך השתנה המצב אבל היא נרדמת רק על הידיים,ומסוגלת לעבור מעבר שקט למיטה רק אם היא רדומה לגמרי,אחרת היא צווחת (למרות התיאוריה שצריך להכניס רגע לפני השינה העמוקה-זה פשוט לא עובד כבר המון זמן והחלטתי להפסיק עם הלופ הזה)
נתונים עליה-
היא ישנה ביום כחצי שעה-שעה,3 פעמים,בלילה בין 10-12 שעות.
בערב אחרי טקס שינה והאכלה אני מניחה אותה רדומה מהנקה והיא כמובן מתעוררת בצווחות כרבע שעה אח"כ, וכך במשך כשעתיים אני ובעלי מנענעים אותה ומניחים ישנה,היא מתעוררת כל רבע שעה וחוזר חלילה,למשך שעה שעתיים.
אני מנסה להאריך את שנת היום שלה כשאפשר ע"י מוצץ וששש ונוכחות שלי לידה עד שהיא נרדמת, לפעמים זה עובד.
את שנת הלילה אני משתדלת להתחיל כשעה וחצי שעתים לאחר שנת אחה"צ,וכמו שסיפרתי השינה לא באמת מתחילה להתעמק עם ההשכבה הראשונה.
בלילה היא מתהפכת ומתעוררת מזה ונרדמת רק בהנקה מההתעוררות.
הרגל חדש נהיה לה גם לקום באזור 6-לשעה -ערנית ומחויכת לגמרי וחוזרת להתעייף ולישון ב7.
בקיצור אני מנסה לעשות הכל כמו בספרים וזה לא ככ עובד.אני קוראת הרבה את המשפט -"תתחילו להרגיל אותה להירדם במיטה" ולא מבינה איך בפועל עושים זאת.
מה אפשר לעשות?
אנחנו, ב'לילה טוב', לא מעודדות את התאוריה שאומרת שהיא צריכה להתנמנם ולהיכנס למיטה במצב כמעט רדום כי אנחנו יודעות שזה משיג בדיוק את המטרה ההפוכה. מצד אחד- ההתנמנמות על הידיים עדיין יוצרת תלות בהרדמות על הידיים וכשמתפתחת לזה עמידות אז ההרדמות הופכות מאוד ארוכות ויש יותר יקיצות בלילה. ומצד שני- היא מנסה להירדם, ובמצב שזה כבר כמעט קורה מעבירים אותה למיטה וזה מעיר אותה, לכן זה מאוד מכעיס אותה ויוצר התנגדות להיכנס למיטה (תנסי לחשוב על עצמך באותה סיטואציה: כשבכל פעם שאת כבר כמעט נרדמת מעירים אותך, זה מאוד מרגיז..).
לכן, בעינינו הרבה יותר נכון להכניס אותה למיטה כשהיא ערה לגמרי ושם להתחיל את ההרדמות. כמובן, שבהתחלה היא אינה יודעת איך לעשות את זה (ולכן אתם שם) והיא עדיין עם התנגדויות למיטה אבל אחרי 2-3 לילות זה כבר משתפר.
כאמור, הדרך הנכונה היא להיכנס את בתך ערה למיטה ואתם יושבים לידה ונותנים לה מגע או נדנוד מיטה. כשהיא בוכה, מרימים על הידיים להרגיע ומחזירים כשהיא רגועה. על מנת שהיא תהיה ערה במיטה חשוב גם להקפיד שלא תתנמנם בזמן האוכל.
הרבה פעמים יש ניואנסים קטנים אבל מאוד משמעותיים שבספרים או בפורומים לא תקבלי עליהם תשובה לכן, ייעוץ מעמיק שבו יישאלו כל השאלות הנכונות ונקבל את התמונה האמתית תוכלי לקבל תשובה יותר מדויקת ונכונה לכם.
בהצלחה.
1. בת 4 חודשים-נרדמת רק בידיים ביום ובלילה ומתעוררת המון בלילה מהתהפכויות
02/06/2013 21:05
היי!בתי בת 4 חודשים,עד לפני כחודשיים היתה נרדמת במיטה אחרי שששש ובכיף.
לא ברור לי איך השתנה המצב אבל היא נרדמת רק על הידיים,ומסוגלת לעבור מעבר שקט למיטה רק אם היא רדומה לגמרי,אחרת היא צווחת (למרות התיאוריה שצריך להכניס רגע לפני השינה העמוקה-זה פשוט לא עובד כבר המון זמן והחלטתי להפסיק עם הלופ הזה)
נתונים עליה-
היא ישנה ביום כחצי שעה-שעה,3 פעמים,בלילה בין 10-12 שעות.
בערב אחרי טקס שינה והאכלה אני מניחה אותה רדומה מהנקה והיא כמובן מתעוררת בצווחות כרבע שעה אח"כ, וכך במשך כשעתיים אני ובעלי מנענעים אותה ומניחים ישנה,היא מתעוררת כל רבע שעה וחוזר חלילה,למשך שעה שעתיים.
אני מנסה להאריך את שנת היום שלה כשאפשר ע"י מוצץ וששש ונוכחות שלי לידה עד שהיא נרדמת, לפעמים זה עובד.
את שנת הלילה אני משתדלת להתחיל כשעה וחצי שעתים לאחר שנת אחה"צ,וכמו שסיפרתי השינה לא באמת מתחילה להתעמק עם ההשכבה הראשונה.
בלילה היא מתהפכת ומתעוררת מזה ונרדמת רק בהנקה מההתעוררות.
הרגל חדש נהיה לה גם לקום באזור 6-לשעה -ערנית ומחויכת לגמרי וחוזרת להתעייף ולישון ב7.
בקיצור אני מנסה לעשות הכל כמו בספרים וזה לא ככ עובד.אני קוראת הרבה את המשפט -"תתחילו להרגיל אותה להירדם במיטה" ולא מבינה איך בפועל עושים זאת.
מה אפשר לעשות?
מאת: אורח/ת
2. בת 4 חודשים-נרדמת רק בידיים ביום ובלילה ומתעוררת המון בלילה מהתהפכויות
04/06/2013 9:45
היי,אנחנו, ב'לילה טוב', לא מעודדות את התאוריה שאומרת שהיא צריכה להתנמנם ולהיכנס למיטה במצב כמעט רדום כי אנחנו יודעות שזה משיג בדיוק את המטרה ההפוכה. מצד אחד- ההתנמנמות על הידיים עדיין יוצרת תלות בהרדמות על הידיים וכשמתפתחת לזה עמידות אז ההרדמות הופכות מאוד ארוכות ויש יותר יקיצות בלילה. ומצד שני- היא מנסה להירדם, ובמצב שזה כבר כמעט קורה מעבירים אותה למיטה וזה מעיר אותה, לכן זה מאוד מכעיס אותה ויוצר התנגדות להיכנס למיטה (תנסי לחשוב על עצמך באותה סיטואציה: כשבכל פעם שאת כבר כמעט נרדמת מעירים אותך, זה מאוד מרגיז..).
לכן, בעינינו הרבה יותר נכון להכניס אותה למיטה כשהיא ערה לגמרי ושם להתחיל את ההרדמות. כמובן, שבהתחלה היא אינה יודעת איך לעשות את זה (ולכן אתם שם) והיא עדיין עם התנגדויות למיטה אבל אחרי 2-3 לילות זה כבר משתפר.
כאמור, הדרך הנכונה היא להיכנס את בתך ערה למיטה ואתם יושבים לידה ונותנים לה מגע או נדנוד מיטה. כשהיא בוכה, מרימים על הידיים להרגיע ומחזירים כשהיא רגועה. על מנת שהיא תהיה ערה במיטה חשוב גם להקפיד שלא תתנמנם בזמן האוכל.
הרבה פעמים יש ניואנסים קטנים אבל מאוד משמעותיים שבספרים או בפורומים לא תקבלי עליהם תשובה לכן, ייעוץ מעמיק שבו יישאלו כל השאלות הנכונות ונקבל את התמונה האמתית תוכלי לקבל תשובה יותר מדויקת ונכונה לכם.
בהצלחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה