מוצץ או אצבע?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. מוצץ או אצבע?
06/06/2013 10:34
שלום

בני בן ה-3 וחצי חודשים נרדם במיטתו בדכ עם מוצץ. מאחר ועדיין קטן הוא מתעורר בבכי מס' פעמים בלילה על מנת שניתן לו חזרה את המוצץ.
אתמול בערב הנחתי אותו במיטה ללא המוצץ והוא נרדם תוך מציצת אצבע כמה דקות שהרגיעה אותו. בלילה הזה הוא התעורר פעם אחת ב- 3 בלילה לטובת אוכל.. אני מניח שהעובדה שנרדם ללא מוצץ סייעה בכך. שאלתי היא האם יש בעייתיות בכך שיירדם תוך כדי מציצת האצבע בגיל זה? האם יתרגל לכך ויפסיק לקחת מוצץ? האם הירדמות עם אצבע הינה עדיפה על מוצץ?

תודה רבה
טל
מאת: אורח/ת
2. מוצץ או אצבע?
06/06/2013 20:37
היי טל,
בסביבות גיל 5 חודשים הוא יוכל להתחיל ללמוד לקחת בעצמו מוצץ גם בלילה. כל עוד הוא לא יהיה תלוי בך לקבלת המוצץ אז אין בעיה בזה שיירדם עם מוצץ וזה לא ימנע לילות רצופים.
השאלה מוצץ או אצבע היא בעיקר החלטה שלך. סביר להניח שאם הוא יתחיל להירדם עם אצבע הוא יתחיל להשתמש עם אצבע במהלך היום גם במקום מוצץ, לכן, חשבי מה את מעדיפה משניהם.
בלילה, הוא יכול להירדם עם שניהם כאמור, כשהוא ידע לקחת מוצץ בעצמו היקיצות למוצץ ייפסקו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד