תינוקת בת 4 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת 4 חודשים
09/06/2013 19:23
עינת שלום,
ביתי בת 4 חודשים. השינה שלה במשך היום לא כ״כ טובה. ישנם פעמים בהם היא לא נרדמת רגועה ומתעוררת כחצי שעה אחרי. ( כנראה מעייפות יתר).
בד״כ אני מנסה להחזיר אותה לישון אך הרבה פעמים ללא הצלחה. יש לציין שאני מקפידה על טקס שינה קבוע השאלה שלי היא במידה והיא מתעוררת לאחר חצי שעה ועדיין עייפה, מהו הזמן הטוב להחזיר אותה לישון רגועה? הרי היא מתעוררת עייפה, אז מה נכון לעשות? לשחק איתה ואז לנסות להחזיר אותה לישון?

הבנתי שניתן לעזור לה להאריך את השינה אם אכנס אליה כ10 דק לפני ההתעוררות, לגעת מגע עדין עד שיש תזוזה קלה ולעזוב. במידה ואני רוצה להאריך רק בשנת צהריים אז אני צריכה לעשות זאת רק בשנת הצהריים או במשך כל התנומות של היום? )הבנתי שזה אורך כשבועיים שלושה...?)

תודה רבה...!
מאת: אורח/ת
2. משהו אחרון...
09/06/2013 19:28
שכחתי לציין כי אני מקפידה להשכיב אותה לא מאוחר מ15 דק מאז שהיא מראה סימני עייפות בד״כ בין 40 לשעה מזמן ההתעוררות. האם בגיל זה היא אמורה כבר למשוך יותר זמן עירות? כי יוצא שאני מרדימה אותה 4 פעמים ביום ופעם אחת בלילה.

תודה.
3. תינוקת בת 4 חודשים
10/06/2013 9:22
היי,

ברוב המקרים מאוד קשה להחזיר לישון אחרי שינה של חצי שעה לכן שחקי אתה זהי שהיא יותר ערה ואז כשתגלה מחדש סמני עייפות השכיבי לישון. לרוב הזמן הוא בערך שעה אחרי אבל יכול להיות גם פחות.

הארכות- כמעט תמיד מדובר בתופעה שיש שינה קצרה במשך כל היום ולכן מומלץ לעשות את זה בכל שנות היום. אם מדובר רק על שינה מסוימת, מאוד ייתכן שבשינוי של שעות השינה זה יסתדר. בכל מקרה, את יכולה לנסות להאריך רק את שנת הצהריים אחרי שבוע בערך תוכלי לדעת אם זה עבד או לא.

בגיל הזה יש בממוצע 3 תנומות יום. אני מניחה שכשהיא תישן יותר זמן אז תנומה אחת תרד, בינתיים המשיכי להרדים כפי שציינת.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. הבנתי
10/06/2013 11:22
תודה רבה על תשובתך, יש לי שאלה נוספת,
התחלתי איתה את תהליך ההרדמה לפני כחודש. לבינתיים אני עדיין מרגיעה בידיים גם כשהיא נראית לא רגועה ומחזירה למיטה לאחר מכן. יש לציין כי הרבה פעמים במהלך התהליך היא עוצמת עיניים כבר עלי.
מתי הזמן הנכון לעלות שלב? צריך לחכות לגיל חמישה חודשים או שניתן כבר עכשיו?
ומהו השלב הבא?

תודה.
5. מעבר שלב
10/06/2013 12:32
אם כבר אין בכי ואין התנגדות לכניסה למיטה והירדמות בה, אפשר לעבור שלב וללמד אותה להירדם ללא מגע.
חשוב שהיא לא תעצום עליך עיניים בשום שלב כי אז אין הירדמות במיטה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד